פורים שמח

yaely2

New member
מנהל
פורים שמח

השנה היה פורים שמח לילדים.
בעקבות הילדים שמחנו גם אנו המבוגרים. יש משלוח מנות בין המשפחות והחברים מה שמשפחות הדתיות מקפידות לעשות. שמעתי חידה יפה לפורים, רושמת כאן למי שרוצה לפתור. מבטיחה לתת את הפיתרון אחרי שאחזור מהצעידה. להתראות בינתיים.

yaely2

New member
מנהל
יוווו ../images/Emo10.gif תפוז מחק לי את האייקונים

erika6

New member
מאמר שקראתי בואו נהיה מי שאנחנו

מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה: רק הבוקר היה לכם ריב קשה עם בן הזוג, הילד חזר עם תעודה מזעזעת, האובר בבנק מרקיע שחקים ונוסף על כך, מאיימת עליכם כל רגע סכנת פיטורין. בכל זאת, אתם יוצאים לאירוע המשפחתי, פוגשים שם בני משפחה קרובים ומכרים ולשאלתם הנדושה: "מה העניינים?" אתם עונים את התשובה העוד יותר נדושה: "הכל בסדר!" טוב, זה נכון שאם תענו לשאלה הזו תשובה בנוסח של: "רבתי עם הבעל - לילד שלי יש שבעה שליליים - יש לי אובר 24,000 שקל ובטח יפטרו אותי!", תבריחו את בן שיחתכם (או שתצטרכו לבצע בו החייאה). אבל למה צריך עד כדי כך לזייף? ולמה כל כך קשה לומר בפשטות, ש"מעט קשה ועוברת עלינו תקופה לא קלה ובעז"ה נתגבר". - "לא! מה פתאום! ש"הם" יראו שקשה לנו? בשום פנים ואופן לא!" מי זה ה"הם" הזה שכל כך מפחדים ממנו? דווקא תשובה שכזו, מעידה על הרבה אומץ, כנות ואנושיות ומאפשרת לצד השני להגיב באמפטיה ולהעניק את מה שהכי זקוקים לו באותו הרגע: תמיכה כנה ועידוד! אנחנו יוצאים למכולת, פוגשים את השכנים ועוטים מסיכה: "מה נשמע?" "טוב תודה". אנחנו יוצאים למכולת, פוגשים את השכנים ועוטים מסיכה: "מה נשמע?" "טוב תודה". הולכים לאסיפת הורים, פוגשים את ההורים האחרים: "מה נשמע?" "מצוין, אצלי הכל בסדר!" בעבודה עם הקולגות: כנ"ל ולאורך כל היום כולו, עוטים מסכות ולכל מסכה תפקיד: "האימא המושלמת", "האבא המושלם", "הרעיה המושלמת", "הבעל המושלם", "הקרייריסטית ", "המצליחן" וכן הלאה. מסכות על גבי מסכות. אנחנו כל כך מתורגלים באומנות הזיוף, עד שהיא הפכה לנו כמעט לטבע שני. אבל כשפוגשים לפתע מישהו אמיתי (וסימפטי, לא מה"אמיתיים" האלה, שבשם הכנות פוגעים באחרים), שמעיז להסתובב ללא מסכה, אנו מיד נמשכים לרעננות ולאמיתיות שבו ומחבבים אותו על נקלה. הוא לא עסוק ב"פוזה", ב"לעשות רושם" או ב"מה יגידו". הוא פשוט... הוא. וזה נחמד. אז בואו נשאיר את המסכות לפורים ונרשה לעצמנו לחשוף ולו במעט את הצדדים הלא כל-כך מושלמים שלנו, החלשים והכל-כך.. . אנושיים. בואו ונעיז להיות פשוט... מי שאנחנו. כמה גרוע זה יכול להיות?

erika6

New member
שירי חג פורים../images/Emo197.gif../images/Emo191.gif../images/Emo192.gif

אנפה2

New member
בוקר טוב, לא מרגישה מאוירת פורים

בכלל, חוץ מכמה אזני המן שאכלתי אתמול. מבלה כל יום בבית חולים וזה עושה לי רע בנשמה. פורים שמח לכם.

לומילה1

New member
פורים שמח גם לך אנפה 2 החמודה.

פורים שמח גם לך אנפה 2 החמודה, את עושה מעשה טוב, שאת מבלה עם אמך, ומקלה עליה בנוכחותך. אנה התרכזי בטוב שאת עושה, למרות הקשיים. יישר כוח!!! ואוסיף לך קטע נחמד ממצגת שקבלתי, ואני מברכת אותך גם אני: יברכך השם בכל שתלכי ותבואי. " מי ייתן ובורא העולם, ינצור אותך לעד בכף ידו השמיימית, ומלאכיו ישמרו עליך תמיד מכל רע". חזקי ואימצי ! ! ! לומילה

shuli5558

New member
../images/Emo13.gifבוקר טוב, אני בפעם הראשונה

בפורום הנחמד הזה. רוצה להגיב למאמר שהעבירה לכאן אריקה. לדעתי, אם נענה בלי מסיכה,מהר מאד תהיה לנו תווית של מתלונן, אנשים יתחילו להתרחק מאיתנו. אשמח לדעת מה דעתכם. יום נעים לכולם.

shuli5558

New member
../images/Emo42.gif דפדפתי וקראתי שיש טיול

אשמח להצטרף, להכיר ולטייל ביחד. האם תזמינו אותי?

