פוסט חדש!

ברור שהיו!

אני אברר יחד איתה מה המסגרת שהכי מתאימה לה, ואשחרר אותה לבית הספר שנבחר ביחד באהבה גדולה.
זה בדיוק מה שעשתה חברה שבניה ביקשו, והם השתלבו בלי שום בעיה.

בחירת המילים שלך אינה מקרית=תשחררי

כי באמת עושה רושם שהבנות שלך בסוג של שבי מסויים

לגמרי

לא יכולה לומר שאפשר בוודאות לדעת מה הסיבות שמובילות את שיר לי,
אבל לגמרי מדובר פה בעיניין של שליטה.
שיר לי מאוד מקובעת, מאוד שואפת לשליטה בכל דבר וחסרת אמפיה לאחר באופן מפתיע (בהתייחס במקצוע שלה).
ושיר לי, את יכולה לזלזל ולצחוק כמה שאת רוצה-מ"סבא פרויד", אבל את כותבת פה לא מעט הודעות, ובהחלט ניתן לראות מאפיינים ברורים שלך
ושל האופי שלך.
ואם האושר של הבנות שלך חשוב לך, אולי תעצרי שניה, רק לשניה ותטילי ספק.
אולי, רק אולי יש צדק אצל אחרים. אצל חמותך, אצל אנשים אחרים....

אמפטיה

אז מה אם את יודעת את ההגדרה המדוייקת? אני הבנתי מצויין את דבריה של בויקו על אף שאינני יודעת את :ההגדרה המדוייקת" ואני נוטה להסכים איתה ו. וברוח דבריך בואי נסכים שאיננו מסכימות , ונקנח , כמו שאת תמיד נוהגת ברוחב לב " וזה בסדר:"

גברת פומפדורה

זה תמיד בסדר לא להסכים, היה נורא משעמם אחרת.
יחד עם זאת, לדעת מהי מלה לפני שזורקים אותה לחלל הפורום זה גם נחמד.
אמפטיה היא היכולת להבין איך מרגיש האחר, גם אם אנחנו לא מצדיקים אותו, ולהיות שם בשבילו בלי שיפוט, אם הוא זקוק לזה ומבקש את זה.
בקליניקה, זה אומר לשים את השיפוט בצד.
בחיי הפרט, רובנו מוכנים לקבל ולהצדיק רק דברים מסויימים, ודברים אחרים אנחנו לא מוכנים לקבל.
בהקצנה לשם הדיון, ולא לשם השוואה, חס ושלום ושלא נדע, קרימינולגית קלינית שעובדת עם עברייני מין, מסוגלת בקליניקה להיות מאד אפטית אליהם. מצד שני, בחייה הפרטיים, היא לא תתן להם להתקרב לילדים שלה, והיא שיפוטית לגמרי למעשיהם.
אני מסוגלת לגמרי להבין את חמותי, ולו רציתי, לכתוב את הצד שלה ב 100% דיוק. יחד עם זאת, פה בפורום, אני בכובעי כאדם פרטי, וכאדם פרטי, יש דברים שלא מקובלים עלי.
\

שיר לי שני

היה לכולנו ברור שאת יודעת אמפטיה מהי, שאת הרי יודעת הכל, וטוב מכולם.

אמפטיה זו הגדרה מספיק בסיסית

כדי שלפחות רב משתתפות הפורום ידעו מה היא. למה ששיר לי לא תדע?
זו גם מילה לועזית.
ואם במקרה את בין הבודדות שלא יודעות, ישנו אתר בשם ויקיפדיה. אתר נפלא לבדוק שם.

מגיע לי3

New member
לעשות מזבוב פיל

לפי ההסבר שלך בויקו השתמשה במילה המתאימה
ואת מודה בפה מלא שאת לא אמפטית לחמותך

להשוות אותה לעברין מין, הצחקת אותי
נן טוב, זה מסתדר עם האנלוגיה של קולה ואצטון

הפעם פספסת בטיעון שלך

1. לא אני עשיתי השוואה בין קולה לאציטון. גם לא השוויתי בינה לבין עבריין מין, אלא אמרתי בפירוש שזו הקצנה לשם הדיון.
2. אני מאד אמפטית לחמותי, כלומר מסוגלת להבין מניין באות כל התנהגויותיה. אבל אני לא מוכנה לקבל את כל התנהגויותיה, וזה הבדל של שמיים וארץ.

מגיע לי3

New member
פיספסתי רק הפעם

זה מאוד מחמיא לי

הדוגמא שהבאת היא על עו"ס שבעבודה היא אמפטית אבל בחייה הפרטיים היא לא
האמירות שאת מביאה לפורום מראות שאת לא אמפטית כלפי חמותך
את יכולה להבין למה היא מתנהגת כפי שהיא מתנהגת, אבל השיפוט ממש לא בצד.

נכון, השיפוט לא בצד

אבל זה בדיוק העניין, שכתבתי גם שבחיים הפרטיים, מותר לכולנו לבחור מה מקובל ולא מקובל עלינו, ולהיות שיפוטיים. אנחנו לא חייבים להיות אמפטים כל היום לכל דבר ולכל אחד, גם אי אפשר. מתישהו, נגמר המאגר.
בקליניקה - שם אמפטיה מקצועית מחייבת גם העדר שיפוט.
הדוגמה היתה לשם ההקצנה וההמחשה, ממש לא השוואה, וגם הייתי די ברורה בעניין.

מגיע לי3

New member
מה שאת בעצם אומרת

שאת לא אמפטית לחמותך ולא רוצה לשחרר בנושאים מסויימים
ושזה בסדר

אבל משום מה כשאומרים לך
את לא אמפטית ולא משחררת
את נשמעת נעלבת או מתגוננת

המסר שאת מעבירה הוא מבלבל
או שפשוט לא הבנתי אותך

אני אומרת

שיש נושאים שאני לא רוצה לשחרר בהם, או להיות חסרת שיפוטיות בהם, וזו זכותי, ושלבוא ולהגיד שמכיוון שאני במקצוע טיפולי, אני חייבת להיות בכובע המטפלת כל יום, כל היום, כלפי כל אחד שאני פוגשת זז על הציר שבין בלתי אפשרי, לבלתי הוגן. אגב, כשהיא מדברת איתי, אני באמת מאד אמפטית אליה, וזה לא סותר לעמוד על דברים שפשוט לא מקובלים עלי בביתי ועם ילדותי. פה אני מוציאה קיטור, וקצת מעצבן שאומרים לי כל מיני אובר חוכמים שגם זה אסור, כי הי, אני במקצוע טיפולי. הם לא היו עומדים בדרישות של עצמם ולו ליום אחד.

נו באמת! נחמן מאומן....

וכולנו יודעים שכל חסידי הנ נח נחמן רוקדים ברחובות ועל גגות הטרנזיטים שלהם בצמתים כי הוא אמר שמצווה להיות בשמחה ועוד כל מני קלישאות כאלו.

למעלה