פורום אלמנים/אלמנות

amosbl

New member
לאשד

זה כבר אינטיליגנציה גבוהה, למעלה מבינתי.

sher20

New member
פורום-עמוס-תגובה

אני אורחת לרגע בפורום הזה. נכנסת מדי פעם. התרשמתי מעוצמת התגובות שנרשמו כאן. אני מקווה שלא יסקלו אותי ברותחין על דברי, אבל לזכותו של עמוס יאמר שהוא עורר את הפורום הזה. רוב הדברים הנאמרים כאן הם ברכות, איחולים, חיבוקים, שבת שלום.. יום נהדר.. הפרח פרח והציפור צייצה. הגדולה של פורום היא שכל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, אבל פורום משמעותי מעורר דיונים. וזה חסר כאן. יכול להיות שתפקיד מנהלת הפורום להקפיץ אותו ולתת לו משמעות עמוקה יותר, אני לא יודעת.. נראה לי שאם היו מעלים כאן נושאים נוספים, ערכו וכמות המשתתפים היתה גדלים.

אבשלום68

New member
אני חושב שזה באמת מספיק

וצריך להפסיק ולהתייחס הבחור קיבל די והותר במה וכדאי שנפסיק לענות לו ולשר 20 איזה דיון מעמיק פתח עמוס ? אם לזה את קוראת דיון מעמיק - ביקורת גסה על אדם אחר חבל שאת לא קוראת קצת...... די מספיק אל תמשיכו את השרשור הרע הזה

אתי161

New member
אבשלום68 מי שמך....???

מה זו צורת ההתבטאות הזו? אני כבר שנתיים וחודשיים בפורום. כולנו כאן, כולל עמוס, עקב האלמנות שנכפתה עלינו ולא - נבחרה על ידנו. מותר ורצוי, שכל אחת ואחד מאיתנו יכתוב מה שהוא מרגיש, גם אם זה לא מתאים לדעתם של האחרים. חבל שלא התייחסתם לכך, שעמוס כתב בתחילת המשפט שהוא מבקש להתייחס לדברים רציניים, שקשורים למצבנו המיוחד, ודווקא נתפסתם לחלקו השולי של המשפט. נראה לי, שדווקא השרשור הזה, הוא אחד הטובים, שהיו בפורום מזה זמן רב, אני מצטרפת לדבריה של שר20 , איני מבינה איך אתה מרשה לעצמך לתת הוראות לאנשים בפורום ולהחליט מה מספיק ומתי להמשיך..... באמת..... שיהיה לכולנו שבוע טוב

חופים05

New member
זכותו של כל אחד לאהוב או לא, את דברי האחר

זכותו של כל אחד מחברי הפורום גם לכתוב מה שהוא רוצה, זכותו של עמוס לחשוב את דברי נסיכת הכוכב "דביקים" - כל אחד וסגנונו. כמו שזכותו של אבשלום לחשוב ולכתוב ש"כדאי להפסיק את השרשור בנושא". חבל לכעוס זה על זה. מציעה שכל כותב יעצור לרגע לפני שליחת ההודעה, יקרא אותה שוב ויבדוק פעמיים האם הוא היה נפגע או לא מהתנסחות זו או אחרת, במקום להגיב מהבטן. . כדאי לכולנו לשמור על לשון נקיה, נימוס וכבוד הדדי. הרי כולנו באותה צרה. מאחלת לכולם שבוע טוב ולתושבי הדרום במיוחד - שהרגיעה והשקט ישובו במהרה!

