פורום לישראלים בצרפת

niko94

New member
פורום לישראלים בצרפת

במצב הזה דרוש במיוחד פורום לישראלים בצרפת

globus31

New member
פורום מיוחד לא

דרוש. מה שצריך זה שכל."איש קטן" שלי ...המצב הוא מצב חירום. 30 אחוזים מהצרפתים תומכים בצדאם, הידעת? עוד משהו--> קראו את הDEPECHE של רויטרס. מזעזע עד דמעות של כעס מבייש עד כדי להקיא על אנשים כאלה. פשוט להקיא.

een ogenblik

New member
כנראה שאני לוקה מאד בתחום השכל,

עדין איני מבינה מה הקשר בין נדרשות פורום לישראלים בצרפת, לבין הנכתב לעיל. האם אפשר להסביר לי לאט, תוך הזכרת סיבה (ישראלים בצרפת) ומסובב (פורום לישראלים בצרפת)? תודה.

globus31

New member
מה?

אני בסה"כ עניתי לאיש. הוא שאל למה יש מצב מיוחד שמצריך פורום ישראלים בצרפת. לדעתי המצב המיוחד המיוחס הוא מה שכתבתי קודם לכן. השכל הוא לצרפתים. לא לך. אבל פורום ל-10 איש מקסימום לא צריך.

een ogenblik

New member
מוזר

כעת באמת איני מבינה את תשובתך. שנינו מסכימים שהאיש הקטן מהרחוב שאל שאלה על הקשר בין המצב המיוחד לבין פורום ישראלים באירופה. מכיוון שכך, מה הקשר בין שאלת האיש לבין תשובתך? (כן, אפילו חסרת שכל כמוני מבינה שרצית להביע דעה על המצב המיוחד, אבל מה הקשר לשאלה המקורית?)

עדיין איני מבין את הקשר, אבל

יש שתי נקודות שאני חייב להעלות כאן: הראשונה: כותב ההודעה שפתחה את השרשור הוא מסוג האנשים שנרשמו ל"תפוז" אך ורק כדי לכתוב את ההודעה ההיא. אין לנ"ל שום הודעה נוספת באמתחתו, ונראה גם שהוא נעלם כלעומת שבא. לפיכך נראה לי שאין טעם בהתייחסות רצינית יתר על המידה לדבריו. השניה: יהיה מעט קשה לישראלים ולאמריקאים לקבל את טענתי הבאה, אך משיחותי עם המקומיים הגעתי למסקנה שהתנגדותם של מרבית הצפרדעים למהלכים אמריקאיים בעיראק, וכנראה גם תמיכתם בצורר מבגדד, מקורה בראש וראשונה בכשלון הסברתי ממדרגה ראשונה של יושבי הבית הלבן בוושינגטון. אפשר להבין מדוע עמדתם של יושבי השלולית המקומיים היא כפי שהיא, רק אחרי שמתחלחלים ממידת הבורות שהם מפגינים. אישית נראה לי שהעניין יזכה בבוא העת לטיפול ע"י וועדות חקירה או מנגנונים תואמים בסנאט או בתקשורת האמריקאית: כיצד הצליחה חבורת הבית הלבן (בדומה לחבורת הזבל בירושלים) להפוך אומה פגועת-טרור עם אלפי קורבנות לכובש אכזר שכל העולם נגדו.

לפי האנלוגיה הזאת, אני שואלת

מה יש לישראלים לחפש במקום שבו 30 אחוז מהאוכלוסיה תומכת בסדאם? אפילו בעיראק לא תומכים בו ככה... וחוצמיזה - תמיד יש את ארץ ישראל, זאת שמלבדה אין לנו ארץ אחרת, או משהו בסגנון הזה, לא? (או ש"רק מחכים שבועז יגמור את הקולג'"?

המממ... הגיע הזמן לקצת בוטות?

בצרפת אולי 30% תומכים בסדאם, אבל לאנשים בסביבתי (אפילו אלו ממוצא איראני) אין משהו אישי נגדי. מה שלא הרגשתי בארץ הקודש.

זהו פרומיל המבדיל

בין יונה צחורה לנץ טורף אלו הם השמאל הקיצוני באירופה, שססמאותיהם נראות יותר ויותר לקוחות מז'רגון תעמולתי הסברתי של מדינות ערב כדוגמת לוב או אירן

30 אחוז זה לא פרומיל...

