פונקציות

• פותח הנושא XYZ3
  • פורסם בתאריך

XYZ3

New member
פונקציות

מה ההבדל מבחינה גרפית בין פונקציה שהיא רציפה נקודתית לבין פונק´ רציפה במ"ש? תוכלו לצייר פונק´ רציפה נקודתית ופונק´ רציפה במש ולהסביר את ההבדל? (את ההבדל בהגדרה בהגדרה הבנתי) תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה

פונקציה שאיננה רב"ש בקטע מסוים "משתוללת" בקטע. מאוד קשה להסביר זאת בצורה ממצה, אבל אם תסתכל על הגרפים של מספר פונקציות לא רב"ש תבין בצורה טובה למה אני מתכוון.

XYZ3

New member
אתה יכול לפרט קצת יותר זה ממש לא

ברור לי

pallidfool

New member
פונקציה רב"ש

אפילו שהבנת את ההגדרה, אתחיל ממנה ואסביר בעזרתה. כדי להוכיח לי שפונקציה רב"ש, אתה צריך להיות מוכן לתת לי דלתא חיובי על כל אפסילון חיובי, כך שאם שתי מרחק שתי נקודות (היטל המרחק על ציר ה-x) יהיה קטן מדלתא, אז המרחק (היטל המרחק על ציר ה-y) יהיה קטן מאפסילון. כלומר, אני דורש שלכל גודל חיובי שאתן, קיים מרחק כך שאם מרחק שתי נקודות קטן ממנו, אז המרחק של ערכי הפונקציה שיתקבלו יהיה קטן מהגודל. אתה יכול להסתכל על x^2 למשל (איקס בריבוע). בכל קטע סופי, ובפרט בקטע הסגור ממינוס 100 עד 100, הפונקציה רב"ש. כלומר לכל גודל חיובי, אפשר למצוא חיובי כך ש-... . לעומת זאת, בקטע הפתוח R, קבוצת המס´ הממשיים, x^2 אינה רב"ש כי תמיד תוכל להתרחק מהראשית יותר יותר, והפונקציה תהיה תלולה יותר ויותר. כך, ניתן להוכיח שהיא אינה רב"ש ב-R. למשל אפסילון שווה 1. לכל דלתא שתתן לי, אפשר להתרחק מספיק מהראשית, כך שאפילו שהמרחק בין שתי נקודות יהיה קטן מהדלתא, המרחק בין הערכים יהיה גדול מאחד. ניתן אולי להמחיש את העניין בעזרת הנגזרת. פונקציה שנגזרתה חסומה (כלומר שהשיפוע שלה מוגבל) היא בהכרח רב"ש (שים לב - לא להיפך! למשל פונקציית השורש). עוד דוגמה, היא הסינוס של אחד חלקי איקס. בסביבת אפס פונקציה זו נעה "אין-סוף" פעמים מעלה-מטה, בכל פעם בשיפוע גדול יותר. פונקציה רב"ש היא פונקציה נחמדה שכזו, לא תלולה, שע"י קרבה מספקת בין שתי נקודות ניתן להבטיח כל קרבה בין ערכי הנקודה. מקווה שעזרתי.

למעלה