פורום מורים ??????

skydive

New member
פורום מורים ??????

בתור מורה בבית ספר מאוד נהנתי להכנס לכאן מדי פעם ולהתעדכן, לקבל רעיונות ולהתרשם מעמיתי למקצוע. אולם.......... בזמן האחרון מוצף הפורום בדברים לא עניניים ושלא ממש קשורים לחינוך אלא יותר לאנשי מחשבים (והמתיימרים להיות כאלה), אשר יכולים למצוא חומר רב בנושא ספציפי כמו בניית אתרים בפורומים רבים אחרים. אנא, הפסיקו להציף בדברים לא קשורים, גם ככה קשה למצוא דברים רלוונטים לתחומי ההוראה. בשם מורים אחדים......

חבר יקר, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני שמחה שסוף סוף בחרת להשתתף בפורום. הפורום נועד בראש ושבראשונה לשרת את החברים בו. ומעגל נוסף הוא החברים הפסיביים הנכנסים, קוראים ונהנים מהתוצרים שאנחנו, חברי הפורום הפעילים, מעלים. לא מפריע לנו שיש גם כאלה הנהנים מהתוצרים שלנו- להיפך וצר לי, ואני בטוחה שלכולנו (הפעילים) שיש חברים (פסיביים) שלא כל כך מדברת אליהם פעילות זו או אחרת שלנו. להזכירך, הפעילויות כאן צריכות קודם כל לעניין אותנו החברים הפעילים. נכון, אנחנו עסוקים בבניית אתרים ולא. אנחנו לא יכולים לקבל תשובות בפורומים המיועדים לבניית אתרים כי האתרים שאנו בונים אמורים להיות כלי איחסון לתכנים לימודיים. דווקא בגלל שאנחנו "מתיימרים להיות כאלה" אנחנו לא יכולים לפנות לפורום מומחים. כאן אנחנו מרגישים בבית יכולים לפשל, לטעות, לשאול שוב ושוב מבלי לקבל תגובות של איך אתה לא יודע... (זו תגובה שנתקלתי בה כששאלתי בפורום מומחים שאלה על הפלאם שלי...). אז, נשמח מאוד לראות אותך לוקח חלק פעיל יותר בפורום מעשיר אותנו מחומרים שלך, משתתף בסוגיות השונות ומדלג על השרשורים הקשורים לבניית אתרים. אגב, אם תהיה חבר פעיל יכול מאוד להיות שתמשוך את הפורום לכיוונים רצויים לך.. ותחשוב על זה...

Elishabb

New member
שוב זה מתחיל

והפעם זה ממש ממש מרגיז. אז אני עוצר כרגע לפני שאני שופך את כל מה שיש לי להגיד בנושא( וזה אמור היה להיות מאוד מאוד בוטה ולא דיפלומטי). אלישע

doronbs

New member
חבר יקר../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo23.gifברוך......

הכנתי במיוחד בשבילך...............

fency

New member
חבר יקר - פה אני מרגישה הכי טוב

וכן אני רוצה ללמוד לבנות אתר לביה"ס בלי להרגיש בורה לחלוטין ותודה לאל שלא כולם מגיבים כמוך!!!

nivsh

New member
כנראה שלא הבנת את מהות הפורום

כל מורה בפורום נעזר בחברי הפורום במה שהוא זקוק. תאר לך ש"מורה למתמטיקה בתיכון" - "לא ירצה שידברו על הוראת הקריאה" מורה וותיק לא ירצה שידברו על בעיות של מורה צעיר. בניית אתרים נועדה למלא צורך של מורים. אם תבקר באתרים שבנינו תגלה שהם נועדו לתלמידים ולמורים, והחומרים מעשירים את כולם אם אתה מורה - עליך לשים לב שאנחנו בפתחה של תקופה חדשה בהוראה אפנה אותך לאתר שבנתה אחת מחברות הפורום ןאני מצפה לסליחה גדולה.

1תיתי

New member
דע לך!!!

לעיתים מופיע הצורך לתשובות רבות בעניניי מיחשוב בייחוד כשכולנו רוצים לדעת יותר, אז לעיתים יש יותר בנושא זה ולעיתים מנושא אחר, וכמו שאותך מעניין הנושא החינוכי גריידא את אחרים מעניינים דברים אחרים. אין זה המקום להתקפות ולדעות לא רלוונטיות האם איש כזה או אחר מבינים יותר או פחות בנושא זה או אחר...

ידידי וידידותי. לא חבל? בואו נחליט

שלהודעות מסוג זה אנחנו לא מגיבים. חבל על האנרגיה. אני מרגישה כאילו מישהו בא אלי הביתה ואומר לי מה להגיד ומה לעשות בו. לי טוב , בבית שלי לעשות כך ןלא אחרת למרות שאולי למי שנכנס לרגע זה לא נראה. לכן, אפשר לשלוח אותם לתכתובת מהעבר ואנחנו נמשיך במה שטוב לנו. כמה ולמה צריך להתנצל? אז רק שיהיה טוב לכולם\כם. ממני אסנת

אני מצטרף למותקף ומחזק את טיעונו...

