פול אוסטר

every1hatesme

New member
פול אוסטר

שלום. אני בת חמש עשרה ומאז שקראתי את "מר ורטיגו" אפשר לומר שפשוט התאהבתי בפול אוסטר. אם מישהו גם אוהב אותו ורוצה לדבר על הספרים שלו אשמח אם יצור קשר. נוסף על כך- מישהו יודע איך אפשר ליצור אתו קשר???

Rivendell

New member
אם את רוצה לדבר - דברי ../images/Emo13.gif

הפורום כאן כדי לדבר על ספרים. אם אהבת, ספרי לנו. מה האהבת בספרים שלו? איזה מהם קראת? תראי שברגע שתגידי מה דעתך, אחרים יבואו ויגידו גם הם. ולשאלתך - את יכולה לחפש את האימייל שלו באינטרנט או לפנות להוצאת הספרים שמתרגמת את ספריו ולשאול אם הם אולי יודעים.

every1hatesme

New member
אם כך...

הספרים שלו מדהימים בגלל שהם קלילים מאוד והמשמעות שלהם עמוקה מאוד. אני גם אוהבת את העובדה שהוא משתמש בהרבה סוגי מטאפורות ובכלל במוטיב של מקריות.

Rivendell

New member
אני ואוסטר

הספר הראשון שלו שקראתי היה "מר ורטיגו", ואני זוכרת שממש הוקסמתי. בשביל התחלה, זה ללא ספק אחד ממשפטי הפתיחה הכי יפים שיש לספר: "הייתי בן 12 כשהלכתי על מים בפעם הראשונה" (מצטטת מהזכרון, מקווה שלא טועה!). העלילה כולה מאוד מצאה חן בעיני, הדרך בה אוסטר משלב את הדמיון והמציאות והכל באותו טון רציני-למחצה. גם הדמויות שלו מאוד מצאו חן בעיני. אחרי ורטיגו רצתי לחפש עוד משהו של אוסטר, ודווקא בגלל שאמא שלי אמרה לי "אל תקראי את 'בארץ הדברים האחרונים', זה ידכא אותך", רצתי, כמובן, לקרוא את זה. היה מדכא, אבל היה גם באמת באמת מצויין. צורת הכתיבה כולה מאוד מצאה חן בעיני, וגם העולם שאוסטר בנה עד אחרון הפרטים. אחרי זה קראתי את "הטרילוגיה הניו יורקית", וזו כבר היתה נפילה קטנה. אני חושבת שאוסטר אמנם סופר מצויין, אבל הוא קצת סופר של "שטאנץ" אחד. הספרים שלו כולם דיי דומים, חוץ מ"בארץ הדברים" שהוא באמת משהו אחר. ספר אחד זה נהדר. שניים זה עוד סביל. בשלישי הקורא כבר מרגיש ש"בסרט הזה כבר הייתי".

Mנטה

New member
אני לא רואה עומק אצל אוסטר, בטח

שלא "מאוד עמוק". אלו ספרים מלאי קסם, יפים ומצלילים, כבר כתבתי פעם שהספר הראשון של אוסטר שאליו נחשפים: זה הספר שהכי אוהבים + ארץ הדברים האחרונים
. אצלי זה היה "ארמון הירח" וגם "לוויתן". אחרי זה קראתי ה-כל של אוסטר מרוב התלהבות, ועם כל ספר ירד המפלס, עד שאת האחרון עזבתי באמצע. אבל אני חייבת להודות שאת ארמון הירח אני עדין מאוד אוהבת וקוראת מדי פעם שוב ושוב (את כל השאר לא מסוגלת, משעמם לי בקריאה חוזרת) וש"ארץ הדברים האחרונים" באמת לדעתי צריך להיות ספר חובה בתיכונים. ספר שואה מצוין בעיני.

every1hatesme

New member
המשך

לגבי הטרילוגיה הניו יורקית- גם אני קראתי והתאכזבתי אבל אז קראתי את זה באנגלית וזה היה מצוין. ארץ הדברים האחרונים הוא בהחלט ספר מדהים. לי אישית לא נמאס עדיין מספר אחד שלו ועדיין נשאר לי לקרוא את ארמון הירח וספר האשליות. בטרילוגיה הניו יורקית אני חושבת שהוא עושה שימוש מדהים במשחקי מילים ותפקידים.

למעלה