פוסט חדש!

אני? אני עניתי ל

למה את מכנה וקובעת שאביגימל הוא טרול?

תסלחי לי אבל הפעם הגזמת.
ולא שאני חושבת שהוא זקוק להגנה במקרה הזה ואני בטוחה שהוא יכול להגיב כאן אם הוא היה רוצה, ורק כדי להבהיר: אני לא מכירה אותו אישית. ואני פשוט חושבת שאת ממהרת לשפוט ולקטלג כל אחד שלא חושב בדיוק מה שאת חושבת.

אם היית באה בראש פתוח והיית קצת יותר פתוחה לקבלת דעות שונות היית רואה, אני מקווה, שהוא אומר דברים מאוד נכונים. גם אם לדעתך הוא לא עוטף הכל בעטיפה ורודה כמו שאת רוצה... הוא אומר הכל ישר ובפנים. דוגרי.
ואם הגבת אליו כמו שהגבת זה רק מראה שהוא כן נגע לך בנקודה רגישה כי החלטת לרדת מאוד נמוך במקום להגיב לעניין.

אני לעומתך, קראתי את דבריו בעיון ולא רק מהשרשור הזה והתרשמתי מדבריו שהוא בעל ניסיון והוא יודע מה הוא אומר.
זה לא נקרא טרול.
ואת זו שהעירה שמפריעה לך האוירה התוקפנית שנוצרה בפורום.
את כל תגובה שלא מסכימים איתך - את מגיבה בעצמך בתוקפנות /בעקיצות/ ובמכות מתחת לחגורה/באמרה הידועה בסדר... ובאייקון צוחק. ואת עוד מתלוננת...

אז ככה

טרול הוא מי שנכנס לפורום מסויים, רק בשביל פרובוקציה. לא כיניתי אותך, את אסתי, את איילת, טרול, נכון? למרות שכולכן לא בדיוק חשבתן שאני צודקת. אז להגיד שזה משום שהוא חושב שאני לא צודקת, או מתקיף, זה סטטיסטית לא נתמך. אסתי מתקיפה פי כמה, ולא קראתי לה טרול.
אבל אבי מעולם לא נכנס מפה לשום דבר שאינו פרובוקוציה למשהו. הוא לא משתתף בדיונים, לא תורם דעה, לא פותח רעיון, לא שאלה, כלום. אז כן, זו בדיוק ההגדרה של טרול. צר לי, אבל By the book.
ולשאר דבריך: כן, אני מגיבה כשמתקיפים. את היית אומרת "תודה רבה" ושמה אייקון של סוכריה, אם היו מתקיפים אותך על כל מלה שאת כותבת?

ממש לא.

אני יודעת בדיוק מה פירוש טרול. אני לא צריכה שתכתבי לי.
אביגימל כותב פה לא מהיום ואני לעומתך טרחתי לקרוא הודעות קודמות שלו ושוב אני אגד לך שהוא כותב דברים מאוד נכונים.
הבעיה היא שאת רואה בזה איום. כך גם לגבי מה שאסתי כותבת (ואני דווקא טוענת שהיא לא תוקפת בכלל. היא ישירה בדיוק כמו אביגימל ואחרים), גם לגבי כל הפעולות שחמותך עושה. כנראה שאת מרגישה מאויימת ובגלל זה את תוקפת.
אולי את מגיבה כ"שמתקיפים" אותך אבל שימי לב *איך* את מגיבה. זה כל העניין.

לסיכום שירלי אף אחד לא מתקיף אותך. אני לא חושבת שמישהו שם אותך פה בתור מטרה. לדעתי את פשוט את נהנית להתנצח ולהתקרבן.

אוקי

את תחשבי מה שאת רוצה, ואני מה שאני רוצה.
בפעם האחרונה שבדקתי, זה עדיין היה חוקי גם בישראל.
אגב, יש לך קישור להודעה אחת של אביגימל שאינה מתקפה, אלא הצעה, רעיון, פתיחת דיון?

סבבה . לבריאות.

את תחשבי מה שאת רוצה, ואני אחשוב מה שאני רוצה. נכון. ואביגימיל יכתוב מה שהוא רוצה. ומתי שהוא רוצה וישרשר לאן שהוא רוצה.
וכך גם כל אחד /אחת בפורום. לא על פי מה ששיר לי שני רוצה לקרוא. אני שמחה שהבנת את זה.

אני קראתי את הודעותיו כפי שהן. ממש לא מעניין אותי אם מדובר בהצעה, רעיון או פתיחת דיון. הוא השתלב בפורום איך שבא לו. אין חוק שאומר שכל הודעה צריכה להיות פתיחת דיון וכו'.
יש אופציית חיפוש ואת יכולה להשתמש בה ולראות את ההודעות שלו.
מה שכן, אני אגיד לך שכשקראתי את ההודעות שלו ראיתי שגם בעבר היו שאמרו כאן שהוא טרול והיו אחרים שצידדו בו ושטענו שממש לא ושלא מדובר בטרול. כך שזו לא רק אני שאמרתי את זה. רק לידיעתך.

