פונדקים ושמותיהם

Serpent Axis

New member
איך

מישהו שתל מוטות אורניום במרתף? ומה אדם-זאב (אפילו Bone Gnawer) עושה בעיר קמרילה גדולה, עמוסה ומתועשת כמו לונדון?

רמשטיין

New member
תשובות

בקמפיין שלנו היה ויש גם בנוכחי, קארן של מטיסים משבט הסילבר פאנגס בפאתי לונדון באחוזה מבודדת שבה שטח ירוק גדול. בקשר למוטות אורניום לא ידענו שיש לבניין מרתף בכלל, עד שהטוראדורית שלנו התחילה להרגיש שמשהו "מגרד" לה, ואז גילינו את הקיר שנבנה על הדלת. לא גילינו מי ומה כי בדיוק סת' ניסה לחזור לתוך היקום.

לא ממש יצא לי להתשתמש בשמות הללו

"עשרת הדובים" - זה מהרשימות הישנות שלי. פונדק דרכים בלב השממה, שנקרא על שמו של צ'יף אינג'יאני (לא אינדיאני!) אמיץ שהסתובב פעם באזור, וזכה לשם הזה בגלל שצד פעם עשרה דובים ביום אחד. שני הזוטונים - זה הופיע בקובץ שהסתובב באינטרנט. מדובר בפונדק עירוני קטן. כל כך קטן, עד שיש בו מקום רק לשני זוטונים. הבואש המגולח - "בואש מגולח" היה אחד משמות החיבה שלירון הקטן המציא לאריק פה-ריח. לא ממש חשבתי איזה מין פונדק יקרא כך, ואני מחכה לרעיונות שלכם. הכומר הקורץ - שם מתאים לפונדק סליזי במיוחד, לא? הנסיכה והחדקרן - זה דווקא שם לפונדק קלאסי ומכובד.

Serpent Axis

New member
"עשרת הדובים" דווקא מביאים אותי

להיזכר בסיפור שסיפרת במפגש פורום. אני אזכיר רק את הנקודות העיקריות: לירון הקטן, יוסי ראש ביצה, שני דובים בחדר שהונחו בפוזיציה מעניינת, מה שנעשה לדובים האלה... עכשיו תכפילו בעשר.

שכחת כמה פרטים

א) הדובים היו במסדרון ב) זה יוסי "ראש ביצה סיני" ואני והוא היינו שם על תקן צופים בלתי מתערבים ג) נפשות פועלות נוספות באירוע היו אריק העשיר (להבדיל מאריק פה-ריח) ואמא של אריק העשיר. ד) אני תמיד שוכח איפה היה הדוב הצהוב ואיפה הדוב הכחול.

Serpent Axis

New member
You are correct, sir

לעומת זאת יש פרט אחד קבוע שאני לא אשכח (לא משנה כמה אני אנסה) - מה קרה לדובים האלה... אגב, זה היה לירון שביצע את מעשה הסדום בהם, נכון? וכל זה קרה כשאתם נשארים אפתיים (או המומים) בצד?

0Pandemonium0

New member
לפני כמה ימים, אני חושב שזה היה

ביום ראשון בלילה, חברה מהמסנג'ר פנתה אליי בבקשה להנחות משחק תפקידים. מן הבירור שערכתי, רק שנינו משחקים (מה שנשמע לי מוזר, ולכן גייסתי חברה נוספת ועשינו ועידה), והמשחק הוא "משחק דיאלוגים", כלומר-חבורה של אנשים יושבים בפונדק ומדברים. משחק תפקידים טהור ודרך נהדרת לפתח דמויות שטוחות, גם אם קשה. ברגע שהיא ביקשה שאני אבחר תקופה או עולם, הכרזתי מיד שאי אפשר לעשות את זה, שכן מדובר בפונדק שבאמצע הזמן. יצא לי ככה, מהשרוול. בכל-אופן, זה השם של הפונדק: הפונדק שבאמצע הזמן כשמו כן הוא, אליו מגיעים אנשים מכל העולמות ומכל תקופות הזמן, ולשם הגיעו הדמויות שלנו לצורך המשחק. הפונדק הוא מבנה עץ בעל שלוש קומות, הראשונה היא המסעדה והפאב בו יושבים לאור נרות, והשתיים האחרות מלאות בחדרי לינה לאורחים מעבר לזמן. מחוץ לפונדק עננים אפורים מכסים תמיד את השמיים ומתחוללת סערה עזה, היא סערת הזמן: רוחות משתוללות, גשם, ברקים ורעמים וכל העסק. זהו, זה משהו שהצלחתי לחשוב עליו, שאני במקרה משתמש בו במשחק הספציפי הזה (שאני גם צריך להמשיך מתישהו
). לא מכיר את שיטת "משחק הדיאלוגים", ולא יודע אם אתם מכירים או שהיא חדשה לכם, אבל הערות בנושא אחר בבקשה. בואו נשמור על זה און טופיק

רמשטיין

New member
משחק "הברון מינכהאוזן"

מכיר? על כל אחד בתורו לספר סיפור גוזמאות כאשר שאר השחקנים מתקילים את המספר ומנסים לערער את "אמינותו" והוא בתורו צריך להיחלץ ולהוכיח את "אמינות" סיפורו באלתור מיידי. ממש כיף שיש לך שחקנים שיודעים "לחשוב על הרגליים" ושלא, ממש טוב ללמוד.

DDN

New member
נשמע חמוד!

מה שאנחנו עושים במסנג'ר (קבוצת אבודים בפלנטהורן) זה משחק דיאלוגים במסנג'ר, להשלים את הדיאלוגים בין הדמויות שלא הספקנו בזמן הפגישה.

tapas tapas

New member
מה עושים במשחק כזה?

על מה דמויות בלי רקע משותף יכולות לדבר בפונדק? אהבה? מלחמה? כל ה"שטויות" הרגילות שאנשים רגילים מדברים עליהם ביום יום? לא מבין איך משחק כזה מתנהל.

DDN

New member
גם

אהבה, מלחמה, כל ה"שטויות" הרגילות שאנשים רגילים מדברים עליהם ביום יום. בדיוק.

tapas tapas

New member
השאלה אם זה לא הופך את הדמויות

לבסך הכל מראה של השחקן? כי אני לא מאמין ששחקן יכול ליצור דמות שתדון דיון פילוסופי עמוק בנושא מסויים כשהדעה של השחקן לא דומה לדעה של הדמות בנושא. אתה לא יכול להמציא את הדברים הכבדים והעמוקים שלא חווית בעצמך.

0Pandemonium0

New member
סליחה? סופרים עושים את זה כל הזמן!

זה ההבדל האמיתי בין לשחק דמות לבין להיות דמות.

tapas tapas

New member
יש הבדל גדול

בין סופר שיש לו זמן לחשוב ולחקור את הנושא, לבין מישהוא שצריך להמציא את זה ON THE FLY

DDN

New member
למה ON THE FLY?

אתה יודע כמה זמן מחשבה ותכנון אני משקיע בדמויות שלי?

למעלה