אדזה

New member
אריקה

תודה לאריקה על המאמר המעולה.כמו תמיד,מספקת לנו חומר למחשבה ולתגובה.לדעתי אין כלל נחרץ שלפיו ניתן להתנהג עם הזולת,בפרט אם נתקלים באדם שמספר על הצרות שלו,כל אחד בהתאם לחינוך שקיבל בבית הוריו.יש כאלה שלא תוציא מהם אפילו מילה אחת על מה שכואב להם ויש כאלה שלא יפסיקו לדבר.מה שנותר לנו זה להטות אוזן קשבת,גם אם זה מנדנד לפעמים ועובר את הטעם הטוב.מסכימה עם זה שאף אחד לא מושלם ורבים מסתתרים מאחורי מסכות,אך לפעמים החיים מכתיבים מתי להוריד אותם.לאנשים שונים יש פירושים שונים למה שהם שומעים וצריך לדעת ,מה,מתי ואיפה לעשות זאת,ומכיוון שלא תמיד אנו יודעים איך ומתי אז כדאי לפעמים לשתוק.איך אמרו חכמינו-סייג לחוכמה-שתיקה.

לומילה1

New member
פורים עם שמחה גדולה בלב כולנו

הי yaely2 החמודה, עשית לנו חג פורים של בקר חדש. ואני מאחלת לך צעידה נעימה, מהנה, אשר מביאה המון בריאות ושמחה של חג הפורים הזה. השכם בבקר היפה. ועכשיו מצאתי כמה משפטים על שמחה - בלב במצגת חביבה ששלחו לי: הלוואי ותמיד יעמדו לרשותך - די אושר על מנת לההמתיק את חייך, -די נסיונות על מנת לחזק את נפשך, -די צער על מנת לחדד את הצד האנושי שבך, -די תקווה על מנת לגרום לך אושר. האדם השמח ביותר, אינו בהכרח זה שברשותו הדברים הטובים ביותר, אלא זה שיודע להפיק את המיטב מן הדברים המזדמנים לו בדרכו. האושר נמצא ברשותם של אלו - שיודעים לבכות, - שיודעים לכאוב, - שיודעים לחפש, - שאינם חוששים להתנסות. רק אילו יוכלו להעריך את חשיבותם של אנשים אחרים אשר הותירו את חותמם בחייהם. ואתם יודעים מה? המורה שלי לרקודי-עמים, חזרה מטיול של שלושה שבועות בדרום אמריקה, והיום, בדיוק לכבוד פורים, אנחנו חוזרים ורוקדים רקודי עמים יפים ומהנים. נכון שכיף לנו כאן? ואני מאחלת חג פורים כיפי מהנה ושמח מאוד לכל באי הפורום הביתי והנפלא שלנו. ולכל עם ישראל. באהבה רבה מכל הלב, לומילה.

לומילה1

New member
חג פורים שמח גם לך מר יצחק וולסטר.

חג פורים שמח גם לך מר יצחק וולסטר, מי ייתן ויגיעו הרבה נסים של שלום על עם וארץ ישראל. והי לרוקסן המקורית, "פילוסופיה ואטיאיזם" - בהחלט שווה קריאה, מאלף, ומקסים. ותודה שהבאת לנו את הקטע היפה הזה. (ואגב, את יודעת גם מאין הוא נלקח?) ושוב חג פורים שמח ל-כו -לם !!! לומילה

בוקר טוב וחג פורים שמח../images/Emo140.gif../images/Emo151.gif

לכל מי שכבר נכנס לפורום שלנו ולכל אלה שיצטרפו יותר מאוחר. היום הוא היום האמיתי של חג הפורים למרות שמזה מספר ימים הרוב כבר חוגגים, שמחים ומתחפשים וטוב שכך. צריכים לשמוח כל השנה. יעלי, אמרת שאת מביאה לנו איזו חידה, חיפשתי ולא מצאתי, האם זו חידה שהתחפשה, לרואה ואינה נראית?זה היה כמובן בצחוק ברוח הפורים,
לומילה - פילוסופיה ואתיאיזים, -לךא יודעת מי כתב - פשוט כך קיבלתי באי-מייל ללא ציון המקור, ובאמת חבל. אריקה. זה מזכיר לי ששואלים, - אתה יודע מה זה נודנ יק ? - כן, זה מישהו ששואלים אותו מה שלומך, והוא מתחיל לספר. אבל האמת היא שצריך למצוא את האיזון בין לשמור "פסון" ולהציג פנים נעימות לכל גם כשלא כל כך טוב, לבין לשתף בבעיות את אלה שקרובים לנו וגם יכולים לעזור. הא..... מי החכם שידע את המינון המתאים לכל דבר? אנפה, שולחת לך הרבה אור ואהבה, לשיפור הרגשתך, ומאחלת לאימך החלמה מהירה. לומילה, תודה על הקטע הנחמד שהבאת לנו. יצחק - פורים שמח גם לך. זהו, עכשיו אני הולכת לשיעור ציור.

