פונדקאות

דנה אז

New member
אני בטוחה שהרבה מהזוגות היו מעדיפים פונדקאות בארץ.

אבל בארץ להרבה זוגות זה לא סתם יקר, זה בלתי אפשרי. אם בגלל מצבם הזוגי (רווקים, נישואים חד מיניים) ואם בגלל שאין מספיק עדויות לגבי התאמתם הרפואית (לא הוכח שהאישה לא יכולה לשאת היריון, להכנס להיריון, יסכן אותה....).לא תמיד זה גחמה של רצון להטמיע זרעך, בארצנו הנהדרת גם אימוץ וגם פונדקאות הן יעד בלתי מושג להרבה זוגות.
נכון שאין בכך למנוע את הניצול עליו אתן מדברות, והסיכון לאותן הנשים הנושאות את ההיריון (אבל בכל היריון יש סיכון). ההרתמות לפונדקאות הוא המוצא של אותן נשים ממצבן, ולפעמים עדיף על דרכים אחרות. זה יפה לומר שעל החברה לדאוג שלא יגיעו למצב הזה, אבל האם זה באמת קורה? האם אין אמהות שרואות את ילדם רעב, ואין להם מה לתת לו?
כן רצוי היה שיהיה ממוסד ומסודר שהנשים הללו יקבלו ליווי הולם, סכום הולם....

אלתשכחו שזה לא הילד שלה. שוב זו שכירות של רחם.

אגב מה עם מניקות נשים שמניקותילדים של אחרים?
&nbsp

a wild rose

New member

אין פה שום ניצול, לא נשאר לי הרבה מה להוסיף על התגובות הקודמות מלבד דבר שבא לי לשתף: אם היה מתאפשר לי, הייתי שמחה להיות פונדקאית בעצמי, ולא בגלל הכסף (למרות שזה לא מזיק), אלא כי אני חושבת שזו הזדמנות לעשות מעשה מדהים עבור מישהו אחר. למי שכתבה שהיא מתנגדת לפונדקאות משיקולי "מי האמא" - האמא היא האמא הביולוגית, פונדקאית לא מעורבת גנטית בילד שנולד כי היא נושאת עובר שנוצר מביצית של אשה אחרת. מה יקרה לילד כזה שיגלה את העובדות? הוא יבין שההורים שלו כל כך רצו אותו שהיו מוכנים להשקיע הרבה ונעזרו באשה אחרת, מה ההבדל בין מצב כזה לילד מאומץ שבנוסף אין לו קשר גנטי להוריו? ואימוץ זה גם הליך שעולה המון כסף למי שלא יודע.
&nbsp
* למי שתוהה, אני לא יכולה להיות פונדקאית כי לא ילדתי מעולם, ואני כבר מתקרבת לגיל שאחשב בו מבוגרת מדי להיות פונדקאית גם אם אלד בשנתיים הקרובות. אם החוק בארץ היה מאפשר למי שלא ילדה להיות פונדקאית, יש סיכוי לא רע שהייתי עושה את זה.

אשבל1

New member
קראתי הבוקר, עוד פן בעניין:

קראתי הבוקר פוסט שכתבה Sharon Dolev בפייסבוק :
"חשבתי לא להתערב בוויכוח שניצת שוב בנושא הפונדקאות, אבל בכל זאת: אין לרובכם מושג על מה אתם מדברים. בשביל שיהיה מושג, צריך ללדת ולאבד את התינוק. להישאר מורעבת הורמונלית ורגשית למגע ולתחושה של התינוק שילדת וחזה שכואב מרוב חלב.
אתם יכולים לנסות להצדיק את זה בכל מני דרכים ובכל זאת, אין שום דרך להצדיק את זה מלבד הרצון העז שלכם בילד עם המטען הגנטי שלכם והיכולת הכספית להפיק אחד כזה.
אני יכולה להבין את זה כמובן. אני למשל נורא רוצה לגור במאדים. נורא נורא רוצה. אני רוצה גם עוד ילדים משלי. אבל אף פעם, לא אגרום לאף אשה, לעבור דבר כל כך נורא. אף פעם לא אתייחס kאישה כמו אל כלי קיבול."

