פונדקאות

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מה אתם חושבים על הפסק דין של בג"ץ ? התיר פונדקאות לזוגות גברים בישראל - בתוך חצי שנה?

Harrington

Well-known member
מנהל
מה אתם חושבים על הפסק דין של בג"ץ ? התיר פונדקאות לזוגות גברים בישראל - בתוך חצי שנה?
פסק דין חצוף בעיני. הוא ממציא חקיקה חדשה, משהו שבית המשפט לא אמור לעשות.

ובהרחבה קצרה: בניגוד לדעה הרווחת ולמדווח בתשקורת, החוק לא איפשר לכל דכפין זולת זוגות גברים חד-מיניים לבצע פונדקאות. החוק איפשר זאת לזוגות (ואמהות יחידניות כמדומני) שמסיבות רפואיות-גופניות לא יכולות להיכנס או להיות בהריון. כלומר לא הייתה שום בעיית אי-שוויון בחוק לגברים דווקא. התנאי היה פשוט רפואי, כאשר גם אשה שאין לה מגבלה רפואית להיכנס או להיות בהריון, לא יכלה לבצע הליך פונדקאות על-פי חוק זה.

משמעות פסה"ד היא אם כן לא סתם הרחבה של החוק, אלא הרחבה מטורפת שלו והלכה למעשה ביהמ"ש 'חוקק' כאן חוק חדש לחלוטין, בניגוד לדעת המחוקק ורצונו.

יתרה מזאת; השר הורוביץ שנדרש להגיב לבג"צ לאחרונה, השיב (ע"פ הפרסומים) שבקונסטלציה הפוליטית הקיימת אין היתכנות להעברת חוק כזה (חוק מורחב לפיו כל אחד יכול) בבית המחוקקים הישראלי. המשמעות בפשטות היא, שהציבור בישראל לא מעוניין בחוק הזה, נבחרי הציבור לא מעוניינים בחוק הזה, והמחוקק לא מעוניין בחוק הזה. העובדה שיש חברים בודדים בבית המחוקקים שסבורים אחרת, לא מעלה ולא מורידה לעניין זה.

יוצא שבית המשפט כאן כאמור, פשוט חוקק חוק עוקף כנסת. פשוטו כמשמעו. זה הליך פסול שכל אזרח ששלטון החוק והדמוקרטיה הם נר לרגליו צריך להתנגד לו נחרצות. אז אמנם הדעות בנושא התוצאה חלוקות וכמובן שכרגיל, הצביעות חוגגת, ואלו שתומכים בתוצאה מדלגים בנינוחות רבה מעל המשוכה הבעייתית מאוד במה שביהמ"ש עשה כאן. אבל תכל'ס כאמור, מן הראוי שהכנסת תחוקק בהקדם האפשרי חוק שייקבע את מה שהציבור והמחוקק מוצא לנכון לקבוע, ויבטל את פסק הדין ההזוי והבזוי הזה (נכתב מבלי שקראתי אותו עצמו).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ראשית כל דבר אני שמח בשמחת ההומואים, הלסביות ובכלל החד הורים, שהם יכולים סוף סוף להביא תינוק כאן בארץ ולא לשלם הון עתק לגוים בחו"ל.
אבל מצד שני אני דוגל במשפחה רגילה ונורמלית שיש בה אבא מיוזע שעיר ושרירי שעובד ומביא לחם הביתה. |שריף|
ואמא שהיא אישה אמיתית עם שדיים, שחלות, חצוצרות, דגדגן ופות, כעקרת הבית.|בלונד|
מצטער, אבל לא מסתדר לי הסידור הזה שבו יש לילד אבא ואיבא. :-/

קלייטון.ש

Well-known member
יש לילד אבא ואיבא
אולי לא שמעת אבל מעכשיו אומרים "הורה 1" "הורה 2"
ילד שאומר אבא אמא עובר על החוק.
צריך ללמד אותו שיגיד הורה 1, הורה 2. שיבחר הוא מי זה מי.
אם לא ילמד יבוא שוטר כמו שאמרו לנו כשהיינו ילדים ולא אכלנו.
אני אמרתי שאני רוצה שתבוא שוטרת ולא שוטר.
אבל למרות שבכוונה לא אכלתי ימים ברציפות היא אף פעם לא באה.

שמלת תחרה1

Well-known member
אחלה עולם

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא, לא, עזוב, לא חייבים להרוס את סדרי בראשית.
יש פה בבנין שאני גר ילד שכל יום אחה"צ הוא צועק מלמטה "אמאאאאאאאאאאא".
בערך איזה שלושים פעם הוא אומר "אמא", עד שבסוף היא יוצאת לגזוזטרה ושואלתה (גם בקול רם)
"מהההההההההההההה"?
ואז הפושטק אומר: "אמאאאאאאאא תזרקי לי 10 שקל בשביל ארטיקקקקקקקקקקקקקקק".
וזה ככה בערך כל השבוע למעט ימי שבת שהמכולת סגורה.
עכשיו תתאר לך האותו ילד יצעק: "הורההההההההההההההההההההההה 1"
"הורההההההההההההההההההההההההההההההההההה"
זה היה מטריף לי את כל החלמוציטים. :-[

קלייטון.ש

Well-known member
יש פה בבנין שאני גר ילד שכל יום אחה"צ הוא צועק מלמטה "אמאאאאאאאאאאא"
ברצינות?
מה אין לו טלפון?
השכונה שלך נשמעת כמו ההיא מהשיר "פנס בודד"
איפה שהפספוס על אופניו שורק ואתה אומר לו "שמע ילד לך הביתה או אני יורד"
איפה אתה גר? אני רוצה גם.

in bal1

Well-known member
סבא רק עקרת בית? אם תעבוד ותתרום לרווחת המשפחה לא טוב?