אני מורה שחבר בפורום מאז ימי iol ואח"כ וואלה, ודבריו של הכותב על ריבוי הודעות בנושא מחשבים בהחלט קולעים לדעתי. במשך זמן רב ההודעות הללו מהוות כ-3/4 מכלל ההודעות בפורום. חשבתי שהעניין יעבור לאחר המפגש בפסח, אבל דבר לא השתנה. ברור שכל אחד יכול להציג את הנושאים המעניינים אותו, אבל בשלב מסויים, כאשר הפורום פונה כולו לכיוונים שאינם קשורים לנושא שמוצג בכותרת, נראה לי שיש בעיה: הרי אף אחד לא יאמר לי שהנושא העיקרי בעבודות המורים הוא עניין המחשבים. גם אני מנהל פורום (אופניים, בוואלה) מצליח לא פחות, ואם 3/4 מההודעות יתמקדו בצילום רכיבות אופניים, בטכניקות ובציוד, אראה בכך בעיה ואנסה לגוון את תחומי העיסוק בו. אני מבין שקשה לראות שוב ושוב את ההערות בנושא הזה, אבל במקום לתקוף בכל הכח, לפעמים בחוסר נימוס, אולי כדאי לעצור ולחשוב אם באמת יש כאן בעיה. נדמה לי שהכותב הציג את טיעוניו בצורה מנומסת וזהירה. לא נראה שהוא אדם שמטרתו להציק ולהתסיס, ובכל זאת התגובה הזועפת של רובכם היתה קשה ואם יורשה לי גם פוגעת. נראה לי שהגיע העת לחשוב על פתרון יצירתי, כמו מיני-פורום בנושא מורים ומחשבים (זה אפילו נשמע טוב). בוקר טוב

skydive

New member
מזל שמישהו מבין אותי...

קודם כל ברצוני להודות לאיציק. אני חושב שקצת הגזמתם בהתקפתכם עליי, בהחלט לא היתה פה כוונה לפגוע או לבוא בטענות קשות למישהו בפורום. לידיעתכם אני מורה למחשבים כך שבהחלט מעניין אותי הנושא. חבל שרק איציק (בינתיים),הבין את כוונתי. אין שום פסול בכך שמתמקדים בנושא מסוים מדי פעם, אך כשהנושא הופך להיות כל כך ארוך ובהחלט לא מתאים לכותרת הפורום יש סיבה לחשוב על הנושא, והפתרון שאיציק הציע הוא בהחלט טוב. בהחלט שווה לבדוק תתי פורומים בנושאי לימוד שונים. ולכל המתקיפים (הלא ממש מנומסים) שביניכם, למדו לקבל הארות ולקבלן !!!

שלומי

New member
ממש קומדיה כל השרשור הזה

למה פורום מורים לא יכול לעסוק גם בעיניינים הקשורים למחשבים ולאינטרנט?לא ברור לי. הרי מי ששואל בעניינים פדגוגים נענה כשם שמי ששואל בענייני מחשבים נענה.אז היכן הבעיה?

Elishabb

New member
שלומי

המשתתף ה"פסיבי" פשוט מתעצל לדפדף ומה יותר פשוט מלקטול את מה שחשוב ומענין את האחרים? הרי "העיקר זה אני" לא?????????? אלישע

