פורום ערפדים, צ'ירז!

Berethor

New member
לא הייתי קורא לזה ערפדים אסיאתים

זאת אומרת הליאום של הערפדים הוא בהחלט קוריאני אבל אני לא רואה הבדל במאפיינים שלהם בהשוואה לערפדים מודרנים. כמובן שאין לי בעיה עם זה שהסרט הוא על ערפדים מודרנים ולא על מיתוס של ערפד מקפץ או מעופף שכל חיי טובח בכפריים ובולע תינוקות בפיתה. בכל אופן העלילה נשמעת לי מעניינת, ואוליי עדיף היה אם היו משיגים דם מבנק הדם בכניסה האחורית. נשמע שבעל העסק היה רוצח אנשים בשביל למכור תדם שלהם לערפדים, וגם אם לא להשיג דם מזירות רצח זה קצת בעייתי..

Bartal j

New member
אממ לא ראיתי את הסדרה עדיין

ככה שאני לא יכולה להגיב אבל מניסיוני עם דרמות קוריאניות עם אוהבים לשלב את התרבות המדהימה שלהם לדרמה ככה שבטח הערפד שמה יתבסס על כמה מאפיינים אסיאתים, אם כי נכון שזה כנראה הולך להיות קרוב יותר לערפד המוכר לנו הסלאבי

Bartal j

New member
יאס אני רואה רק בכתוביות עם אנגלית

מאחר והקוריאנית\ יפנית שלי חח לא מספיקה בשביל לראות ללא תרגום. אם את רוצה אני אשלח לך לינקים לצפייה של הסדרות עם כתוביות

AlexOnFire

New member
האמפ סדרה? אני מתקנת את החור בהשכלה שלי ורואה באפי ואנג'ל. וכמובן העונה החדשה של דם אמיתי אז אני לא יכולה סתם לעזוב את הסדרה גם אם היא הזויה ולא קשורה לספרים בכלל חוץ מקו עלילה ראשי. ספרים? אני קוראת שוב את הסדרה של סוקי סטאקהאוס בגלל שלא זכרתי כ"כ מה הלך שם וכדי לקרוא את הספר שיצא (העשירי) במאי, אני צריכה לזכור ../images/Emo13.gif ואח"כ אקרא את החדש של יומני הערפד, ואז יש לי עוד מלא מבחר של ספרים שאני יכולה לקרוא אבל אנלא רוצה לחשוב על זה עכשו, אני אלך לאיבוד בין כל מה שאני רוצה לקרוא!

קרניjack

New member
תקשיבי, אחריי הספר השישי של סוקרי סטאקהאוס

ממש לא בא לי לקרוא את הסידרה...הספרים הראשונים סחפו אותי כל כך, קראתי את ה6 הראשונים ברצף- אולי זה קצת יותר מדיי לקרוא ברצף מאותה סידרה- אבל אחריי שבספר ה6 הם הכניסו את כל העניין עם המלכה (לדעתי הרעיון של ההיררכיה והשריפים מגניב- אבל כל העניין של המלוכה דיי מפגר), וגם דיי התעצבנתי (כמו לא מעט קוראים- אחר כך גיליתי) ששרלין לא פירסמה בכלל בספר שהיה צריך לפני כן לקרוא סיפור קצר שנמצא באינטרנט או משהו( שסוקי פוגשת את המלכה) וככה לקרוא את כל הספר זה עם חלל מאוד גדול שלא יודעים בו על מה מדובר.... וקצת נמאס לי שכולם כל כך כל הזמן מתאהבים בסוקי...