וכמו שאמרת

גם היו עוד שחשבו שהוא טרול.
אז, כנראה שיש גם עילה למחשבה שלי.
מעולם לא ניסיתי לצנזר פה, או להגיד לאנשים מה לחשוב.
אם כבר, אני עונה לכל אחד מהכותבים, בדרך כלל מוכנה להתדיין אפילו עם מי שמתקיף על בסיס בורות מוחלטת.
ורק שכחת פרט אחד שולי: כמו שלאביגימל מותר לכתוב מה שבא לו, גם לי מותר לחשוב, ולכתוב, שהוא

שיר לי ,

כשאת כותבת משפט כזה ואני מצטטת אותך :"ואז במקום להגיד משהו בונה, או מועיל, או סתם מבין, יש פה אווירת מתקפה. מה לעשות, אני לא זכיתי בלוטו החמות." - זה בדיוק להגיד לאחרים איך ומה לכתוב לך.
ואמנם זה לא קשור כרגע אבל זה בדיוק אותו הדבר עם הסיפור על החבילה שהחמות שלך רצתה לשלוח והצבת לה תנאים מפה ועד הודעה חדשה.

כבר כתבתי לך בעבר, אני חושבת שאת חייבת ללמוד לשחרר ולהניח לעבר. יש לך מין קבעון כזה כאילו את הולכת בשביל מסויים שאסור לסטות ממנו ואוי למי שבוחר בדרך צדדית...
נורא קשה לחיות ככה את לא חושבת?

אני לא יודעת עד כמה את לוקחת את מה שאני כותבת פה ברצינות ואולי את חושבת לעצמך שאני סתם ילדה כי אני הכי צעירה פה , ולא למדתי באוניברסיטה פה כמו כולם, אבל גם לי יש ניסיון כאימא, ככלה וואני באמת רוצה שתפקחי את העיניים ואני מנסה להראות לך שיש גם גישות שונות ודעות אחרות.

ושוב, תקחי מה שאת רוצה מההודעות שלי (או של אחרות), אבל ברגע שאת יורדת נמוך ומכנה אנשים כטרולים זה לא לעניין.

מה הקשר לאוניברסיטה?

האוניברסיטה של החיים היא החשובה ביותר. באוניברסיטה של החיים אין משמעות לגיל, רק לניסיון.
משהו קטן על העבר: יש דברים שעליהם סולחים. חבילה שהתעכבה, למשל, מתלוננים לחברים, מתלוננים בפורום, לומדים לקח וממשיכים הלאה.
אבל יש דברים שעליהם לא סולחים. כשמישהו מנסה לגנוב מאבא שלי, אני לא מרגישה שזה נכון לסלוח, בפרט שאותו אדם לא ביקש סליחה מעולם, אלא להפך, האשים אותנו במצב.
כשחמותי מתארחת אצלי כל חג גדול, אני עושה את כל העבודה (אני אוהבת לארח) והיא רק מנסה לעקוץ ולהגיד כמה הכל לא בסדר, אז סליחה, אני לא חושבת שזה נכון לסלוח. אפשר להפסיק להזמין, ולפתוח חזית על זה שאנחנו "נוטשים אותם בחגים", ואפשר פשוט להוציא קיטור בפורום.
יכול להיות שמבחינתך, היית סולחת על רמיה. יכול להיות שהיית סולחת על כפיות טובה. אני לא יודעת. מבחינתי, אלה שני דברים שלא נסלחים. וגם פה: אני יכולה לפתוח איתה חזית (כי להגיע להבנה לא נגיע, היא לא מבינה על מה בכלל אני מעזה לכעוס), או שאני יכולה לשחרר קיטור בפורום. אני יכולה להחליט שהיא לא רצויה יותר בביתי, למשל, ולעשות כאב ראש לכולם, או שאני יכולה לשחרר קיטור בפורום.
כשכתבתי פה על העבר, אנשים כבר היו במקום שלהם, ולא משנה מה הייתי מספרת עליה, היו אומרים לי "זה בעבר, שחררי!"

וכן, אני סבורה, ואולי בעיניך זו תקיעות, שכבוד צריך להיות הדדי, ולא חד צדדי. אני המשכתי לארח אותה גם בשיא כפיות הטובה שלה. המשכתי לשמור על קשר גם כשניסתה לגנוב. דאגתי שישאר לה קשר עם בנה. מבחינתי, עשיתי מאמצים מאד גדולים כדי שהיא לא תסבול מתוצאות מעשיה שלה. במקביל, אני משחררת קיטור פה, ולדעתי זה עדיף.
כשהיא ניסתה לאיים עלינו בחרם, כי ביקשנו שתדבר יפה ליד הבנות, יכולתי להמשיך את הקו שלה. במקום זה, חיכיתי בסבלנות, וכשהיא רצתה לרדת מהעץ, נתתי לה סולם.
יכול להיות שלדעתך היה עדיף לא להסכים לארח אותה יותר, או לנתק קשר בגלל הרמיה. לא יודעת. לא יושבת לך בתוך הראש, ולא כתבת.

