פולנים---

deebeebee

New member
פולנים---

תשרדו ללא החומוס
?

חייםלוי

Member
מנהל
רק אם נקשיב לפסיקותיו של הרב

אליהו לא ננגב חומוס - פולנים או תימנים או מרוקאים. כל מי שלא מקבל את פסיקותיו יכול להמשיך לנגב חופשי

כנראה לא הבנתם../images/Emo13.gifהרב פסק בנושא

התחינה (קליית השומשום היא הבעיה) כרגיל רבנים עושים טעויות ושטויות וזה רק מוסיף לסלידתי לאותם אנשים שלוקחים בעלות על התורה והיהדות. תחינה היא מאכל חשוב מאות לכל אותם אילו שלא אוכלים בשר (או שלא אוכלים מספיק בשר), הסגולות הרפואיות והבריאותיות הן רבות. לא ברור לי מדוע כל הפסיקות (שלדעתי אינן מלומדות)פועלות נגד מעוטי היכולת (הרי הטענה היא כי ל"עניים" אין אפשרות לאכול מספיק בשר והרי התחינה (הזולה) יכולה להוסיף לתזונה הרבה. אני מציע לרב להוציא פסק כי אסור לאכול לחם ומוצריו כי הוא משמין, וכן אסור לשתות חלב ומוצריו כי יש מחקרים שאומרים כי הוא מסרטן, ואסור לאכול ירקות ופירות כי הם מרוססים. כך לאחר שנה נהרוג את העניים. לאחר מכן ישאר לנו הרבה זמן למצא "פסקי הלכה" ונחסל את האלפיון העליון (ונישדוד להם את הכסף) וכך ישאר לנו (הרבנים) זמן וכסף לטפל בשאר האוכלוסיות שלא מעניינות אותנו - החילוניים אגב כאשר הרבנים יגיעו לחילוניים לדעתי הם יתחילו באשכנזים (סתם)

talia olav

New member
טחינה חשובה מאד ללא קשר לבשר,

ובין היתר נחשבת למעודדת "כולסטרול טוב". וכשרות או לא כשרות - בעניין הטחינה אני מתפללת בבית הכנסת היאפי, מצייתת להלכות איל שני ושות', ומקפידה על תווית "שכם" ותווית היונה על האריזה.

deebeebee

New member
אני מקפידה על הלכות DEEBEEBEE

ולפי הלכות אלה המקרר יכול להיות ריק מהרבה דברים פרט לחומוס (חומוס מכיל טחינה כידוע לכם) כי אם לא יהיה חומוס במקרר אז דיביבי ג'וניור יהיה ברוגז. דיביבי ג'וניור אוכל הכל, ואני מתכוונת ה כ ל, עם חומוס. הג'וניור לא מחסידי הגפילטע פיש. תפתחו לו שולחן עם כל טוב, הוא יעף מבט וישאל אם יש חומוס. זה הג'וניור ולכן אנחנו מקפידים על הלכות חומוס

deebeebee

New member
הבנתי גם הבנתי

עוד כשראיתי בערב חדש את הגאון שגילה את ה"תגלית". אין לי בעיה עם ציבור מסויים, הבעיה היא עם התקשורת שעושה ענין מכל שטות שאיזה אידיוט פולט. במחשבה שניה- אולי זו תרפיה עבורם אחרי שבמשך שבועות הם מתעסקים עם נושא אחד בלבד וסופסוף יש להם איזה סקופ.

p a l o m a

New member
דיביבי ו כ ו ל ם... שאללום... אני

נוסעת... לא לפולין... (הרביירה הצרפתית,מזרח צרפת עד המונטבלאן ומשם שבוע שוויץ.. נכון כיף? אני שמחה שאתם שמחים בשמחתי... להתראות. בעזרת השם ואנישאללה בעוד כשבועיים וחצי.. אני מאחלת לכם קיץ נעים, ורגוע... כל טוב לכולם... באיי...

deebeebee

New member
למה עכשיו?