[URL]https://www.facebook.com/sharon.dolev.1?fref=nf[/URL]

זה לא לגמרי מדויק. אנשים פונים לפונדקאות

לא רק כי הם רוצים ילד עם המטען הגנטי שלהם. הרבה פעמים המטען הגנטי הוא לא מה שחשוב להם - הם פשוט רוצים ילד, וזו אחת הדרכים הנגישות יותר ולפעמים היחידה שפתוחה להם - אימוץ עלול לקחת שנים ולפעמים לא מאפשרים לאמץ לזוג / אדם מסוים כלל מסיבות כאלה ואחרות. לא שזה מצדיק פונדקאות, אבל, שוב, המטען הגנטי הוא לאו דווקא העניין.

כן, אבל יש הבדל בין להגיד

שהם פוגעים בה כי הם רוצים מישהו שיישא את המטען הגנטי שלהם לבין שהם עושים זאת כי הם רוצים ילד.

אשבל1

New member
כל אחד רוצה ילד כך או אחרת מסיבותיו שלו,השורה התחתונה היא

שברוב המקרים נותר חלל, נותר מצב הורמונלי, וכו'

ואולי אפילו בדידות שהזוג שליווה אותך ודאג לך,עכשיו כבר לא מתעניין, כבר דואג למישהו אחר....ונכון שהכל חתום וידוע מראש, עדיין נושאת הרחם אנושית...

אכן, מבחינת הפונדקאית והתהליך שהיא עוברת

הסיבה לא משנה - אבל לא צריך להאשים את הפונים במשהו לא נכון כדי לחזק את הטיעון לגבי הפגיעה. הפגיעה שם בכל מקרה, והמעשה פסול בכל מקרה.

ואגב, מקרים כמו

של סמדר שיר, שפנתה לפונדקאות על אף שהיו לה כבר כ-4 בנות, מזעזעים אותי במיוחד. וגם כתבה כזאת התפרסמה: http://www.mako.co.il/ninemonth-pregnancy/relationship/Article-046f979950ae541006.htm לגבי נשים ששוכרות פונדקאיות כי לא נוח להן ללדת באותו רגע מבחינת הקריירה, אז שמישהי אחרת תעשה את זה עבורן.
אלה כבר לא מקרים של אנשים שמאוד רוצים ילד או אפילו אח לילד האחד שיש להם, וזו הדרך היחידה העומדת בפניהם (שוב, עדיין ניצול - אבל מבחינת הפונים האפשרות היחידה). אלה אנשים שמנצלים אחרים פרופר. בא לי ילד אפילו שיש לי כבר ארבעה, או בא לי ילד אבל לא בא לי לעבור את כל העניין של ההריון והלידה - אז אני אשלם למישהי שתעשה את זה במקומי.
אני פשוט לא מבינה איך אנשים יכולים להתייחס כך לאנשים אחרים.

אשבל1

New member
באמת כתבה מזעזעת, לגבי סמדר שיר היא גם אימצה ילד

ונכון בהחלטה ללדת בפונדקאות ילד רביעי או חמישי יש חיבור מסוים לכתבה...

forglemmigej

New member
הגעתי מהראשי ...