דוביבר

New member
מספיק ודי! אתי צודקת

שבוע טוב לאתי ולכולם, מסיר את כובעי הוירטואלי. אתי צודקת. זהו אחד השרשורים הטובים שהיו. הבה נמשיך בו. הבה נמשיך להטיל רפש, לסתום פיות, להציע ביקורת ספרותית על הטקסטים הנכתבים ונחצבים מנשמתם של הכותבים/ות. זה כל כך כיף לכתוב ככה. כל כך מהנה לקרוא את זה. נחת, פשוט נחת צרופה. האמת, אבשלום - מי שמך ? אנשים טורחים ומתאמצים להפוך מקום של שלווה ומנוחה לנפש לביצה טובענית שופעת אינטריגות וניגוחים - ואתה מנסה לעצור זאת ? איזה בן אדם אתה ? הנה גם אני מזנק לביצה: אתה קקי אתה פויה, למה אתה כותב ככה לכי מפה, איזו מן אלמנה את (לא, מצטער, לא אוהב את זה...) אבל.. בעצם, במחשבה שנייה... אתי באמת צודקת. חזרתי בהמלצתה לקרוא את דבריו המקוריים של עמוס ובאמת כל מה שהוא עושה זה לבקש כתיבה רצינית ולא דביקה כי עמוס ואתי וצוות הצנזורים החליטו (ע"ע מי שמך) ש דביק = לא טוב רציני = טוב כתיבה דביקה איננה יכולה להיות רצינית לא יודע מה איתכם, אבל האלמנות כפתה עלי ועל משפחתי כל כך הרבה רצינות שאני שמח מעת לעת לדביקות וחוסר רצינות (מכלי לוותר על הרצינות, כובד הראש הראויים לאלמן, ו... מה לכל הרוחות ההפך מדביק ??) מי בכלל החליט שלהגיד על מישהו "הוא רציני" זו מחמאה ? נושא רציני - הוא בהכרח טוב ? דרושים לנו גם רצינות וגם קלות דעת (ציניות והומור עצמי כלפי מצבינו ה"רציני" הם כלים נפלאים לקראת אלמנות בריאה לטעמי) גם דביקות וגם ... נו... מי יכול לעזור.. מה ההפך שלה לכל הרוחות ? הבה נשען אחורה, ניקח נשימה עמוקה ונמשיך בשגרת הפורות והאלמנות כאקורד של מחוות פיוס מצרף שני טקסטים שכוחם יפה למטרה זו כיצד הכרתי את בעלי - חנוך לוין קצת על הימנעות מוגזמת מהשלכת רפש ודיבור לא נאות ועל וגם הכותרת משעשעת בהקשרו של הפורום סיפור קצר על נסיכה, פיל, סוס, כלב, חתול, קיפוד, ציפור, דבורה וזחל - אלונה פרנקל יש בו נסיכה ושאיפה לעולם טוב שמקבלים בו את כולם - גם את מי שאינו מתנהג כיאות שבוע טוב ולקראת פסח שפוי דובי

אבשלום68

New member
אתי הבנת הנקרא

אני מאד מתנצל אם לא הבנת את דברי כפי שרציתי שיובנו. אם זה בגלל שלא הסברתי אותם כראוי או עקב בעיה אחרת שאינה תלויה בי לא עלה בדעתי לחלק הוראות כל מה שביקשתי הוא להפסיק להתייחס לנושא הזה זה הכל. ותסלחי לי אלי גם תסבירי לי ואולי אבין מדוע אותו עמוס בי לא מעלה שום נושא רציני לדיון? מדוע את לא מעלה שום נושא רציני לדיון אלא רק הטחת ביקורת לא מובנת? ובכלל כל פעם שתראי את שמי באיזו שהיא הודעה דלגי עליה

אתי161

New member
אבשלום הבנת הנכתב

אם תיכנס קצת לפורום בתקופה לפני, שהגעת אליו, אני העליתי נושאים ומחשבות שהעסיקו אותי בקשר ל-לבד הנוראי, שבו אני נמצאת, לאחר 40 שנות נישואין טובות, סיפרתי ושיתפתי בכאב שבו אני עוברת את היום יום שלי - נושמת, אבל לא - חיה.....אבל לצערי, כמו ששיבולת7 כותבת, נעניתי ב- "צריך להמשיך לחיות", ו"יהיה בסדר" ו"הזמן יעשה את שלו" , עובדה - ביום ששי (שלשום) עברו 114 שבועות, מאז מותו של בעלי, הזמן לא עושה כלום, אלא להיפך - מגביר ומעצים את הגעגועים. נכון, אני לומדת לחיות מחדש ועושה את כל המאמצים להמשיך, עם הומור שחור ועם ציניות ועם עצמי.....אבל בין זה לבין כל ה"וורוד", שכותבים מסויימים מנסים לצייר - אין קשר למציאות שלי. שבוע טוב לכולנו

