פוסט חדש, רעיון חדש

פוסט חדש, רעיון חדש

לעתים קרובות אני קוראת ושומעת על ויכוחים בין סבתות להורים לגבי גבולות לילדים, ממתקים, שעות שינה, שיעורי בית וכיוצא באלה.
תמיד אני מנסה להסביר למה ואיך זה חשוב לתאם גבולות שבהם הסבתא יכולה לתמרן ולהיות שוברת השגרה מחד, ומאידך, שלא תרגישו, כהורים, שהיא עברה כל גבול וקלקלה לכם.
הפעם אני רוצה להציע דרך להימנע ממריבות סביב העניין, גם אם לא הצלחתם להגיע להסכמה על הגבולות הנ"ל.
דמיינו סיטואציה: אתם רוצים ללכת לפעילות כלשהי, תחביב, למשל, כל יום שלישי.
פונים לסבתא לבייביסיטר, והיא עונה: סליחה, אבל דוקא בימי שלישי יש לי גם תחביב, ואני לא פנויה לבייביסיטר.
אשמח לעשות בייביסיטר אם תעבירו את העיסוקים שלכם לרביעי.
נכון שלא תכעסו? אחרי הכל, אתם לא באמת מצפים שהיא תבטל את כל החיים שלה בשביל החיים שלכם...
מה יקרה, אם במקום יום, שעה, מיקום, נשים את ההתנהגות?
נניח שהסבתא, במקום לעשות דברים שאסור, או לריב אתכם על מה שמותר, תגיד לכם:
תשמעו חבר'ס, אני יכולה לעשות בייביסיטר בכיף, אבל אני לא מסוגלת לריב עם הנכדים שלי על שיעורי בית/ממתקים/אוכל/שעות שינה.
אנא, מצאו דרך לפתור את העניין לפני שאני באה, או שתרשו לי לזרום איתם בכיף שלי.
אתם ההורים, נסו להתייחס לזה באותה דרך: זה לא שהיא לא רוצה לעזור, זה שהיא יכולה לעזור רק בדרכים מסויימות.
כמו שהיא לא תבטל חוג ברידג' (סליחה על הקלישאה) בשביל התחביב החדש של אמאבא, ככה היא לא מרגישה יכולה להיות הדמות שמציבה גבולות לנכדים.
מצד הסבתות הקוראות, מה יקרה, אם במקום לריב/לעשות בניגוד לבקשת ההורים, פשוט תסבירי מה אפשרי בשבילך ומה בלתי אפשרי?
תיאום ציפיות כזה, ובעיקר - אם כולם יתיחסו לזה כאל גבולות היכולת, כמו שאי אפשר ביום מסויים, לדעתי יכול לפתור הרבה בעיות.
בשביל זה צריך, כמובן, סבתא שתהיה מוכנה לדבר בגילוי לב כזה מראש (לא אחרי שכבר תפסו אותך נותנת להם גלידה אחרי צחצוח השיניים בלילה), והורים שיבינו שזה כמו "אי אפשר ביום שלישי".
בואו נבחין ביחד: אם ביקשתם הקפדה על גבולות מסויימים, וגיליתם בדיעבד שבקשתכם הופרה, יש עילה לכעס, כי יש בזה משום זלזול בבקשה שלכם.
אבל אם יש שיח פתוח וכן, משני הצדדים, כנראה שיש אכפתיות. ואיפה שיש אכפתיות, יש סיכוי לפתרון.
אז.... ואם ביום שלישי לא בא לי? תכעסו עלי? נכון שלא?

עוד פעם?

לא פתחת כבר כמה פוסטים בנושא גבולות בעבר? שהתפתחו לשרשורפלצת?!

לשאלתך, אנחנו לא רובוטים/מחשבים.
אנחנו לא יכולים לצפות מראש את כל התרחישים האפשריים ולנבא איך ננהג.
יותר מכך, רובנו לא יכולים מראש להנפיק מניפסט שלם עם רשימת עקרונות ואידיולוגיה-אנחנו מגלים בעצם מה העקרונות שלנו תוך כדי, ולא תמיד יש הגיון והלימה בין העקרונות (לדוגמה, אני אקבל שהאמא לא מרשה ממתקים מתוקים, אבל חטיפים מלוחים אני כן אתן, ואולי רק אחרי שתסבירי לי על זה כמה פעמים אני אבין את הסתירה ואתרצה-סתם דוגמה לא קשורה אלי).

את מאוד שחור-לבן.
אנחנו בני אדם!,מונעים מרגשות, מחולשות ומכוונות טובות (רצופות כל הדרך אל הגהנום,נכון). סבתות רוצות לשמח את הנכדים, רוצות שהנכדים יאהבו אותם, ולא קמות בבוקר וזוממות איך היום יעצבנו את כלתם.
אני בהחלט יכולה לראות סיטואציה שאמא מעבירה לסבתא רשימת כללים-לא לראות טלוויזיה יותר משעה וחצי למשל, הסבתא מהנהנת בתום לב, באמת לא רואה את הבעיה בכלל הזה ולא צופה שכאשר תצטרך ליישם את הכלל היא תכשל בו.