כמובן קראתי את כל התגובות החכמות והעמוקות , אני אתיחס יותר לניצול עצמו ופחות לפעולה הרפואית של ההריון המוזמן, מדובר הרבה בימים האחרונים על ניצול של העולם השלישי, לפי מה שרואים בטלויזיה נפאל נראית כמו עולם עשירי, למה זה ככה ,סיבות רבות ומשונות , בשנים האחרונות אנחנו חווים ניסיונות אין ספור של הגירה של אפריקאים למדינת ישראל עד שהוקמה החומה ומצריים סגרה את סיני ,עכשו הם כולם עולים על אירופה וגם שם לאט לאט סוגרים כל פרצה כדי שחלילה לא נצטרך להתחלק עם העושר עם אלו שפחות שפר עליהם גורלם, אותה תופעה קיימת באוסטרליה , ארהב מצד הגבול הדרומי ודרום אפריקה . בכל מקום המדינות החזקות סוגרות כל אפשרות לעניי העולם גם להנות מחיים טובים יותר, אנחנו בעצם דנים את אותם אומללים לחיי עוני וניוון ואחרי זה מתפלאים על כך שמישהו מעיז לנצל אותם, הרי איך הם יוכלו לשרוד במדינות המושחתות והמפוררות שלהם, תאילנד שאסרה על פונדקאות, לא אוסרת על מסחר בילדות באי פטאייה , משפחות רבות שולחות את בנותיהן -בדרך כלל היפות ביותר במשפחה- לאותם מקומות שיש מצב שתייר אירופאי עשיר (במושגים שלהם כמובן) יוציא כמה גרושים על אותן בנות שצריכות לשעשע אותם עם אברי גופן ,לפעמים הן מצליחות לשכנע אותם להתחתן איתן אפילו ובמסגרת הזו החתן המאושר צריך לתמוך במשפחת הכלה החסודה והאקזוטית והכל בהסכמים כתובים בדיוק כמו הסכם הפונדקאות.אנחנו נהנים ממוצרים זולים מאסיה שילדים או אפילו אמהות קשות יום עובדות דקה אחר דקה בהרכבת ברגים של סמרטפון או אייפאד או השד יודע מה ,בתנאים לא תנאים אבל זה זול בשבילנו, מה אכפת לנו מחיר ההפקה.
אנחנו מביאים פיליפיניות שיטפלו בהורינו הקשישים והחולים כי לנו העבודה קשה ולא משתלמת, אה, אבל האסיאתים זה בדם שלהם עבודות טיפול ושירות כאלו ,מה אכפת למישהו שאותה אשה עזבה את ילדיה באיזה כפר נידח והילד לא זוכה לנשיקת לילה טוב אף פעם..
יש עוד הרבה בנושא, ברגע שהצביעות המערבית תסתכל לעצמה בלבן של העיניים ותודה שחטאה חטא גדול אז אני אהיה מוכנה לגנות את הזוגות החד מיניים ששוכרים רחם אנושי להגשמת ההורות שלהם, אולי ביום מן הימים ייצרו רחם-רובוט ואז הכל יפול למקום . בנוסף לנוסף, יש לי איזו הרגשה עמומה שהזוגות האלו לא עושים את זה למען ההורות אלא יותר בגלל הקטע , הנה אני בתחום של הורות ועכשו אצא עם עגלה טרנדית שעלתה בטח 7000 שקל לשדרות רוטשילד עם הילד מותג שלי..

mykal

New member
תובנה לא פשוטה,

רק רוצה לומר לך--ששום דבר ממה שכתוב לא חדש,
מה שהיה הוא שיהיה,
ממליצה לקרא את הספר--לב המאפליה/ גוזף קונרד,
נכתב ב--1890 והתפרסם כמה שנים אח"כ.
ותראי שהכל כבר שם. מתיחס לאימפריאליסם,
וכנראה--עולם כמנהגו נוהג.
עצוב--אבל אמת.

ורק עוד הארה (הא' בכונה) גם בארץ יש פונדקאות ובעוד מדינות בעולם--
זה שהולכי לשם, זה לא בגלל סיבה אחת.

AlonPe

New member

מסכים, חוץ מהמשפט האחרון.
יכול להיות שיש כמה בודדים כאלו, אבל מאמין שרובם עושים את זה למען ההורות.

קראת מה שכתבת? כן, אנחנו מתפלאים על זה שמישהו

מעז לנצל אותם. אנחנו לא מתפלאים עליהם שהם מוכנים להיות מנוצלים - אלה לא הפונדקאיות שעושות משהו לא בסדר - אלה האנשים ששוכרים את שירותיהן שעושים משהו לא בסדר. בדיוק כמו שהתייר האירופאי העשיר לא בסדר אם הוא מנצל ילדות מאסיה, ואנחנו מתפלאים שהוא עושה את זה. לגבי מוצרים אחרים - באמת לא ברור איזה מוצר מיוצר איך - וזה רעיון לא רע לנסות לאתר את המידע הזה ולהפיץ אותו, כדי שאנשים יוכלו לבחור להפסיק לרכוש מוצרים כאלה. כרגע זה בדיוק "השד יודע מה" - אנחנו לא יודעים מה מיוצר איך, ולא מסוגלים לקבל החלטה. במקרה של פונדקאות זה מאוד פשוט וקל לדעת שיש פה מישהי שמנוצלת, ולהימנע מלבחור בפונדקאות.

