פוליטיקה בפורום .

פוליטיקה בפורום .

יש לי שאלה מנקרת . מה ענין פוליטיקה לפורום ? האם יש מקום לפוליטיקה בפורום ? או שהפורום בעצם בא ממקום של א פוליטי דמוגרפי או תרבותי ? (שאלת זיון שכל התחלתי ..) יש קטעים שאני ממש מבין איך הם נכנסים לפה ויש קטעים שלא אבל לא אני קובע את המדיניות . אבל מצד שני קשה לי עם זה קשה לי עם פוליטיקה אני אדם שלא מתחבר ולא רוצה להתחבר לפוליטיקה , כח פוליטי בעיני הוא כח משחית כל אדם ,שדורש השחתה כדי לקבל אותו . אני לא מאמין בכח של אנשים להשאר מורלים בפוליטיקה ,אחת כמה וכמה כאשר מדובר בפוליטיקה שהיא ידועה בשחיתות שלה . ממילא אני לא רואה מקום לפוליטקה בפורום אני לא מתענין במרץ או שינוי או מפדל או ליכוד . כשאני בא לפורום אני בא למקום של בני אדם וזה מה שמחבר אותי לפורום. פוליטיקה מפריעה לי, באיזה מקום לוקחת מהקדושה של המקום . אולי זה רק אני שאני רגיש לענין, זה באמת מנקר לי תתחת . אייל. נ.ב. כאילו קיבינמט זה לא שאני צריך תזכורת שהמצב על XXXX במדינה שלנו, אני חי את זה יום יום ... <לדמעה עלתה קריזה קטנה >

כמו כל דבר תלוי בדבר לא ?

אם זה אישי זה לא פוליטי באמת ? הוא לא בא בשביל הפוליטי, הוא בגלל שיש לזה נגיעה באדם עצמו מתוכו . נניח ח"כ שהוא חבר טוב שלי , אם אציג אותו ככזה זה הכי אישי שיש לא ? אבל אם אציג אותו כנציג פוליטי ששוה להצביע בעדו שהוא כך וכך ... בניתוק מהאישי שלי, שהוא חבר טוב שלי ואני באמת מאמין שהוא יכול לעשות את זה. זה האבא והאימא של הפוליטי ... אייל.

Le Fay

New member
מבינה שאתה לא מכיר את המוטו של

התנועה הפמיניסטית... אבל המוטו הזה תקף כמעט לכל תחום של זכויות האזרח: האישי הוא הפוליטי.

אני לא מסכים עם זה .

אין לי בעייה עם האישי . אני לא רואה איך המלצות על אנשים פוליטים זה אישי איך דחיפת מפלגה אחת או אחרת היא אישית . אני מאוד מבין שזה בא מתוך נקודה של אישי . אולי זה טוב בשביל בחירות למפלגה כמוטו . אבל כשמדברים במקום שבו אי פוליטיקאים באמת . את פוליטיקאית ? אני פוליטיקאי ? האם האישי שלך הוא פוליטיקה ? האם האישי שלי זה פוליטיקה ? תראי לי את האישי= פוליטיקה. בתור סיסמה זה אחלה אבל בתור מציאות ? לא מתחבר לזה ולא מבין את הלוגיקה . אייל.

Le Fay

New member
לא אמרתי שהפוליטי תמיד אישי...

רק להפך. למשל: כששולחים אשה לשבת בחלק האחורי של האוטובוס מפני שהיא אשה, האישי הוא פוליטי. וגם: כשחוסמים תפקיד צבאי בפני אדם כי הוא גיי (גם אם העילה הרשמית היתה סכנת סחיטה באמצעות שליחי האוייב) - האישי הוא פוליטי. ושאר הדוגמאות בערב פנוי יותר...

נו ואיפה זה מתנגש עם ההגדרה שלי ?

זה מה שאמרתי באישי שלך בעולם שלך זה בדיוק המקום לזה הפורום ! אבל לא בקונטקסט אחר ... לא בקונטקסט כלכך מנותק מהאישי טפטוף שלא רלוונטי לאישי . ההקשר הוא זה שקובע כמה זה שייך למקום או לא . ההקשר הוא העולם שלנו שאנו מביאים לפורום . פוליטיקה היא לא עולם של אישי . היא עולם של כלל לא של פורום . אייל.

Le Fay

New member
רק שלרוע המזל, הפוליטיקה משפיעה על

כולנו באופן אישי והתנתקות ממנה היא ויתור על כוח ההשפעה שלנו על האישי

אשלייה של כח .