ויש הבדל בין התנגדות למלחמה ובין שמאלנות "ערבית". אני לא חושבת שמישהו פה יכול להגיד על אדם כמו יושקה פישר שהוא שמאלן "ערבי". אני מתנגדת למלחמה. כל מלחמה. המלחמה הספציפית הזאת בפרט. אני בטח ובטח לא חושבת שסדאם הוא איש טוב לב, חביב אל אזרחי מדינתו, שוחר שלום ואחוה, אבל גם לא חושבת שיש צורך במלחמה בסדר גודל כזה כדי לנפנף אותו, במיוחד כשברור, אחרי שבועיים של מלחמה, שלא ממש מעניין אף אחד איפה הוא, אם הוא חי או מת (גם ראמספלד וגם בוש אמרו כבר שזה לא ממש רלוונטי) או אם יימצא ה"נשק להשמדה המונית", כי הרי המטרה של המלחמה הזאת לא ממש ברורה לאף אחד. אני שמחה בשביל הגרמנים, הצרפתים, הסינים והרוסים שהממשלות שלהם היו ספיק אמיצות כדי לא לשלוח אותם לקרב המיותר הזה, ובשביל ההולנדים שהממשלה שלהם לא יכולה לשלוח אותם (ממשלת מעבר אחרי בחירות). יש הבדל בין לחשוב שהאמריקאים עושים פה טעות ענקית לבין תמיכה בסדאם. ו... למי שלא הבין - ההודעה הקודמת שלי היתה מיועדת אל הכותב "גלובוס31" שטוען שאני שונאת את ישראל, שונאת ישראלים, והיתה מלאה בציניות האופיינית לי. השלב הבא ב "מפת הדרכים" של "הקואליציה" הוא מדינה פלשתינאית. כמה ישראלים יתמכו בזה אז?

דוגמה לפרומיל המבדיל

הייתה בפריז שבצרפת הפגנת שמאל קיצוני. עבר שם בחור יהודי עם כיפה שהיה בדרכו לקבוצה של חבר'ה מן השומר הצעיר. כמה שמאלנים ראו אותו ואמרו: הנה יהודי! הם קמו עליו להכותו. דוגמה לשמאל קיצוני הקרוב יותר לימין הקיצוני

Sparker

New member
נצל"ש - נוהל תלונות על מנהלים...

בליקסי - למקרה שלא עדכנו אותך...

blixgirl

New member
../images/Emo123.gif

Jemand

New member
פחות פאסיבי מיום ליום...

אני לא לגמרי סגור על הדיון פה, ואני מניח שדעותי בנושא המלחמה הם איך לומר, במיעוט, וככה בכמה מילים עדינות, מבלי לעורר פילים משנת הצהריים, הייתי רוצה להציע לכולם, ככה סתם, מבלי להרגיז יותר מדי ולגרור לקריאות בנוסח "אומה מוכת טרור שהפכה לכובש אכזר" (איש - אין פה מן הלגלוג), להסתכל לעצמם בעיניים, (במיוחד לצרפתים מבינינו שאני בטוח ששיקול הדעת שלהם מוסח בגלל האווירה בצרפת), ולשאול את עצמם, האם מגיעה התמיכה. אותה תמיכה שמשתקפת היטב בעינים מערביות שלא רואות צד שני ולא מוכנות לקבל, גוונים אחרים של אורח חיים. ככה סתם....

אולי לא הבנת...

ממש לא הבעתי דעה בעד או נגד המלחמה. אני מתאר תמונת מצב מסויימת, הן של בורות צרפתית, והן של דיעה שהפכה בצרפת עצמה מסימפטיה גדולה לארה"ב למשטמה לא קטנה, ומנסה להבין איך זה קרה. ולמרות הנסיון להדביק לי דעה בעד או נגד, נזהרתי מלהביע אותה כאן, ואני מעדיף שהדיון יתמקד במה שרואים ולא במה שמפרשים. מקווה שגם אתה.

Jemand

New member
הבנתי גם הבנתי.

חלילה לי. בתור גולש פאסיבי, אני עוקב אחרי ההודעות שלך ומוצא בהם רציונל אמיתי. לא ניסיתי ולא אנסה להדביק דעה או תווית, ואני מאוד מעריך את הנסיון (שבינתיים עובד - ראה מקרה פורום האב המזוויע) לשמור על הדיון הבלתי נמנע הזה ברמת ה"מה שרואים" ולא להגרר להתנגחויות. ואם כבר במה שרואים עסקינן - ההודעה הזאת פשוט הגיעה (וסליחה על הפאטוס בהודעה הקודמת) מאותו מקום, שבו, אני כבנאדם, מה לעשות, קשה לי עם המינוח שקיבלה המלחמה הזאת ומעמדם של האמריקאים (לפחות בעיני חלק מהציבור) כמשחררי עירק ומסדרי הסיאסטות בצהריים לאזרחי בגדד.

forglemmigej

New member
מה שלי מפריע

לגבי הצרפתים ,זה שהם כולם חושבים אותו הדבר. היינו ,אמריקה טועה בגדול וצרפת צודקת! את זה ימים יגידו.. ונניח שהפוליטיקאים משני הצדדים לא אומרים לנו את כל האמת, למה צד אחד כל כך מעונין לסלק את סדאם ,?ולמה הצד השני כל כך מעונין שהוא ישאר בשלטון המיטיב לעירקים יומיום ושעה שעה ?אבל אם לנסות לעשות ניתוח שטחי, זה ,שהצרפתים זה עם מאד גאוותן, וקשה לו עם זה שהאמריקאם שחררו את צרפת מהשלטון נאצי לפני ששים שנה, בנו את אירופה בתכנית מרשל. צרפת היום רוצה לתת את הטון באיחוד האירופי, ואמריקה קצת מפריעה לה בדרך עם הארוגנטיות שלה .אבל מה אני יודעת?..

למעלה