את עלולה לפספס את כל האקשן שהולך להיות כאן, התנתקות וכל מה שיבוא לפני ואחרי. אבל אם את מתעקשת לנסוע למקומות "משעממים", אז סעי בשלום וחזרי בשלום, ובין לבין תהני- ואל תעשי מה שאני לא הייתי עושה

deebeebee

New member
אגב, הג'וניור גם מקפיד על

הלכות חריף. ממש ג'וניור אזיאתי

deebeebee

New member
אני לא מתקרבת לחריף

מענין שגם אבא שלי, שלא ממש מתלהב מפלאפל, חומוס וכל השאר ועד היום לא אוכל ארוחת צהרים מבלי שהיא תכלול גם מרק, דווקא אוהב חריף. וזה מזכיר לי סיפור שהוא סיפר- את תחילת מלחמת העולם השניה הוא "בילה" בצפון אפריקה. בערב פסח הוא וחיילים יהודיים נוספים הוזמנו לסדר פסח אצל יהודים מהקהילה של גאבס, טוניס. המנה הראשונה של הארוחה היתה דג חריף. אבא שלי לקח חתיכת מצה, טבל אותה ברוטב והוסיף עליה חתיכת דג. זה היה כל כך חריף לו שהוא לא אכל יותר כלום באותו הערב בגלל שהרגיש נורא וכנראה גם בגלל שפחד שגם שאר המאכלים היו חריפים.

זה מה כבוד הרב אמר?

אני קפצתי לרגע כי לשבועים הבאים אני מנותקת מהעולם...(צריכה ללמוד לבחינה)ואם אמר מ"רן(לא שלי) יבושם לו אני מתפקעת מצחוק כשאני קוראת על הפסיקות האלה כי הן הצד הנחמד והשטותניקי אצל הרבנים.אנחנו בית פולני ולא סובלים חריף אבל אוכלים טונות של חומוס. שלך חנה גונן

deebeebee

New member
יש לו בעיה עם השומשום

או במילים אחרות- איך קוראים לזה שיש לו בעיה עם השומשום? טומטום!!!

davidncsy

New member
הפולני הראשון, אתה קצת מאכזב אותי

בשבועות הקודמים כשאנשים בפורום הזה השתלחו ביוצאי עדות שונות אתה נתת להם תגובה יפה וסולידית. ופתאום, כשמדובר ברבנים ודתיים אז אתה הופך את עורך ומתבטא בצורה שחורגת את גבולות הטעם הטוב. מדובר פה בסוגיה הלכתית של איסור שמוזכר במפורש בתורה של אכילת מאכלים שגויים היו מעורבים בהכנתם. אין קשר בין הלכה זו לנושאי תזונה נכונה ובריאות. מסוגיה הלכתית זו הגעת לכך שרבנים מעוניינים בחיסול חילונים ורצוי קודם כל האשכנזים מביניהם (ריח של עדתיות קל..מה החתול הזקן ו blacknuba היו עונים לך על כך, אחרי ששמת אותם במקום הנכון כל כך יפה?). אני יודע שיש לך בבטן הרבה על הדתיים והרבנים אבל כמנהל הפורום הייתי מצפה ממך להביע את עמדותיך בצורה קצת יותר מאופקת. תודה מראש דויד