עמליה3

New member
פורים שמח

שלום לכולם.לאריקה ליעלי הצועדת לאנפה ושולי-מיד תשובתי לנושא, ללומילה ליצחק ששומר לנו על הצפון ולרוקסן לכולכם ולמי שיכנס במשך היום פורים שמח ומבדח. אני מקורקעת לבית עם הצטננות ואסטמה ולא מצטרפת לבנותי לעדלוידע שלנו בחולון. יש לי מזל כל פורים להיות במצב זה. עוברת בשלום את כל החורף ונתקעת לאורך שנים בפורים. מאד מקווה להחלים עד סוף השבוע ולהגיע ליפן בריאה. ועכשיו לשאלה איך לענות לאנשים השואלים לשלומי. אני בדרך כלל הונה לכולם :תודה לאל" האם מישהוא יכול לעזור לי כשאני לא במיטבי?- רק אני לעצמי. הכי הרבה אני מקטרת בבית לבעלי.גם הבנות שלי לא מעונינות לשמוע ורק כשאין ברירה (והן רוצות ממני עזרה כמו היום למשל שהבטחתי לקחת את הנכדים אלי לחופשת הפורים) רק אז אני מודיעה להן שאני לא במיטבי לא אוכל לעמוד במשימה שהבטחתי להן. משתדלת לשמור על המורל ותמיד לחייך. אז שוב פורים שמח.

shuli5558

New member
../images/Emo151.gif עמליה, תרגישי טוב, האבק

בוודאי לא מוסיף בריאות למי שסובל מאסטמה. יעבור מהר. תשובתך מציאותית, עדיף כך.

שי1951

Member
פורים שמח ../images/Emo154.gif../images/Emo148.gifלכלם ב../images/Emo82.gif

פורים שמח
לכלם ב

עמליה3

New member
בדיחה לפורים../images/Emo68.gif

אברך מאורס בא לרב, בכדי לשמוע עצותיו לגבי החתונה ... בסיום השיחה, שואל בהיסוס האברך: "אני יודע שזה לא מקובל שנשים וגברים רוקדים יחדיו אבל הייתי שמח אם אוכל לקבל רשותך לרקוד עם ארוסתי?". עונה לו הרב: "בשום פנים ואופן, זה לא צנוע. גברים ונשים רוקדים לחוד!" ואחרי הטקס, כבוד הרב, מותר לי לרקוד עם אישתי הטרייה?" שואל האברך. "בשום אופן", עונה הרב. "כבוד הרב, אם מותר לי לדעת את אישתי אחרי הטקס, מדוע אסור לי לרקוד איתה?". עונה הרב: "מין הוא מצווה, פרו ורבו ומלאו את הארץ. ריקוד מעורב זה תועבה". מתלהב האברך: "מה, מותר לנו גם לנסות תנוחות שונות?". עונה הרב: "אין בעיה, זו הרי מצווה". האברך ממשיך בהתלהבותו: "גם מה שמכנים האפיקורסים - דוגי סטייל?" והרב מאשר: "ודאי! למטרת הבאת ילדים לעולם, זה מותר ואפילו מצווה!". ממשיך האברך: "מותר גם בבגדי עור, עם שמן ארוטי, ויברטור ווידאו פורנוגרפי??" "מותר גם מותר, זו מצווה". האברך ממשיך בהתלהבותו: "מותר גם לעשות את זה בעמידה?" ואז מזדעק הרב: "לא, לא, לא!!! זה אסור". האברך תמה "אבל למה??". עונה הרב: "זה עלול להוביל לריקודים"

מרים50

New member
בלי מסיכות

לנו כבני אדם מאד קשה להיראות בחולשותינו, לכן אנו מעמידים פנים - לובשים מסיכה. רק לעיתים רחוקות אנו מרשים לעצמנו להסירה.

מה נשמע?../images/Emo190.gif../images/Emo33.gif

אני מגיבה למכתב של אריקה בקשר למה עונים לשאלה מה שלומך או מה נשמע. אני מטבעי טיפוס מאד גלוי לב,אבל החיים לימדו אותי שלא תמיד זה טוב בשבילי. למדתי שיש אנשים ששואלים אותי שאלות כדי אח"כ להביא את הסיפור שלי לחבר'ה ואז יש להם נושא לרכילות. לכן - כאשר שואלים אותי מה שלומי או מה נשמע- אני למדתי לסנן ולענות רק כאשר מי ששואל באמת מתעניין. מתנצלת שלא נכנסתי אתמול לפורום, האינטרנט או תפוז או וואלה או השד יודע מי לא איפשרו לי להתחבר, אז ויתרתי והנה עכשיו אני אתכם. הרבה חיבוקים ונישוקים ציפי

למעלה