פורים

פורים

אני זוכרת את פורים בבית הוריי כיום נחמד, מצחיק וטעים עד שהגיע ארוחת פורים ואז כל הגברים במשפחתי החלו לשתות ולשתות ולהתנהג רע ומוזר ולעיתים כואב אז יש לי שני שאלות מה אתם עושים בפורים חוץ מלשתות? ואיך אתם זוכרים את פורים בביתכם?

היו אנשים במשפחתי

שהיה להם נטייה בזמן שהם היו שיכורים להוציא את הצד האלים שבהם אבל הם היו שיכורים ולכן מצד המשפחה הכל נסלח (כמובן שהסליחה לא באה ממני אבל מי מקשיב לילדה קטנה)

רות014

New member
אצלי במשפחה אין את הקטע של לשתות בפורים

אבל אני יודעת מחברה שלי שהרבה של הישוב היה שיכור ובא עליה ואמר לה דברים שלא במקום ומאז היא לא מאמינה לאף רב יותר.. ואני בפורים משתכרת.. אם חברות טובות שיכולות להקשיב לכל מצוקת ליבי

sceptic1

New member
גם אני שמתי לב

אבל אז ראיתי את ה"אם" במקום "עם" ונרגעתי.

נכון, כנראה שהיא התבלבלה בין א' ל-ע'

ובאמת התכוונה לכתוב "בעא עליה" שזה אומר כנראה שהוא הקיע עליה...

קראתי ולא הצלחתי להבין

בא אליה? בא עליה? בעליה? ואחרי שעה הבנתי.. יצאתי קצת סתומה..

תמהני עליך

אינך מכיר רמב"ם, והרי הרמב"ם הקדוש זכותו תגן עלינו ועל כל עמו ישראל מרבה להמשתמש ב"בא עליה"....

רות014

New member
ההורים שלי?

אולי דיברת על ההורים של חברה שלי.. הם קצת דפוקים.. הם אמרו לה שהיא צריכה ללכת לטיפול.. בגלל זה. וגם כי בן דוד שלה הטריד אותה מינית.. במקום לנסות הם להיות אוזן קושבת בתור הורים שאמורים הכי להבין אותה. הם זורקים הכל לעברה.

אחד ההורים היה שותף אז כן זה עבר בשתיקה..

משום מה זה היה נראה לי בסדר כשהייתי קטנה

אני באופן כללי...

לא אוהבת חברה של אנשים שיכורים. אין לי בעיה שאנשים שותים ותופסים ראש, גם אני עושה את זה. אבל כשזה יותר מדי, אני מתרחקת ולא יכולה לסבול חברה של אנשים כאלו. אני לא שותה בפורים באופן מיוחד... בד"כ יש מסיבה שחברים מארגנים, עם קונספט והכל, ואז מתחפשים והולכים וזה ממש כיף. את פורים כילדה דתיה אני זוכרת כחוויה חיובית מאד- תחפושות, שוק פורים, משלוחי מנות... כילדה זה היה החג האהוב עליי.

sceptic1

New member
בתור ילד

יש לי זכרונות ממש טובים, בעיקר מהתחפושות שלי שהיו מאוד מקוריות.

למעלה