ערב טוב דוינצי, תבדוק לאורך כל חיי

הפורום ולא תמצא מילה אחת טובה ממני על רבנים. ההלכה מפורשת על פי מי שמפרש אותה, ראה המקרה הנ"ל, הרב יוסף הודיע במהירות את ההפך. לצערי ישנה עדת מטומטמים שחיים על פי ההלכה של רב זה או אחר, לצערי ברוב עוונותי פגשתי משפחות שהתפלגו עקב קבלת רב זה או אחר. באף מקום בתורה לא רשום כי אסור לאכול טחינה, ומה עם תחינה מתוצרת יהודית? (ויש כאלה מפעלים) עד כמה שזכור לי רק הרבנים הספרדים "ממציאים הלכות " חדשות והמפורסם ביניהם הוא הרב עובדיה. ובמידה ואתה יודע על "שטויות" היוצאות מרבנים אשכנזים אנא עדכן אותי ואצחק על כך (אגב לעניות דעתי בלבד, הרבנות האשכנזית גרועה יותר אך זה דיון אחר). אני מבטיח לך ואני מכיר רבנים ומשגיחי כשרות שיושבים במסעדות סושי (שגם אני יושב בהם) ו"טוחנים" מגשי סושי שיד יהודי לא נגעה בהם, אגב למי שלא יודע יש מנת סושי המכילה סומסום מטוגן. אין ולא היה בי מין העדתיות וההסטוריה שלי מציגה התעלמות מעדתיות וכאשר העדתיות דוחקת בי אני תמיד בורח (ראה התפטרותי מהמשטרה) חיסול האשכנזים היה בבדיחות הדעת כי אני לא מאמין שהרבנים רוצים לחסל איש, למרות שישנם אוכלוסיות מסויימות בין הדתיים שהיו רוצים לראות מדינה שחורה "חומניסטית" שלזה אני מתנגד בתוקף. כמנהל פורום תרבות פולין אני אשמור בתוקף על תרבות פולנית אך אציג את עמדותי הפוליטיות כמות שהן (ימני בדעותי אך בעד הפינוי,ואפילו מוכן להשאיר כמה מהם בשטחים), וכמו כן את דעותי הדתיות (אני חילוני חרד)

davidncsy

New member
ערב טוב גם לפולני החרד

קודם כל אפתח בהסבר בסיסי: התורה נותנת כללים לגבי מאכלים. היא לא נכנסת לפירוט ביחס לסוגי מזון אלא אם כן אלו פירות, ירקות או בשר של בעלי חיים המצויים בטבע. אל תצפה למצוא התייחסות במקורות לגלידת מוס שוקולד עם קרם שמנת או לטחינה מעורבת בגרגירי פול. יש כללים מוגדרים ואתה צריך לבדק אם כל אחד ממיני המזון המרובים הקיימים היום אם הוא עומד בהם אם לאו. לגבי "המצאת הלכות" אז תרשה לי לסדר לך כמה דברים במחשבה: אחד הכללים הבסיסיים הוא שאסור לאכול אוכל שעובד/ בושל על ידי גוי. הרב עובדיה והרב אליהו חולקים לגבי העובדה אם הטחינה המצויה בחומוס עברה עיבוד כלשהו בידי הגויים שמהם היא נקנית.אם תרצה אתה יכול לקרוא בהרחבה בקישור שצירפתי כאן. הם לא המציאו שום דבר פה.זה אותו דבר אם יתגלה מחר שבמוצר מזון מסויים התגלה שומן של חזיר. הם פשוט יודיעו לכל מי שהדבר חשוב לו לא לאכול מוצר זה. לגבי משגיחי הכשרות שראית זוללים סושי במסעדות , אני לא נכנסתי בעובי הקורה. אני לא מבין כזה גדול בסושי אבל אם זה נאכל נא אז אני לא חושב שישנה בעיה, אבל בא נלך על האפשרות הכי גרועה שהם אוכלים דבר שאינו כשר, אוקיי. יש דתיים שגונבים, יש דתיים שהולכים לזונות, יש דתיים שאוכלים לא כשר. מה לעשות. גם לדתיים יש יצרים ולפעמים הם יותר חזקים מהמוסר והערכים עליהם הן חונכו כמו שאנשים חילונים נופלים לפעמים בחטאים של מוסר ויושר שהם כנגד הערכים עליהם גדלו. לגבי צחוקים וחוש הומור, אז אני מאחל לך שפע בריאות, וצחוק זה דבר טוב לבריאות, אבל לצערי הרבה פעמים התקשורת המחפשת סקופים חוברת לבורות הנוראה שיש בציבור החילוני בקשר ליהדות (ונוכחתי לראות הרבה אנשי הגות חילונים שמבכים עליה) ומייצרת ..צחוק. אז אותי זה לא מצחיק. לסיום, אני שמח שיש כאן בפורום בן שיח מעניין כמוך. אני גם ימני בדעותי וגם חרד. אפילו מאד מאד חרד. חרד מעתידה של המדינה שהשנאה בין שתי סוגי החרדים (שומרי המצוות והחילונים) הולכות ומחשיכות את עתידה. באוירה אופטימית זאת לילה טוב לך. הכתבה על החומוס

למעלה