פולין....

פולין

היום בדיוק הבן שלי חזר משם. יותר מבגדים נא להצטייד בהרבה חוסן נפשי. כשהבן היה היו -8 מעלות וירד שלג. כדאי להתלבש בשיטת ה"בצל"...שכבות שאפשר להוריד. חשוב מאוד כפפות טובות ונעלים לא חדירות למים...ומאוד חשוב.....גטקס וגרביים טרמיות. הכל תלוי כמובן המזג האויר.....להתעדכן יומיים לפני כן באינטרנט שיהיה בהצלחה

roy269

New member
פולין

שני הבנים שלי היו במסע שכזה למרות ההכנה העמוקה שנעשתה ע"י בי"ס כולל הרצאות, לימוד מעמיק של התקופה, ביקור ביד ושם, מפגש עם ניצולים. שניהם סיפרו שהמסע היה קשה וטעון מאד מעבר לביקור הקשה במחנות היה להם מפגש מאד לא נעים עם המקומיים. גילויי אנטישמיות בוטה, ציור צלבי קרס על האוטובוסים שלהם ושלל קריאות גנאי כאשר זוהו ברחוב.

sirpad

New member
תביא הכל חוץ מנעליים זה כבר תמצא שם

נאמר בציניות-גם המשפחה המרוקאית שלי נסתפה בקזבלנקה.

YaelSF

New member
זה כבר עבר את הטעם הטוב ../images/Emo70.gif

לא הייתי מצפה שבדיחות כאלו יצאו החוצה ובמיוחד לא מיהודי.

YaelSF

New member
Sorry אבל הדם האשכנזי עלה לי לראש

מרוב עצבים מלראות הודעות כאלו בפורום של ישראלים יהודים הוסיף ואומר שהייתי מצפה שהמנהלות ימחקו הודעות מסוג זה.

zoti

New member
רק שלא יתפוצץ לך הוריד במצח

ישפריץ כל הדם על הDVD החדש

YaelSF

New member
אל תשאל ...

כנראה שנצטרך להחליף אותו. יש לו בעיית lip sync.

zoti

New member
מלקרוא בפורום של הDVD

אני רואה שזו בעיה נפוצה. חבל שלא שמנו לב לפני כן
אבל לדעתי זו בעיית תוכנה שתפתר בקרוב. בטח יהיה עידכון שיהיה ניתן להוריד ברשת.

YaelSF

New member
באמת ראיתי שם הודעה בנושא.

אבל קראתי שהבחור החליף מכשיר ובמכשיר החדש לא הופיעה הבעיה. אז אתה אומר שאין טעם להחליף, לחכות עד שיהיה איזשהו תיקון?

דם אשכנזי??? מה הקשר?

השואה היתה שואת היהודים. לא צריך להכניס גם לכאן אשכנזים וספרדים (מה? לא הספיקה האפלייה במדינת ישראל?) ועוד תיקון: "אוסיף ואומר", לא "הוסיף ואומר". לפי הפזיזות... את בטוחה שאת אשכנזיה?

YaelSF

New member
לפני שאתה מאשים אותי בהאשמות שוא

מציעה לך לקרוא שוב את הודעתו של הבחור. אני אפילו יעזור לך ... "נאמר בציניות-גם המשפחה המרוקאית שלי נסתפה בקזבלנקה." ולגבי התחביר - אני מקווה שתסלח לי הפעם, כי הנושא כאן הוא שונה לחלוטין ולטעמי הרבה יותר חשוב מלהתעסק בטעיות של התחביר שלי.

Guy K

New member
אויש, אתם לא רציניים

אפשר לחשוב הבנאדם קרא לשואה שנייה בעם ישראל.... כולה בדיחה שחורה, מה נסגר איתכם? אני בטוח שכולם מבינים שהסירפד התלוצץ, עזבו אתכם מ"איך יהודי מסוגל להגיד כזה דבר". מסוגל, בטח מסוגל, הנה אפילו יהודי אמר את זה למעלה בשרשור.

וזה בדיוק הענין - אם למישהו בעולם

מותר לספר בדיחות שחורות (שואה) ואנטישמיות - זה ליהודים. כן. לי כיהודי יש זכויות יתר על שאר העולם בענין. אפליה. בדיוק כמו שאני לא אספר בדיחות על "הסקוטי הקמצן" או "ערבי אהבל" או כל דבר בכוון - כי אני לא שייך לאותה קבוצת אוכלוסיה. מכאן - אפשר להמשיך - האם יש מקום להומור שחור במה שנוגע לשואה.

joe2b

New member
הומור (גם שחור) היא דרך התמודדות

ולכן מותר (ואולי רצוי) להתייחס בהומור לכל דבר, כמעט, חוץ מסבל של אנשים אחרים (שלדעתי, האישית, אין מקום לצחוק עליו). בלי - ואולי עם - קשר לזה, שמעתי על מחקר שנעשה באוניב' ת"א על ההומור של ניצולי השואה בזמן השואה, ואיך הם מתארים שזה עזר להם לשרוד. אז נכון, שכשהם צחקו על עצמם או צוחקים היום על עצמם זה לא כמו שאנחנו נצחק על השואה, אבל זה לפחות נותן פתח לטיעון שלצחוק על דברים מסויימים מהשואה (בלי לזלזל בשואה ובחומרתה ובלי להמעיט מכך) זה לגיטימי. מישהו זוכר שהחמישיה הקאמרית עשתה, נדמה לי בעונה הראשונה שלהם, מערכונים על ה-"הולוקאוסט טור'ס" ועל טקסי ההנצחה של יום הזכרון לחללי צה"ל? הרבה אנשים הזדעזעו "איך זה יתכן לצחוק על נושאים כאלה", אבל אחרי מחשבה של יום-יומיים הרוב הבינו שזו היתה דרך של מחאה ושל התמודדות עם הזילות של הטקסים ושל הסיורים ל-5 מחנות השמדה ב-3 ימים.

joe2b

New member
הומור (גם שחור) היא דרך התמודדות

ולכן מותר (ואולי רצוי) להתייחס בהומור לכל דבר, כמעט, חוץ מסבל של אנשים אחרים (שלדעתי, האישית, אין מקום לצחוק עליו). בלי - ואולי עם - קשר לזה, שמעתי על מחקר שנעשה באוניב' ת"א על ההומור של ניצולי השואה בזמן השואה, ואיך הם מתארים שזה עזר להם לשרוד. אז נכון, שכשהם צחקו על עצמם או צוחקים היום על עצמם זה לא כמו שאנחנו נצחק על השואה, אבל זה לפחות נותן פתח לטיעון שלצחוק על דברים מסויימים מהשואה (בלי לזלזל בשואה ובחומרתה ובלי להמעיט מכך) זה לגיטימי. מישהו זוכר שהחמישיה הקאמרית עשתה, נדמה לי בעונה הראשונה שלהם, מערכונים על ה-"הולוקאוסט טור'ס" ועל טקסי ההנצחה של יום הזכרון לחללי צה"ל? הרבה אנשים הזדעזעו "איך זה יתכן לצחוק על נושאים כאלה", אבל אחרי מחשבה של יום-יומיים הרוב הבינו שזו היתה דרך של מחאה ושל התמודדות עם הזילות של הטקסים ושל הסיורים ל-5 מחנות השמדה ב-3 ימים.

למעלה