שיבולת7

New member
התלבטתי אם להגיב..ובכל זאת החלטתי שכן

ראשית, אסייג את אשר הנני הולכת לכתוב, ואודה מראש שכל העתיד להכתב הינו פרי מחשבי האישית, דעתי הפרטית ופרשנותי הבלעדית. במהלך השנה בה אני קוראת ולפעמים כותבת בפורום,קבלתי גם אני לא אחת את הרושם,שדייריו מעדיפים שיהיה מקום לתמיכה מהסוג המצייר את העולם כצמר גפן ורוד ומתוק. כזה שבו כל בוקר נפתח בציוץ הציפורים ובירקות מערוגת הגינה, ומסתיים בשינה נעימה. מה לעשות שהחיים לא תמיד כאילו? ניסיתי פעמים מספר לכתוב מעט בציניות , בכעס, ובהומור שחור. למעט תגובה אחת או שתיים ששיתפו איתי פעולה בקו שניסיתי להוביל,ושחשבתי שייתן פתח לעוד קוראים להצטרף אלי ולשחרר קיטור (כי זו גם אחת המטרות של הפורום,כפי שאני ראיתי אותו..) רוב התגובות בקשו ממני לחשוב על האחרים, להבליג..להאמין שיהיה יותר טוב..וכו'. אני בטוחה שהכל נעשה מתוך כוונה טובה, אבל יש לקחת בחשבון שכל אחד ואחת מאיתנו בנוי אחרת. בעולם האמיתי בו אני מגדלת 3 ילדים צעירים,עובדת ולומדת, אין הרבה מקום לכעסים ולציניות שלי...וכשאני נותנת להם מקום, הם לא תמיד מובנים או נעימים לבריות. ובצדק..הם לא היו שם..ועל כן, ככל שירצו להבין את מקורם, לא יוכלו. דווקא פה, רציתי למצוא שותפים לשיח ההומור השחור. ויש הרבה כאלו..אך הם מציצים לרגע בפורום, מבינים שלא פה מקומם, ועוזבים. (ואני מכירה אישית כמה וכמה כאילו). לאחר ששני שרשורים שפתחתי, על התגובות שלהן, נמחקו ע"י ההנהלה מבלי לתת הסבר..לא נותר לי אלא להבין שציניות והומור שחור הם מחוץ לתחום, ושאם איני מבינה בגינון, איני מחבבת שירה , ו(הס מלהזכיר) אני לא חובבת בישול, אין לי הרבה מה לתרום לדיונים המתנהלים פה. בעולם האמיתי יש לי מספיק מה" יהיה בסדר" , "תהיי חזקה" ו"את מתמודדת נפלא". פה חיפשתי מקום לכעוס,לקטר ולרחם על עצמי..בלי שיפריעו לי. מודה. כשנפתח פה דיון בנוגע לפלייר, ובקשתי לדעת על מה המהומה, מייד קבלתי מסרים אישיים שבקשו ממני שלא להגיב, כדי לא לתת מקום ל"מורדים" שהעזו להעלות את הנושא לדיון. וכשברוב חוצפתי הגבתי למישהי באופן מנומס,פרטי ואישי , על משהו שכתבה ולעניות דעתי היה שגוי ומטעה..מייד קבלתי תגובה נעלבת מסוג "אם את לא רוצה שאכתוב יותר לא אכתוב"..כאילו זה נתון להחלטתי.. איני מזלזלת לרגע במקומו ובחשיבותו של הפורום,ובימי הראשונים בהתמודדות עם האבל, שאבתי כוחות מקריאת הדברים שנכתבו פה בעבר. בראשית דרכו של הפורום, ועל כך שמורה תודתי למקימיו. אני מאמינה שניתן היה לעורר דיון סביב הנושאים המועלים בפורום,מבלי לפגוע באופן אישי בכותב/ת זה/זו או אחר/ת, וחבל שהשרשור נגרר להעלבות אישיות. מאמינה שיש שיחלקו על דברי..אך יודעת אני שיש גם רבים ששותפים לתחושתי. שבוע טוב לכולם, איילת

תהיה דעתך באשר תהיה. מעולם לא נמחקו שירשורייך

בארמית נאמר: על דעטפת? עטופך. קרי: הפוסל במומו הוא פוסל. והמבין יבין

שיבולת7

New member
חשבתי שאפשר לנהל דיון בלי האשמות הדדיות..

לא אכנס לויכוח אם נמחקו או לא, זה קרה. ואולי זה קרה כי אני נוטה לנצל כל מיני הודעות של הנהלת תפוז ולשרשר אליהן, כדי לא לפתוח שרשור חדש סתם.. איני נוהגת לשקר בעולם האמיתי כמו גם בוירטואלי. לא כתבתי כדי לקבל תשואות וגם לא כדי שיוכיחו אותי. כתבתי את שעל ליבי, כמו שאמורים לעשות בפורום תמיכה. מצטערת טלי, לא הבנתי. לא פסלתי אף אחד. זכותו של כל אחד ואחת להתבטא ולכתוב כראות עיניו, וכבר כתבתי שאני מעריכה את המצאותו של הפורום ואת ההזדמנות לכתוב בו גם אם זה לא מוצא חן בעיני כמה קוראים. להסכים שלא להסכים זו דרך בוגרת להתנהל מבחינתי. יכולתי להשאר ברוב הדומם שמקטר מאחורי דפי הפורום,במסרים האישיים, ובחרתי שלא לעשות זאת, דווקא כי אני מעריכה ומכבדת את מי שמנהל אותו ונמצא בו. אם זה מזכה אותי בפתגמים בארמית..אני כנראה אתמודד עם זה.

למעלה