פולינום

LeeOrich

New member
פולינום

מישהו יכול להוכיח שכל פולינום הוא למעשה כפולה של פולינומים בחזקה =<2???

LeeOrich

New member
סליחה, ניסוח מחדש

מישהו יכול להוכיח שכל פולינום יכול להיות מוצג כמכפלה של פולינומים ממעלה הקטנה או שווה לשתיים תודה

כן

ההוכחה שאני מכיר היא מאוד פשוטה, אבל דרוש ידע טיפה מתקדם בנושא "פונקציות מורכבות". אם אתה בכול זאת מעוניין בהוכחה הגב. יש הוכחות נוספות שלא משתמשות בנושא הנפלא של פונקציות מורכבות, אבל הן מסובכות בהרבה יותר [ואני לא מכיר אותן...].

LeeOrich

New member
זה ש.ב שקיבלנו...

בשיעור הראשון של אלגברה ליניארית 1, אז ההוכחה צריכה להיות בלי שימוש בידע יותר מדי מתקדם...

הבנתי...

חשבתי שרצית שאוכיח גם את המשפט היסודי של האלגברה.... בכול מקרה ההוכחה די פשוטה אם מניחים את המשפט היסודי... דהיינו שלכל פולינום יש n שורשים [ממשיים ומורכבים]. יהי P פולינום ממשי, אם הוא ממעלה ראושינה או שנייה אז סיימנו בכל מקרה אחר יהי a אחד השורשים שלו. אם a ממשי אזי x-a מחלק את P [אם תרצה אוכיח לך זאת, אבל זה טיפה ארוך ואני עכשיו די עייף... אם תבקש אז מחר אכתוב לך הוכחה] אם a מדומה, אז גם הצמוד של a הוא שורש של P [בשביל להוכיח זאת הצב את הצמוד של a בפולינום והשתמש בתכונות הצמוד...]. ולכן x-a כפול [ x פחות a צמוד] מחלק את P. אם תפתח את הביטוי הנ"ל תקבל פולינום ממשי ממעלה שנייה. אם כן, P שווה ל-Q [= פולינום ממעלה קטנה מזו של P] כפול ביטוי לינארי או ריבועי. אותו דבר נכון ל-Q וכך באינדוקציהה הטענה תוכח...

למעלה