פורום לישראלים בצרפת

ומה שלי מפריע

בהודעה שכתבת היא ההכללה. לא כולם חושבים אותו דבר. יש הרבה שתומכים בארה"ב ובמלחמה למרות המגמה השלטת. או שמא אני יכול לטעון אותו טיעון על ארה"ב, ששם לא מפריע לנו בכלל שכולם חושבים אותו דבר, יענו צרפת טועה בגדול ואמריקה צודקת. נכון?

d h t

New member
אישקה, מה שלומך??

דעתם של הצרפתים, ושל אירופאים אחרים נובעת, אמת, מבורות. אנשים ניזונים מתיקשורת תעמולתית וחד צדדית, וזה הסיבה לדעה המעוותת שלהם. סבתתי שחיה בישראל לא מדברת מילה עיברית!! מחדל, אבל זה מאלץ אותי להתאמן על הצרפתית שלי. מכיוון שהיא רואה (כל היום) רק טלויזיה צרפתית דעתה על המלחמה (הייתה) כשל הצרפתי הממוצע ברחוב. אחרי שהארתי את פניה בצידו השני של המטבע דעתה הפכה לפחות קיצונית, וכנראה שבאמת הכל עניין של הסברה!! מפתיע אגב שהאמריקאים לא השכילו להסביר את המלחמה הזאת כפי שהסבירו את הקודמת. בקודמת הם שכרו את משרד יחסי הציבור מספר 1 בארה"ב!! באותו עניין, בכל תחום שבוא נתקל אני בבורות של הצ'כים בנושא הישראלי, ומסביר להם, דעתם משתנה והופכת פרו-ישראלית יותר.

אכן כך...

מפתיע אותי - למשל - שכל הצרפתים שאיתם דיברתי לא ידעו כלל שעפו טילים על ישראל במלחמה הקודמת (שבה בכלל לא היתה מעורבת ולא היתה צד בעניין), ושתושבי ישראל ישבו עם מסכות בחדר אטום וחיכו לטילים שיגיעו. כאשר הם אינם יודעים שמדובר בשליט שכבר יצר בעבר מצבים בלתי הגיוניים, מובן מאליו שאינם מוכנים לקבל פעולת מנע כדבר הגיוני. וראה ציטוטו של נשיא יושבי השלולית (מופיע בכיתוב מובלט, משל היה דבר חוכמה שייזכר לדורות הבאים, בגליון "לה פיגארו" של סוף השבוע האחרון): "פעולת-מנע הינה דוקטרינה מסוכנת ביותר". זו גם היתה המדיניות בשנות ה-30?? אני אישית הייתי שותק ומחכה קצת לראות הפעם את מהלכי ההסטוריה לפני שהייתי מתבטא באמירה כללית כזו.

globus31

New member
לא אורח חיים

אלא פחד מהמשטר.אין יצוג של הרוב בשילטון. יש דיקטטורה. עיוורון. השלטת אימה, סתימת פיות. ברגע שהעם העיראקי יבין שמשטרו של סדאם נפל, שאין לו ממה לחשוש יותר ושהאמריקנים באים לשחרר אותם- הוא יצא בתרועות לרחובות,זה רק עניין של זמן. נחייה ונראה.

רק בית המחוקקים התחתון קיבל היגיון.

הבית העליון פסל את התיקון. להתראות בכלא הבלגי!

אונמם התעדכנתי אחריך אבל,

אני לא בטוח שהתיקון רלוונטי. נאמר שהתביעות יופנו למדינות אחרות למעט מדינות שעונות על אחת הקטגוריות הבאות: מדינות לא דמוקראטיות, מדינות בהן אין סיכוי למשפט הוגן. בקיצור, אני לא בטוח שלא יוקם פורום לישראלים בכלא הבלגי.

למעלה