פונדקים ושמותיהם

פונדקים ושמותיהם

בהרבה משחקי פנטזייה, העלילה מתחילה מדמויות שיושבות בפונדק, כשלפתע מגיע איש בגלימות ו... אבל פונדקים הם לא רק לשכות עבודה - הם שילוב של אכסנייה, פאב, אולם מופעים ומתנ"ס. ובדרך כלל יש להם גם שמות שנועדו למשוך קהל. מה לדעתכם הוא סיפורם של הפונדקים הבאים (לא חייבים לפרט לגבי כולם)? הברווז הצוחק עשרת הדובים הגובלין התלוי האריה האדום שני הזוטונים הבואש המגולח הכומר הקורץ הכלב המעשן הנסיכה והחדקרן הגנן הצחקן התות והנבוט

וסיפורו של הגנן הצחקן

באחד המשחקים שהנחיתי, הדמויות התאכסנו בפונדק שנקרא "הגנן הצחקן" וקיבלו חדר גדול לכולם בעליית הגג. בארון, הם מצאו שלד מחייך וצהוב שיניים, שכובע קש של גננים לראשו. כששאלו את בעלת הפונדק מה טיבו של זה, היא פרצה בבכי, ואמרה שלפני שנים רבות כשהיא הייתה צעירה, אביה בעל הפונדק הזמין גנן צעיר, חייכן וחביב לעשות כמה עבודות בגינת הפונדק, והיא והגנן החלו להשתעשע להם כשלפתע אביה דפק בדלת. הגנן מיהר להסתתר בארון, והיא שכחה מכל העסק. אחר כך היא חשבה שהוא ברח, ומצער וגעגועים קראה לפונדק (אחרי שקיבלה אותו בירושה) בשם "הגנן הצחקן" לזכר הגנן החביב והחייכן ששבה את ליבה. ועכשיו מסתבר שכל השנים הללו הגנן היה נעול בארון...

Super Monkey

New member
"הזוטון השיכור"

יש לי שם קבוע של פונדק שמופיע בכל המערכות שלי, בכל ההרפתקאות והוא גם נמצא בכל עיר - "הזוטון השיכור". ראשית אפתח בציון עובדה: אני שונא זוטונים/הוביטים/קנדרים !!! (טוב, אני יודע שקנדרים הם לא זוטונים - אבל אני שונא אותם בכל זאת - אין סיבה מיוחדת) "הזוטון השיכור" הוא הפונדק שתמצאו בכל עיר אצלי בעולם המערכה. הוא תמיד מנוהל על ידי ...אמממ.. ובכן... זוטון שיכור (למחצה) בשם קרלייל. טיפוס ג'ינג'י עם שיני זהב שתמיד יושב על כיסא ליד הבר עם ספל שיכר גדול (...24 שעות ביממה), בעוד אישתו מתילדה (ויקינגית ענקית עם פתיל מאוד קצר) מנהלת את המקום. קרלייל הוא הטיפוס שכדאי לכם להכיר בעיר - הוא מכיר את כולם וכולם מכירים אותו והוא יכול להשיג לכם תמורת המחיר המתאים כמעט הכל. הקטע הכי טוב הוא שלקרלייל יש איזה 500 בני דודים, שלכולם קוראים קרלייל וכולם נראים אותו דבר (וכולם נשואים למתילדות). ככה שלא משנה לאיזו עיר תגיע, באיזו שעה או באיזו שנה, תמיד כדאי לך לקפוץ לבקר בפונדק "הזוטון השיכור". עוד טיפוס מעניין שתמיד נמצא ב"זוטון השיכור", הוא אורגרוט - שכיר חרב אורק וטיפוס מפוקפק ביותר שתמיד נמצא בעיר "לרגל עסקים" וזה ממש צירוף מקרים ששוב, בפעם המליון, הצטלבו דרכיכם. אורגרוט יושב תמיד בשולחן בפינה של הפונדק ואוכל חזיר צלוי (אבל תמיד!). למעשה, פעם אחת שכחתי (סתם פרח לי מהראש) לציין שאורגרוט נמצא בפונדק ומייד החבורה נכנסה להתקף פראנויה שסוף העולם מתקרב, מה שהוביל אותם באופן לא צפוי להחליט שהקוסמים במגדל העיר מתכננים משהו, שהמלך הוא שליט בובה ושעליהם לפתוח במרד בעיר כדי להדיחו מהשלטון (...באמת! הם פשוט המציאו הרפתקה לעצמם רק מהפליטת פה הזאת!). מיותר לציין שלבסוף, אחרי התליה של המלך (שהיה למעשה, שליטה החוקי של העיר) - התברר שאורגרוט רק הלך שניה לשירותים.