שליטה, שליטה ,שליטה.
אי אפשר לשלוט בהכל, אי אפשר לנבא הכל מראש ולהתכונן אליו. טעויות קורות...בדרך כלל לאנשים מבוגרים צריך להסביר דברים כמה פעמים עד שמבינים, אז וודאי
כשמדובר בדפוס חדש שסותר דפוס קיים וארוך. זה נובע מקושי לא מכוונה רעה. וברור שזה מעצבן, וברור שזה מכעיס אפילו פוגע-אין לנו שליטה על הרגשות שלנו, אבל כן על המעשים.

210רחלי

New member
בלי לקרוא את הפוסט שפותח את השרשור

כי באמת, כמה אפשר לטחון מים? בויקו - את צודקת בכל מילה!

סתם תהייה,היא כתבה "רעיון חדש"

ולא קראת את הפוסט שלה. אולי זה באמת רעיון חדש ולא טחינת מים?

ממליצה לך אגב לקרוא את כל התגובה של איילת

ולראות שלשם שינוי אין ויכוח עם שירלי, אז כנראה שכן כתוב פה משהו שונה מאשר בפעמים הקודמות.
אבל כמו שכבר סיכמנו, את לא צריכה לקרוא או להגיב

עבר עלי לילה לבן ועל הבוקר עוד 4 אזעקות

שהצטרפו לאלו מהלילה... אז אני לא רוצה להיכנס לזה ולציין שכרגיל - השילוש הקדוש לא מפתיע

210רחלי

New member
איפה התגובה השנייה שלך?

רציתי לומר שגם בזה את צודקת, את מבריקה היום על הבוקר

כל מה שאני כותבת

מתייחס לאנשים שיודעים - לפני או אחרי או תוך כדי - מה הם רוצים.
אם את מגלה בגיל שבע, שבעצם לא רצית שיתנו חטיף לילד שלך בגיל חצי שנה, אי אפשר לעשות עם זה כלום.
אבל אם גילית בזמן, ובמקום להתרתח ולהתעצבן, תשבי לשיחה רגועה כמו זו שציינתי, לא יהיה יותר קל?
לגבי הזלזול שלך ביכולת ההבנה והתבונה של אנשים מבוגרים בסיפא שלך, אין לי מה להגיד. פגשתי צעירים רפי שכל ומבוגרים חדי מחשבה.
לקינוח, כן, תיאום ציפיות והפעלת השכל לפני המעשה עוזר מאד בחיים. שנאמר: סוף מעשה במחשבה תחילה.

אני מוכרחה לציין

בניגוד לזו שמעלי, שהגיע הזמן שתכתבי פוסט כזה. לא מלחמתי!
ולשם שינוי (בנושאי הדיונים הקודמים תמיד היו לי הסתייגויות) אני לגמרי מסכימה אתך ועם הרעיון.
להסביר מה נכון ומה לא.
כמו שאנחנו כהורים משתדלים להשאיר את הילדים לבייבי-סיטר כשהם כבר אחרי מקלחות,ארוחת ערב וישנים (או לקראת שינה) כך בדיוק אפשר לעזור לסבתא.
וכמו שכתבתי כבר בעבר בתגובות לדיונים כאלו, צריכים לשים על השולחן מה אני מצפה,ולמה אני מסוגלת. טוב, יקחו. לא טוב? יכולים לחפש לעצמם אופציה אחרת.

ולזו שמעלי, לא אנחנו לא רובוטים (לא קראתי שכתבו שכן) אבל אנחנו כן מכירים את הנפשות הפועלות. אמא שלי יודעת בדיוק מה הנקודות שלי בחינוך הילדה (גם אם היא אולי לא תסכים עם אחת או שתיים) ואני, שגדלתי עם החינוך וגם עם הגישה שלה, יודעת בדיוק מה הגבולות והעדר הגבולות שיש בצד שלה. שיחה על הנושא, וגם עם חמותי שאני פחות מכירה, היא ישור קו אלמנטרי שעושים עם גננת בגן, עם בן הזוג, עם הבוס... למה לא לעשות עם סבתא אהובה??

mykal

New member
עונה לכולכן.

הגישה בעיקרה נכונה--אבל מנקודת מבטי מורכבת.