קלייטון.ש

Well-known member
פסק דין רצוי מאד.
כסבא אני יודע שנכדים הם דבר חשוב מאד, למעשה הדבר הכי חשוב שאפשר להעלות על הדעת, ועצוב לי על הורים של הומואים, שלא מספיק שהילדים שלהם הומואים, גם נכדים אין להם.
עכשיו הם יזכו לנכדים למרות שהילדים שלהם הומואים.
זה יביא להם הרבה אושר.
ואחרי הכל הם לא אשמים שהילד הומו.

פנינה10כחולה

Well-known member
פסק דין רצוי מאד.
כסבא אני יודע שנכדים הם דבר חשוב מאד, למעשה הדבר הכי חשוב שאפשר להעלות על הדעת, ועצוב לי על הורים של הומואים, שלא מספיק שהילדים שלהם הומואים, גם נכדים אין להם.
עכשיו הם יזכו לנכדים למרות שהילדים שלהם הומואים.
זה יביא להם הרבה אושר.
ואחרי הכל הם לא אשמים שהילד הומו.
מזה לא מספיק? האם זו בושה להיות הומו?

Harrington

Well-known member
מנהל
כל סבא וסבתא יודעים שהטעם היחיד להביא לעולם ילדים ולהשקיע בהם שנים רבות של מאמץ ודאגה, הוא בשביל הנכדים.
ראשית לא מסכים איתך.
שנית זה עדיין לא אומר שזאת הסיבה שהורים מביאים ילדים.

קלייטון.ש

Well-known member
זה עדיין לא אומר שזאת הסיבה שהורים מביאים ילדים
הורים בהיותם הורים כמובן לא מביאים ילדים בשביל ההורים שלהם, או כדי שהילדים האלה יביאו להם נכדים.
הורים מטבעם הם אנשים צעירים ולא מבינים את החיים או את הסיבות העמוקות לכך שהם עושים את מה שהם עושים.
אבל כשהם נעשים סבים הם מבינים שהם הביאו את הילדים שלהם רק בשביל הנכדים.
כשיש לך נכדים הילדים שלך מפסיקים לעניין אותך, או בכל אופן מעניינים אותך הרבה פחות.
והנכדים הופכים למרכז עולמך ומהות חייך וקיומך.
הילדים שלך מעניינים אותך רק בתור ההורים של הנכדים שלך.
ואז ממרום השנים אתה מבין שהכל היה בשביל שהם, הנכדים, יבואו לעולם.
אני בטוח שכל סבא וסבתא יסכימו איתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל כשהם נעשים סבים הם מבינים שהם הביאו את הילדים שלהם רק בשביל הנכדים.
אתה סותר את עצמך.
אפשר כמובן לומר שכשהם נהיים סבים הם מגלים את ההנאה הגדולה ומברכים על היום בו הביאו ילדים לעולם ואלה התחתנו וכו'. אבל אני לא חושב שיש ולו אדם אחד שמגיע למסקנה שהם "הביאו את הילדים שלהם רק בשביל הנכדים".

שחר 676

Well-known member
טירוף מוחלט - דיקטטורה משפטית מוחלטת.

המדינה מוכנה לסייע לנשים "לא בריאות פריונית" להביא צאצאים בהליך פונדקאות. מדובר בנשים שליקוי/מחלה כלשהי מונעים ממנה להביא ילדים.

כאן מדובר בחוק חדש האמור להעניק סיוע בהליך פונדקאות לגברים "בריאים פריונית" אשר יכולים להביא ילדים לעולם - כלומר הם לא מנועים מלהביא ילד לעולם בשל ליקוי/מחלה כלשהי.

יש לי ידידה הטרוסקסואלית שלא התחתנה והיא החליטה להביא ילד בהורות משותפת עם הומוסקסואל ועשתה זאת - וכל הומוסקסואל בריא פריונית יכול לפעול כך - המדינה לא צריכה לסײַע מעבר למה שסייעה עד כה רק שדיקטטורת בג"צ הנאורה והמתקדמת כופה זאת עליה.

לדעתי בית המשפט כלל לא אמור להתערב בנושא - עכשיו ישתפרו סיכוייו של כל חד מיני להביא צאצאים ואין ספק בעיניי שסיכוייהם של אותם צאצאים לגדול להיות חד מיניים בבגרותם גדולים לאין שיעור מסיכוייהם של צאצאים הגדלים ומתחנכים במשפחה נורמלית בה יש אב ממין זכר ואמא ממין נקבה.

בהחלט יתכן שבטווח הארוך , החלטה זו תגדיל משמעותית את כמות החד מיניים באוכלוסיה.... גידול לא טבעי של אוכלוסיית החד מיניים.

האם גידול זה רצוי ? ......

נערך לאחרונה ב:
למעלה