AlexOnFire

New member
האמת לפני שנה קראתי את כל ה9 ספרים ברצף ולא הרגשתי חלל גדול על זה שהם נפגשו או לא נפגשו. לא קראתי את הסיפור הקצר בכלל למרות שאני יודעת שהוא חלק מספר בשם BITE ועכשו אני קוראת את השביעי מחדש ואני עדיין לא מרגישה את החלל. אני מניחה שהקטע החסר שהיא פגשה את המלכה לפני שהיא הלכה להאדלי אבל זה לא באמת מורגש. והאמת, הסדרה דיי זוועתית, אבל הספרים הם סוחפים ואני אוהבת את זה. וגם כל הזמן העלילה מתפתחת עוד ועוד וכל הזמן עוד יצורים חדשים נכנסים לתמונה ודמויות חדשות ולדעתי זה טוב. ../images/Emo13.gif

קרניjack

New member
ניסיתי להתחיל לקרוא את השביעי אבל אני כבר

ממש לא זוכרת את הדמויות, ומאז כל הקטע של המלכה- כמו שאמרתי לדעתי מפגר- יצא לי החשק.... יש איזה אתר שיש שם תקציר של כל דמות?

larisa125

New member
../images/Emo13.gif

ממשיכה לראות דם אמיתי אתחיל לראות יומני הערפד שוב, כשישדרו את זה בהוט משבוע הבא כשאקבל את המשכורת שלי החודש, אקנה סוף סוף את ספרי יומני הערפד DD: ואחרי שאקנה את כולם, אקנה לעצמי גם את סאגת דמדומים

אני קראתי לאחרונה את "יומני ערפדים"

בעברית, יש לציין... ואחרי שקראתי את שלושת הספרים הראשונים חשבתי לעצמי שהסדרה הרבה יותר מגניבה. (מה קשורה מרדית' הזו בספרים?) את הרביעי אני כבר אקרא באנגלית. אגב, באותה הזדמנות, מישהו יכול להסיר לי כמה ספרים בכלל יש? כי יש כאלה שטוענים שיש 4 ויש כאלה שאומרים שיש "סדרה חדשה" שכוללת המשכים... עכשיו אני גם צופה בעונה השלישית של "דם אמיתי", נראה שהולך להיות מעניין...

Bartal j

New member
לגבי יומני הערפד .. קיימים 3 ספרים משנות ה90

הספרים "המקוריים" שקראת שתורגמו לעברית בשם היקיצה, המאבק והזעם אם איני טועה (אני קראתי את האנגלית פשוט) יותר מעשור אחר כך עקב ההתעניינות המחודשת בסיפור והפקת הסדרה כנראה החליטה הסופרת ל.ג סמית' שקיבלה בנתיים את התואר הנחשק הכותבת הטובה יותר לפי הניו יורק טיימס לכתוב ספר המשך בשם the dark reunion שממשיך את העלילה מהנקודה שבה הופסקה בספר השלישי. לאחר מכן ב2010 החליטה הסופרת להוציא עוד סדרת ספרי המשך שבהם מככבים גיבורי הסדרה שלה יומני הערפד, אבל היא קראה לה בשם הכמה מקורי "יומני הערפד- החזרה" "the vampire diaries the return" אני כרגע בשלבי סיום הספר ואני יכולה הלגיד לך דבר אחד, אכזבה! היה עדיף לו הייתה מסיימת בשיא רק עם 4 ספרים ולא ממשיכה כי זה באמת משאיר טעם רע בפה לדעתי, בקושי אני מצליחה לסיים את הספר כי העלילה ממש הזויה כבר שאתה אומר לעצמך WTF? ורק בגלל שיש שטוענים שהעלילה הולכת בספר הבא שלה להתמקד בדיימן (כנראה עקב האהדה הרבה לדמות המשנית שלה שאני אישית אוהבת יותר חחח) אני מאלצת את עצמי לנסות לקרוא את הספר הבא The Return: Shadow Souls והסופרת עוד הולכת לכתוב עוד ספר בסדרה בשם The Return: MidniThe Return: Shadow Soulsght שיצא כנראה ב15 במרץ 2011 הנה לך סדרת הספרים כפי שיצאה: 1991-1992: The Awakening The Struggle The Fury 2009- יציאת ספר מחבר בין העלילה של 2 הסדרות בשם The Dark Reunion ל.ג כותבת סדרת המשך שמבוססת על הסדרה המקורית. the vampire diaries the return סדרת (2010- והלאה) 2010- The Return: Shadow Souls 2011-The Return: Shadow Souls

