פורום תנ"ך, לאן?

פורום תנ"ך, לאן?

לפני קצת יותר משנה, הצטרפתי לפורום תנ"ך. למען האמת, התוודעתי לפורומים בכלל ולתפוז בפרט. התחלתי בפורום תנ"ך והמשכתי גם בפורום אחר. בהתחלה, נראה היה לי שהפורום מעניין במידה רבה. ישנם אנשים מגוונים, מעניינים ומעניינים קצת יותר, דעות, שגם אם אינני מסכים איתן, תמיד פותחות פתח לאופקים וכיווני מחשבה חדשים... בחודשים האחרונים, נוכחתי לראות כי מספר אנשים שהיו די קבועים בפורום, כבר לא כותבים הודעות או תגובות. הנושאים הופכים להיות יותר ויותר ויכוחים אישיים או מגמתיים (לגלוג, עיוות וכו') דבר הצורם לי מאד. הבנתי ממספר אנשים כי גם הם חשים כמוני, והפורום הפך להיות מקום שלא נעים להיות בו. למרות האמור לעיל, אני עדיין רואה את פורום תנ"ך כפורום הבית שלי, ואליו אני נכנס ראשונה לפני ששוב אני בורח למקום אחר. אז חברי פורום חדשים וישנים כאחד. שימו לב לתרבות הדיבור והכבוד ההדדי. אני מקווה שפורום זה יהפוך לפורום יותר נעים שימשוך אליו עוד אנשים שהתנ"ך קרוב לליבם, כי בינתיים אפילו למנהלת לא נעים... חג שמח

יוסי ר1

Active member
פורום תנ"ך: לכאן.../images/Emo63.gif

כתוב מי לד' אלי. חג שמח ולימוד פורה!

יוסי ר1

Active member
ותשובה קצת יותר רצינית:

אני הגעתי לפורום בדיוק כמוך לפני 3 שנים. וכמוך אני חש שזה פורום הבית שלי. במהלך 3 השנים כבר הועלה נושא תרבות הדיון, תחלופת האנשים, הטיית המיקוד מלימוד לוכחנות ועוד. הספידו את הפורום הזה יותר מפעם אחת. כפי שאמר בשביס זינגר על האידיש, שכבר 1000 שנה ומרים עליה שהיא שפה גוססת, כך הפורום הזה שלנו. כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ. ודווקא לי יש תחושה שלאחרונה שבו כמה קבועים ישנים שעשויים להעלות את הרמה. גם אם לפעמים נגררים לווכחנות מפלגת. מי ייתן ובאמת נוכל להמשיך ללמוד כאן, ובאוירה טובה. לפחות אני חש שאני לומד כאן המון - גם אם לפעמים יש שאינם כותבים מתוך "לשמה".

לא הספדתי את הפורום

גם אם הכותרת היתה "פורום תנ"ך, לאן?", לא התכוונתי שהפורום הגיע לסוף דרכו. לדעתי, על המנהלת (ואני לא מעביר ביקורת על פלגיה) לדאוג לכך שכותבים מגמתיים לא יופיעו בפורום. אם בפורומים אחרים חוסמים אותם בעקבות העלבות (ופלגיה יודעת למי כוונתי), אין שום סיבה להשארת הלכלוך שלהם כאן.

יוסי ר1

Active member
לא רוצה להשיב בשם פלגיה,

אבל נראה לי שהיא מפעילה את השיקולים הנכונים בניהול, והעלאת נושא מדיניות הניהול לדיון פומבי אינו מוביל לשום מקום טוב. והשאר במסר שלחתי לך.

פלגיה

New member
לפי עניות דעתי

כל כותב הוא מגמתי. לכל אדם יש אג'נדה, ולכל כותב בפורום אג'נדת-פורום משלו, ולפיה הוא כותב ומגיב. לפעמים הדברים מסתדרים יפה ופותחים אופקים. לפעמים הדברים מסתדרים פחות טוב - כי הדוברים דנים בשני מישורים מקבילים שאינם נפגשים. כל זה עדיין בסדר גמור. מגמתיות היא לא בעיה. הבעיה האישית שלי היא שנראה לי שאלה שנשארו בפורום הם ברובם אלה האוהבים דווקא להתווכח, בעוד שוחרי השלום נסוגו להם אחור.

shushu10

New member
שוחרת שלום נסוגה

לפעמים מציצה, מתקפלת שוב, וממשיכה לקוות שפורום זה ידון בעיקר בחבור חיובי שבין התנ"ך - עם ישראל- ארץ ישראל. חג מתן תורה שמח

יוסי ר1

Active member
וואו! חטף אותך חייזר ב../images/Emo112.gif מהחתימה?

מיליון שנה לא שמענו ממך! שחררי מעת לעת איזה פנין בנושאים הנדונים?

למעלה