לא חייבים לענות לכל דבר

לא יקרה כלום אם תתעלמי מהודעה או שתיים.
זה גם טיפ לחיים. לפעמים עדיף פשוט לשתוק ולחייך בשקט. גם אם זה מאוד קשה ואת חייבת להגיד משהו, אתן פותחות פה דיון כ"כ מיותר.
היא רוצה להיות הסנגורית שלו שתהיה. חאלס.

אם יש מישהי

שמקשיבה לדעות של אחרים זו שיר-לי. לראייה שאני על הרבה מאוד דברים לא מסכימה איתה.
היא לא חייבת לקבל את הדעות שלי, והיא לא חייבת להיות משוכנעת מההסברים שלי (או שלך, או של אסתי או של איילת לצורך הדיון הספציפי) אבל היא קוראת ומגיבה יפה לכולנו.
כשיש מישהו שצץ שבוע אחרי... רק כדי להגיד איזו הערה עוקצנית, ועושה את זה באופן קבוע בשרשורי פלצת ארוכים ומייגעים - זה כבר לא נעים.

מלבד שלדעתי שיר לי עשתה טעות שבכלל הגיבה לו, איזו תגובה היא כבר היתה אמורה לתת שם אחרי כל השרשור הענקי הזה, שהתפתח מזמן מהפוסט המקורי עם עשרות הסברים? לחזור להתחלה בשביל מישהו שלא יטרח לנהל דיון אלא יעזוב רגע אחרי?

אם יש מישהי שמקשיבה לדעות של אחרים זו לא היא.

התגובה שלך הצחיקה אותי.
וכמו שכתבתי לשירלי היא נהנית להתנצח וללכת ראש בראש עם כל מי שלא מסכים איתה. אי אפשר להתעלם מהעובדה הזו.
ואין קשר למימידי השרשור. כשמישהו צץ שבוע אחרי, גם לו מותר להביע דעה גם אם הוא משרשר אותה להודעה הראשית.
אין אף אחד שעומד עם סטופר, אני מקווה, וסופר בדיוק מתי כל אחד הגיב.
הפורום אמור להיות פתוח לכולם. וגם ההערה שלך על כך שאביגימל כתב לאחר שבוע , לא היתה במקום. כי זכותו להגיב כמו כל אחד אחר גם אם זה שבוע אחרי.
אני לא חושבת שהוא הגיב בעוקצנות. הוא הגיב את דעתו. ויכול להיות שהוא בחר במילים מסויימות אבל זו עדיין תגובה שלו ואני ממש לא מבינה מאיפה הזלזול הזה... ממש לא לעניין.
אפשר לא להסכים איתו אבל לקרוא לו טרול או לרדת על העובדה שהוא הגיב אחרי שבוע - מיותר וטיפשי.

הגדרת המושג מקשיבה שלך

לא נכונה אז לא פלא שצחקת מהתגובה שלי.
שירלי לא היתה יכולה להתנצח איתך אם היא לא היתה מקשיבה למה שיש לה לומר. הכי הרבה שיכלת היתה משגת זה לכתוב דברים שלא עונים לטענותיך.
לשירלי יש אג'נדה מוצקה לדברים שהיא עושה, והיא מנסה להסביר אותה. לא כולם מסוגלים להבין, וחלק לא יסכימו איתה.

לגבי השאר - אני מציעה לך לעקוב אחרי אביגמיל כדי להבין מתי הוא מגיב, למי, באיזה שלב, ואיך. ואז תביני שמה שכתבתי נכון.
מותר לקרוא טרול לכל אחד. זו הגדרה למושג תפוזי ואינה עברה על כללי תפוז או הפורום.
שיהיה שבוע טוב.

אויש באמת!!!

נכון ששיר לי מקשיבה לדעות של אחרים, כלומר קוראת את הכל וגם משקיעה בלענות.
אבל אני טרם זכיתי לראות שהיא מסכימה (או אפילו מסכימה חלקית) לדעה של מישהי, אלא אם כן זו דעה שתומכת בה.
ואם יורשה לי, אביגימל כתב דברים מאוד נכונים. באמת חושבת כך.

נו, ו...........

חייבים להסכים?
את מסכימה לכל מה שכותבים לך?
אם הייתי כותבת שבגלל החינוך החרדי שאת נותנת להם הם יהיו בורים, היית מסכימה איתי ותכף ומיד מעבירה לחינוך הממלכתי?
כי זו, בערך הרמה שירדו אליה פה, אלה שהתייחסו לבחירה שלנו בחינוך ביתי, ויש לציין, רוב התגובות הוכיחו בורות מופלאה ממש, ביחס לנחרצותן.

לא חייבים שום דבר

ובטח שאת לא חייבת לי דין וחשבון.
אני לא מסכימה לכל מה שכותבים לי, אבל לפחות לחלק.
אני לא תוקפת את כל מי שחושב אחרת ממני.

למעלה