תודה../images/Emo45.gif

ידוע לי לגבי הספרים בעברית. היה משימה כמעט בלתי אפשרית להשיג אותם, ואחרי חיטוט במדפים של חנויות ספרים יד שניה, מצאתי את שלושתם... ואני אוהבת את דיימון

קרניjack

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif איפה מצאת בחניויות יד שנייה?!

עשיתי חיפוש בתל אביב בחנויות שבדיזינגוף ואלנבי- וכלום, כלום וממש התייאשתי! את הספר השלישי אפשר להשיג- אבל את ה2 הראשונים?! ואוו, אני קדה בפנייך. בינשוף ספרים הציעו לי כל ספר ב70 וממש לא הייתי מוכנה לשלם מחיר כזה לענתיקה שאפשר לקנות גם את הספרים באנגלית בסטימצקי ביותר זול. עכדיו חבר לעבודה אמר לי שהוא מצא אותם בעברית בבית שלו, ואם הוא יציע מחיר טוב אולי אני אקנה..... אז מאיפה קנית וכמה עלה לך?

אז ככה...

את הראשון מצאתי בחנות וירטואלית לספרי יד שניה בשם "סיפור פשוט", את השני מצאתי בב"ש (שם אני גרה) ב"מיני בוק" ואת השלישי ב"ספרי לוטוס" ברחוב אלנבי בת"א.... דווקא עלו משהו כמו 15-20 ש"ח לספר, שזה די הוגן. בהתחלה שלחתי מייל להוצאת 'אופוס' לשאול אם אפשרי להשיג אותם דרכם, אבל הם בכלל לא טרחו לענות לי... הם פשוט לא רציניים.
אני מאמינה שעוד מעט, ברגע שהסדרה תגיע להוט, ההוצאה אולי תשקול להוציא אותם מחדש ובכריכה מחודשת, כי הכריכות הישנות די מזעזעות...

קרניjack

New member
אני רציתי לקנות את הספרים בעברית

לא בגלל שיש לי בעייה עם האנגלית, אדרבא- ספרים כאלה נראה לי עדיף באנגלית- אבל פשוט ממש בא לי אותם בגירסא הנוסטלגית הישנה- אני אישית ממש אוהבת את הכריכות האלה
למרות שאני לא מכירה אותך- אני ממש גאה בך! בחיי שאני כבר התייאשתי בסוף מסע החיפושים שלי וקניתי באנגלית, ואני מופתעת שיצא לך סה"כ רק בסביבות ה60 ש"ח- כי זה כ-ל-ו-ם לספרים כאלה שממזמן לא מיוצרים. נראה לי ראיתי באתר סיפור פשוט אבל הציעו שם את זה ב70 ש"ח לספר... בכל אופן יש לי רק את השלישי בעברית כי אותו קל יחסית למצוא, וזהו

חח תודה..

ב"סיפור פשוט" הציעו אותם ב-70?? ברצינות? אני קניתי אותו מהם בהרבה הרבה פחות. טוב, אבל זה היה לפני כמה חודשים טובים... יש מצב שהם שמו לב שיש לזה ביקוש והעלו את המחירים?
אני מתארת לעצמי שאת השניים הראשונים אפשר להשיג בספריות בעיקר, או אצל אספנים ששמרו את הספרים מתחילת שנות ה-90. את הרביעי התחלתי השבוע לקרוא באנגלית, קצת קשה לי להתחבר לעלילה בספרים, אבל אני מכריכה את עצמי לדמיין את הדמויות של הסדרה בתוך אותה עלילה חחח. ואת צודקת, בהחלט יותר נחמד לקרוא בעברית.

למעלה