forglemmigej

New member
את עושה משפט שדה לנוגעים בדבר

בערכים מערביים .
הערב ראיתי איזו עיתונאית שנמצאת בנפאל ודוברת את אחת ממאה השפות שמדוברות שם ,היא היתה על אוטובוס שנסע מקטמנדו לאחד הכפרים כ12 שעות נסיעה היא שוחחה עם כמה מהנוסעים הן באוטבוס והן ברחוב ומה שנאמר כל הזמן היה שיש עזרה מכל העולם אבל אין שום תשתית להעביר את העזרה הזו, שום דבר לא מתפקד בנפאל ואפילו הממשלה הנוכחית מודה בדבר, החוסר תפקוד לא נבע בגלל האסון אלא בגלל ששום דבר אף פעם לא מתפקד שמה , התושבים אמרו שהממשלה מושחתת ורקובה ומשאירה את כל הסיוע אצלם כמו שקורה הרבה פעמים במדינות כאלו, הם לא זכו לשום סיוע עד עכשו ואלו אנשים ששהו בקטמנדו ולא בכפרים נידחים.
רק כשיש אסונות כאלו גדולים אנחנו פתאום מגלים באיזו עליבות נוראית האנשים האלו חיים , בחלק גדול מהמדינות באיזור יש את ענין הקאסטות דבר שקיים אלפי שנים ולפני שאנחנו מצקצקים בלשון על המערב המנצל הגיע הזמן שהם בעצמם יעשו משהו עם ההבדלים החברתיים שמשאירים קבוצה קטנה מאד קרובה לצלחת ואת רוב העם רחוק מאחור, בקשר לפונדקאות התברר שהרבה פעמים הגברים הם אלו שלוחצים על נשותיהם ללכת על האפשרות הזאת בגלל חובות עצומים שמוטלים עליהם הן בגלל הימורים או בית שהם רוצים לבנות וזו האפשרות המהירה ביותר להשיג את הכסף.
הפתרון ה"מוסרי" היחידי שאני רואה לבעיית הזוגות החד מיניים או יחידנים הוא לשכנע אשה שהם מכירים להיות בהריון בשבילם ופשוט לגדל ביחד את הילד זה גם ימנע שאלות בעתיד כפי שקורה במקרים שההורים הביולוגים או חלק מהם מודרים מהתמונה , היות שאני בספק שמישהי תסכים לזה בקלות אפילו שהיא אחות של מי מהם הם הולכים על האפשרות הנפאלית, בנוסף, הודו לא אסרה על פונדקאות אלא רק על פונדקאות לזוגות חד מיניים ואותו דבר תאילנד כתוצאה מהומופוביה.

שוב, הנוגעים בדבר הרלבנטיים

הם המערביים, ולכן אין שום בעיה לשפוט אותם בערכים מערביים. אין לי תלונות לפונדקאיות, וזה שיש ניצול במדינה עצמה לא אומר שגם המערביים יכולים לקפוץ פנימה לעסק כי אם ממילא מנצלים את הקסטות הנמוכות למה שלא גם אנחנו נעשה את זה.
ההגיון שלך לא ברור לי בכלל. זה שיש אי צדק ובעייתיות במקום מסוים לא אומר שיש לאחרים זכות להוסיף לאי צדק.

forglemmigej

New member
ההיגיון שלי הוא שאנחנו חיים בעולם גלובלי

ולכן צריך לשפוט דברים בצורה גלובלית ולא מקומית, אגב מה דעתך על הפיליפיניות שמטפלות בקשישים בישראל ,כי למשפחות זה יותר קל לעשות אאוטסורסינג לטיפול בהוריהם בכסף, מה ההבדל בין זה ושכירת רחם בנפאל? אני גם לא חושבת שצריך להתיחס אליהם בהתנשאות כאילו אנחנו יותר טובים במשהו רק כי יש לנו טכנולוגיה יותר טובה.

למעלה