שלום לך ענת נקודה
אני חוזרת ומסבירה, שלא מתאים לפורום שלנו שרשור "מה נשמע", כי שרשור כזה מגביל את ההשתפות רק לאנשים שמכירים זה את זה, ואנחנו מעוניינים להיות פתוחים לכל אחד. כל מנהל פורום נותן לפורום אופי בהתאם להבנתו את מטרות הפורום ובהתאם לנושא של הפורום ולסוג הגולשים בו. אנחנו בחרנו באופי "ציבורי" ופחות אישי, על מנת להפיץ את המודעות ל-ADHDבין הרבה אנשים, ולכן מוזמנים לכאן הרבה מומחים מקצועיים, ומידע על הארוח שלהם מופץ על ידינו באופן אישי גם בפורומים אחרים. ברגע שפותחים שרשורים אישיים, אנשים זרים לא ירצו להכנס, כי ירגישו בלתי שייכים. אני, אישית, הרגשתי לא שייכת לשרשורי ה"מה נשמע" האלה בין כל הבנות שהיו במפגש הקודם. על אחת כמה וכמה אנשים חדשים שרוצים להכנס ולשאול שאלה שכואבת להם מאוד מבלי להכיר אף אחד. הפורום הזה עוצב בתבנית של המנהלות שלו, לטוב ולרע, וכל מי שגולש בו צריך לכבד את סגנון הניהול שלו. מקווה שהצלחתי להבהיר שלא נאבקתי בגולשות מסוימות, אלא נאבקתי למען שמירה על דמות הפורום שאני כל כך טורחת לעצב. כמו כן, בוודאי שיש פורומים שמנוהלים אחרת לגמרי, ולראייה: פורום התמיכה ל-ADHD מבוגרים. היופי של כל פורום הוא בייחודיות של סגנון הניהול שלו. בתפוז יש מעל 1300 פורומים שיכולים לענות על הצרכים הנושאיים והתקשורתיים של כל אחד ואחת. בתור אנשים מורכבים, יש לנו חברים בתחומים שונים ובעלי אופי שונה, ואנחנו מקבלים אותם כפי שהם ולא מנסים לשנות אותם לפי רצוננו. אותו הדבר בפורומים: צריך להפיק מכל פורום את מה שהוא יכול ורוצה לתת לנו, מבלי לשאוף להפוך אותו למשהו אחר.