פומפה

EyalNik77

New member
אה..

זה חיבור המתח שנכנס למסך המחשב. אמור לתת משהו סביבות 30KV מקושר למסר ליניב ריז.

SpyKid

New member
אני חושבת שהוא מתכוון למקרה של

עומס יתר על רשת החשמל הביתית... הביטוי שכתבת מתאים גם למקרה זה?

ailag

New member
פיוז

זה לא מה שנשרף אם הפקק לא מספיק לקפוץ? (או לא קיים)

UST

New member
עד כמה שלי ידוע כן.

ןבעברית שמו נתיך אם אני זוכר נכון.

מאמ"ת

מפסק אוטומטי מגנטי תרמי. המאמת קפץ! דרח הגב, אם מנסים ללמוד עברית, ראיתי משהו חמוד באחד התשבצים שאני לא מצליח לפתור כל בוקר. ההגדרה היתה "נתק במעגל חשמלי" ניסיתי להפעיל את כל החושים שלי בתחום החשמל והתשובה היחידה שהסתדרה היתה לא פחות מאשר "קצר". תרגום-דרח הגב=דרך אגב.

gilpor

New member
אאל"ט

בחיבור המתח המדובר מקבלים 220V RMS כמו בכל שקע\תקע ביתי בישראל. המתח הגבוה (עשרות KV) "מיוצר" בתוך המסך ע"י מנגנון נפרד (בעצם קיבול גבוה).

לא תלוי בכלל

המתח הרישמי בישראל 400 וולט בין הפזות, מה שמכונה "מתח שלוב" נמדד בין כל שתי פזות. ו"המתח הפזי" בין הפזה ל"אפס" הוא 230 וולט. נכון, עד שנות ה-60, איני זוכר במדוייק, היה המתח השלוב 380 וולט והמתח הפזי 220. למרות שאז הועלה המתח לסטנדרט של 400 וולט והמתח הפזי שונה ל-230 וולט בני ישראל הנמצאים בארץ הקודש ממשיכים לכנות אותו 220 וולט. כמובן, המתח שמגיע בפועל לצרכן יכול לנוע בפלוס מינוס 5% אבל זה משהו אחר. אין אפשרות לדייק באותם 400/230 וולט מכיוון שיש "מפל מתח" משתנה ביחס ישר לעומס. לרוב, מעלים את המתח בכ-5% ללא עומס ואז בעומס מקבלים בכל מקום תוצאה מקורבת ל-230 וולט. ככל שאתה מתגורר קרוב יותר לשנאי, הפרטי או של ח"ח המתח יהיה מושפע פחות מאותו מפל מתח. בשמחות. יאיר גיל

d70

Well-known member
קח מד מתח ותבדוק בשתיים בלילה וב 12:00 בצהריים...

למעלה