פורים ..

דוסית1

New member
ואם כבר מדברים....

אז תמוה מדוע כתוב כיפורים כפורים ולא ההיפך... שבד"כ ההשואה היא בין הקטן לגדול... אלא שההתחזקות ועבודת השם שיכולה להיות מתוך שמחה, א"א להגיע אליה מתוך העצב והיראה שיש ביום הכיפורים, אז תנצלו את היום הזה (גם, אבל...) לא רק כדי להשתולל....

דוסית1

New member
ואם כבר מדברים....

אז תמוה מדוע כתוב כיפורים כפורים ולא ההיפך... שבד"כ ההשואה היא בין הקטן לגדול... אלא שההתחזקות ועבודת השם שיכולה להיות מתוך שמחה, א"א להגיע אליה מתוך העצב והיראה שיש ביום הכיפורים, אז תנצלו את היום הזה (גם, אבל...) לא רק כדי להשתולל....

אני אף פעם לא השתכרתי

את השתכרת פעם?! (אומרים שאלכוהול משפיע יותר מהר על הבנות) אני לא משתולל לא בגלל שאני צדיק (הלוואי והייתי)אלא שאני לא אוהב טקסים,ארועים,מפגשים, וכל הדברים שצריך להיות "רישמיים" ולפעול כמו שמצפים מימך, או מה יגיד האדם הזה,ומה יחשוב האדם השני. לכן אני לא ממש הולך לבריתות,חתונות,כנסים, הרצאות. אני מעדיף את הריגוש אחד מול אחד, הן בלימוד,הן בארוחה,אבל זה כבר העדפה שלי..ואני מודע לזה שאני מוזר...

השתגעת??

יש בכלל בכל העולם בחורה חרדית שמשתכרת??? אני בקושי מיץ ענבים בשבת מסוגלת לשתות ...

תתפלאי אבל יש!

יש בחורות ממשפחות חרדיות שמישתכרות (ולא צריך הרבה כדי שזה יקרה) לגירסתך בדבר שיוויון זכויות חייב אינש לבסומי..מדובר גם על בנות?

למיטב ידיעתי

אנחנו פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמא , ובאמת התלבטתי להוסיף בתגובתי הקודמת שאכן זה אפליה אבל התגברתי....

וטוב שכך בת סמינר

אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם בנות היו חייבות להשתכר בפורים... בנים מהשוליים לא חסרים לנצל את המצב... תגידי את באמת חושבת שבנות מופלות לרעה (לא רק בנושא פורים) אני חושב שלא! אבל אולי זה בגלל נקודת ראות גברית...

השתגעת??

יש בכלל בכל העולם בחורה חרדית שמשתכרת??? אני בקושי מיץ ענבים בשבת מסוגלת לשתות ...

השתגעת??

למעלה