ומביאה דוגמא ממש 'מהתנור'
אתמול מלאו לנכדתי הבכורה 15. חגגנו בכיף,
ושאלתי-מה את רוצה ליום ההולדת מתנה?
התשובה שלה היתה נעלי ספורט (איזה מותג ודגם-- היא אמרה)
שאלתי את הבת שלי--את יודעת מה היא בקשה? את מסכימה? (הכל בנוכחות הנכדה)
הבת ענתה--היא יודעת שאני הצעתי נעלי חורף יפות, ונעלי ספורט סתמיות,
(בשביל שעורי ספורט לא צריך יותר) אבל אם הא מבקשת, ואת מוכנה אין לי בעיה, בשמחה.

עכשיו אני כסבתא--מה לעשות?
אישית אינני אוהבת לתת מתנות מתכלות
האם כשאני עונה על צורך והנאה של הילדה,
אני 'עוקפת' סמכות של אמה? (למרות שהכל היה ביניהן ואני שם)
האם אני מותרת על תפיסת עולם ורצון שלי?
ואיזה נזק יגרם אם הילדה תשמח ויתממש רצון שלה?

עוד לא קניתי--היום אדבר עם ביתי-(נראה לי שביתי עדין לא הפנימה שהבת שלה גדלה ורוצה משהו שלה)-ואיישר קו.
אבל הדברים באמת מורכבים.

בסופו של דבר שיח פתוח כן וזורם הוא הפתרון לכל 'תחלואי היחסים'.

אבל הבת שלך ענתה לך במפורש

שאם הילדה רוצה משהו ספציפי ולך את בעיה אם זה, גם היא מוכנה לזרום עם הנושא.
אני חושבת שצריך לעשות איפה ואיפה בין מתנות לבין התנהגות יומיומית. מתנה זה משהו מיוחד לאירוע מיוחד. וכשהילדים מספיק גדולים הגיוני שהם יבחרו את מה שמתאים להם. סתם לשם דוגמא בנעלי ספורט, נעלי ניו-באלנס עולות כמעט 1000 שקל לנעל. ברור שלי כאמא אין שום כוונה להוציא סכום מזעזע כזה על נעלי ספורט שיספיקו לעונה לילד.
לעומת זאת, כמתנת יומהולדת, אם הילדה מוכנה לוותר על דברים אחרים, והתקציב לא מזעזע את סבתא, אני לגמרי אזרום איתה.
(הרי דברים שהיא באמת צריכה אני כבר קניתי או אקנה לה)

ספיריטי

New member
לא קשור אבל ...

יש בכנות חנות עודפים של מגה ספורט קניתי ניו באלנס ב-200 ש"ח
אני זוכרת שאת באזור לפעמים (אם את מגיעה מבני עייש אז פונים לכיוון חצר המלכה עד הסוף וב-T ימינה את תיראי מצד שמאל כניסה לחנות מפעל של "שמחה זה אנחנו" שגם כדי לך לפקוד אותה אל תפני תמשיכי מעט ישר ומיד ימינה יש שלט גדול בכניסה)

מה באמת??

איזה כיף לשמוע.
בדיוק אמא שלי סיפרה לי שהיא קנתה ב1000 שקל ולא היתה לה ברירה (יש לה בעיה בכף רגל והיא צריכה נעל אורטופדית חזקה)
אחי נמצא בלאס וגס (האמת חוזר היום כי קיבל צו 8) ומצא שם אווט-לט וקנה לה ב120 שקל (והמון דברים של גאפ לילדונת שלי) אבל אנחנו נלך לבדוק.

תודה!
וכן,אנחנו מאוד באיזור.

מאמא מיה את רצינית?

לילדה יש יום הולדת על איזה מורך חוץ מהנאה וכיף המתנה אמורה לענות?
שאלת את החלדה מה היא רוצה וקיבלת תשובה
שאלת את האמא והיא אמרה שאין בעיה
אם אחרי כל זה את לא בטוחה
אז אני ממש לא מבינה

דרך אגב
חוץ מאהבה
עיצות
נסיון חיים
וספר טוב
איזה מתנות את מכירה שלא מתכלות?

mykal

New member
לא כתבתי שאני לא בטוחה.

כתבתי, שאני מבינה, (אולי אפילו יודעת כי מכירה את ביתי)
שהבת שלי ממש לא רוצה את נעלי הספורט,
היא רק באמת לא רוצה להתנגש עם ילדה בת 15 ,
וכיון שזה יצא בנוכחותי--היא לא תרצה שכאילו היא מונעת מהבת.
גם לא כלפי.
ואולי באמת עדיף לא להבין כ"כ-אז כן, אי מנסה להלך בין הטיפות.

אהה ומכל הרשימה שלך.
גם ספר טוב--הוא לתקופתו, והיא תגדל והוא יהיה 'עודף'.

אבל יש הבדל בינו לבין נעל שאורך חייה מקסימום עונה.
ואם תרצי רעיונות לדברים לא מתכלים.
למשל--תכשיטים.
ויש עוד.

למעלה