אני שמחה שיש מישהו שמבין אותך

זה רק מראה כמה הפורום פתוח לדעות שונות. אני מבינה שכאשר דיברת על מתקיפים לא כל כך מנומסים התכוונת גם אלי. מאחר ואני מכירה עצמי כאדם מאוד מנומס..פולניה, מה לעשות? ובוודאי כאדם המוכן ללמוד ולקבל הארות וגם הערות.. החלטתי לענות לך למרות שאני מקבלת את דעתה של אסנת שמיר בנושא. לא להגיב..( לתת לדינמיקה של הפורום לעשות את שלה ומהר מאוד הודעות כמו שלך נמצאות כבר בעמוד הקודם ללא שרשור מרגיז לכשעצמו. אתה שם לב ששתי ההודעות היחידות שלך בפורום היו בנושא זה? כדי לעצב מדיניות אתה צריך להיות חלק מ... למה הדבר דומה.. נאמר שיש לך שכנים שמנהלים בית פתוח.. אתה צופה על הנעשה בבית, מהחלון/המרפסת/הדלת הפתוחה...תקופה ארוכה מה שאתה רואה מוצא חן בעיניך . פתאום בעקבות התרחשויות שונות בבית השכנים הם מתחילים לנהל אורח חיים שאינו מתאים לך.. האם תעז לגשת אליהם ולומר להם משהו על כך? בוודאי שלא. אני יודעת שהדוגמא קיצונית וזו הסיבה שאני משתמשת בה- לפעמים דברים שרואים משם לא רואים מכאן. אתה יכול לבחור, כמו שעשית, לבקר את הנעשה בפורום אבל אז אתה בבחינת "אורח לרגע הרואה כל פגע". אנחנו חיים כאן יום יום עם "הפגע" הזה. טוב לנו איתו, הוא לא מפריע לנו . רוצה לשנות? אדרבא ואדרבא.. אתה מוזמן להעלות כל נושא שתרצה. מחיפוש אחר חומרים ועד דיון אקדמי בסוגיה חינוכית.ותראה שאז אותם אנשים שלא יודעים, לטענתך, לקבל הארות...משתפים פעולה והרבה יותר. אתה עוד יותר מוזמן לשתף אותנו בדברים שאתה יוצר. ואז תראה שאותם אנשים שביקרו אותך יודעים גם להעריך, לפרגן, לעודד ובגדול. זכותך לבחור בדרך המתאימה לך (להיות חבר פעיל או חבר צופה) וזכותנו להמשיך ולפעול כפי שאנו כאן מבינים, רוצים וצריכים. זה צו השעה שלנו כמו שצו השעה שלך הוא דברים אחרים.. והצעה ידידותית לסיום, השרשורים הקשורים למחשבים מפריעים לך? השתמש בגלגלת.. עקוף אותם במהירות.

Elishabb

New member
איציק - כמנהל פורום ותיק אתה יודע

לבטח שזכותו, אם לא חובתו של מנהל הפורום לעצב ולהוביל את הפורום בדרך הנראת לו כטובה ביותר למימוש הציפיות של חברי הקהילה. דנו כבר מספיק בנושא זה בעבר בפורום. זוהי הדרך המקובלת על מנהלי הפורום לנהל אותו ואיננו מוצאים כל צורך לחפש צידוקים אם לחלק מהמשתתפים, במיוחד אם הם "פסיבים", הדרך לא נראת. מקווה שתקבל את הדברים ברוח הנכונה ולא כהתקפה. אם לא.......... קצרה ידי מלהושיע. אלישע

צורה מנומסת? זהירה?

איציק שלום, נכנסתי לפורום הזה לפני כחודש, ומאז אני שמחה בכל יום שאני נכנסת אליו מחדש. נכון, גם אני מורה למחשבים, והיות ואני לא מלמדת "סתם" מחשבים, אלא מחברת בין מיומנויות שונות לבין הנושאים אותם לומדים התלמידים במקצועות השונים, אני מקבלת כאן הרבה רעיונות. ולא רק במחשבים. כאשר הייתי צריכה להכין דפי עבודה לכל החגים שעברו עלינו לאחרונה הפורום סייע לי מאוד. האנשים פה מאוד "מעניקים" ונדיבים, ובאמת משתדלים לצאת מעורם כדי לעזור. ובאשר לתגובתך, זה לא בדיוק שהוא כתב את הדברים בצורה מנומסת. הוא ציין שהדברים בפורום הם לא לעניין?? וביקש להפסיק להציף את הפורום בהודעות כאלה שאינן מסוגו של הפורום. סליחה??? באיזו תחושת שליחות הוא מגיע ואומר לנו על מה לדבר. אם יש ברצונו לדבר על נושא כל שהוא, או לשאול שאילתא, יואיל נא ויעלה את שאלתו לפורום, האם ברצונו לדבר על אלימות בבית הספר, מסיבות סיום, טכסים שונים? חומרי לימוד?? יעלה את מבוקשו/רעיונו/שאלתו ואני בטוחה שיקבל תשובות, כמובן בהתאם ליכולת של המשתתפים. אני כאן באילת הרגשתי מאוד מנותקת ממרכז הארץ בשל הריחוק הפיזי , והפורום נותן לי הרגשה של חדר מורים וירטואלי, בדיוק כמו שאני מרגישה כשאני נכנסת לחדר המורים אצלי בבית הספר. רק שיש כאן יותר מגוון של דיעות, יכולות וידע שיכול לסייע בעדי בעבודתי. האם יעלה על דעתך להכנס לחדר המורים ולבקש מהמורים שיחדלו מלשוחח על נושא כל שהוא כי זה לא מעניין של חדר המורים??? אנשים כאן התקיפו וענו בצורה כזו כי זו לא הפעם הראשונה. הפורום הולך לפי הכיוון של המשתתפים שלו. ואם פתאום יכנסו לפורום 50 מורות שירצו לדבר על הקניית קריאה והאפשרויות השונות, לא יהיה אחד שיגיד להם מה פתאום! אז בבקשה. מספיק ודי. בברכה, אסנת

למעלה