ogmios

New member
יצא פעם לשחק עם מנחה גרוע במיוחד

שהושיב אותנו עיר אחרי עיר בפונדק שנקרא "מוזה". אחרי שמישהו סוף-סוף העז לשאול למה לכל הפונדקים יש את אותו השם, אותו מנחה ענה מבלי להתבלבל "זו רשת!".

Super Monkey

New member
האמת שיש סיפור שלם מאחורי זה

בשלב מסויים הסתבר ש"הזוטון השיכור" הוא למעשה אותו פונדק שמתקיים בו זמנית במספר מקומות במרחב והוא מההוה תחנת מעבר בין מקומות שונים בעולם, מימדים שונים ואפילו תקופות זמן שונות. קרלייל הזוטון, אישתו מטילדה, ואורגרוט האורק היו למעשה ישויות בעלות תבונה עליונה שהתקיימו מחוץ לרצף הזמן הלינארי וחקרו עולמות במסווה של פונדק. בידי היצורים האלה היתה היכולת לפתוח דלתות לכל מקום אליו תחפוץ להגיע. אבל את זה החבורה גילתה בשלב מאוד מאוד מתקדם במשחק.

Super Monkey

New member
מעבר לציניות:

ראשית, סלחו לי על הבורות אבל איפה בפוקימון יש פונדק שכולם נראים בו אותו דבר? דבר שני: במשחקים יפניים למערכות נינטנדו מוקדמות, אכן פעמים רבות כל הדמויות נראו אותו דבר וחנויות של כלי נשק נראות אותו דבר בכל שלב למרות שאתה מטייל מסביב לעולם (העניין נבע בגלל מחסור בזיכרון, כמובן). "הזוטון השיכור" היה באמת מחווה לאותם משחקים ישנים לנינטנדו ומגסון כשאמרתי לעצמי "לעזאזל, כולם נראים פה אותו דבר!" כנראה שגם בפוקימון חשבו על אותו רעיון אשר מופיע בסדרות טלוויזיה נוספות של אותם אנשים במקומות שונים.

0Pandemonium0

New member
על בורות כזו אי אפשר לסלוח.

איך שכחת את השוטרת ג'ני והאחות ג'ואי?!

Super Monkey

New member
לזה היתה הכוונה?

זה מזכיר רק בצורה כללית את רעיון הפונדק... אבל שיהיה. בכל מקרה- על בורות אי אפשר לסלוח - על זיכרון חלש כן: הסדרה יצאה כשהייתי בן 17 בערך וראיתי אותה בריפרוף.

DDN

New member
לא זכרתי את השוטרת, רק את האחות!

הא! חצי מהזיכרון עדיין עובד אצלי!

Ihavenonick

New member
זה יותר מזכיר לי את עולם הדיסק

שמה יש את חנות הקסמים שכל מה שהיא צריכה זה קיר ריק

DDN

New member
אני לא אתפלא אם "שני הזוטונים"

זה פונדק שקייד טוסקבל ורוסקו גרינבוטל הקימו אחרי שפרשו מהרפתקאות. . ..

רמשטיין

New member
?u got a 1 track mind, don't u

מעניין מה הסיפורים שהמצאת לשמות המפוקפקים האלה: עשרת הדובים שני הזוטונים הבואש המגולח הכומר הקורץ הנסיכה והחדקרן ובלי קשר לזה בקמפיין VTM ששיחקתי שעכשיו הפך לקמפיין וורוולף אחד השחקנים הקים פאב/מועדון לילה ששמו The crime scene לערפדים ובני אנוש. וכמובן שהמנחה לא נשאר חייב בין קרבות יריות ורימוני זרחן וגופות מדממות בשירותים אחרי ששוספו ע"י וורוולף ועד למוטות אורניום במזווה במרתף שהבעלים לא היה מודע אליו בכלל עד שנחשף. היה כיף :)

למעלה