הפוליטיקה כיום היא אשלייה של כח. ראיתי בחברות גדולות בארץ את הפוליטיקה וקבלת ההחלטות (אני מדבר על חברות שמעורבות מאוד בפוליטקה הכרתי את הפוליטקאים ...) הכל בחוש שם ... הרוב מכור מראש או בר סחר . לקול שלי אין שום קול ,חוץ מבחירה מי יסחור בו. אין לי השפעה אמיתית , כי מראש מתחת לשטח אין קשר למה שאני רציתי להשפיע למה שנעשה בו . אבל כל זה לא שייך לענין שהבאתי ... אני לא מתנתק מהכח הפוליטי שלי , אני פשוט לא מוצא לו מקום בפורום . כמקום שנועד להיות כלכך אישי בין אנשים , אין מקום לדבר כלכך המוני ולא אישי ... אייל.

דו שיח של חרשים

דמעה, אתם מדברים על פוליטיקה בשני מובנים שונים: א. פוליטיקה כחלק ממערכת השלטון (ע"ע פוליטיקאים מושחתים נמאסתם) ב. פוליטיקה כנושא טעון חברתית (בד"כ) שמושפע מיחסי הכוח בחברה (ע"ע הפוליטיקה של המגדר) פוליטיקה א´- צריך להסביר אבל כולנו יודעים מה זה. פוליטיקה במובן ב´- זה מה שמדברים עליו בהיכלי האקדמיה. לדוגמה: כשלחברה (לא לפוליטיקאי זה או אחר) יש אינטרס לנתב קבוצת מיעוט מסוימת למקצועות מסוימים, להתנהגויות מסוימות וכד´ זה משהו פוליטי כי מדובר ביחסי הכוח בין החברה הכללית לבין קבוצת המיעוט. בנתה?

Le Fay

New member
יש לך השפעה אמיתית רק בשלב ההצבעה

אז נראה לי קצת טיפשי לדלג דווקא על זה. ולעניות דעתי, חלק מתהליך היציאה פירושו להפוך סופסוף לבשר מבשרה של הארץ הזאת, כולל הרצון להשפיע על בוחרים פוטנציאליים ועל תוצאות הבחירות. זה כבר לא שלטון זר, עכשיו זו הכנסת שלך והממשלה שלך.

מצטרף ../images/Emo45.gif

אני מרגיש שבהחלט אין מקום לדיונים בנושאי פוליטיקה כאן בפורום. לא כל כך יודע מה לעשות לאלו שהדבר הופך אצלם לאישי וצורך קיומי. האמת? זה לא הנושא היחידי שמיותר לי. ולמעשה, אני פשוט מדפדף הלאה, כמו שלא יעלה על דעתי לא להכניס עיתון הביתה כי כותבים שם פוליטיקה/ספורט/אופנה יו ניים איט.

אמרת מצטרף אמרת פוליטיקה ../images/Emo13.gif

אני חולם עדיין על מערכת פורומים מושלמת שבה תוכל להגדיר יוזרים שונים שכלל לא תראה את ההודעות שלהם. כמו כן, אני רוצה לקבל צליל במחשב כל פעם שניק מסוים כותב הודעה. ואם אפשר עוד משאלה... המממ שכל אחד יראה לי את עמדת המחשב שלו: איך היא נראית? האם היא מבולגנת? איך נראה הדסקטופ וכו´....

יאללה יאללה

בקויקי מאמי... אני מחכה, העמדה שלי הולכת להיות מצולמת באי סדר ... אני מוכן ... ואת ? אייל <דמעה מבריקה את עצמה - מתכוננת לחשיפה >

פוליטיקה רק בהקשר לפורום

למרות שאני אדם מאד פוליטי ומאד מעורב אני לא מביע כאן דעות פוליטיות בנושאים שלא קשורים לפורום. אבל כשיש יוצא בשאלה ברשימה לכנסת זה בהחלט רלבנטי. בניגוד לכל הציניקנים התבוסתנים יפי הנפש, אני מאמין גדול בכוחו של כל אדם לשנות משהו בעולם וגם במדינה המחורבנת הזו. לא כל הפוליטיקאים מושחתים ויש ביניהם גם כאלה שהאידאולוגיה חשובה להם. אני מאמין שזו הפעם הראשונה שהבחירות עוסקות לא מעט בדמותה של המדינה ולא בגבולותיה. לכן, לכל מי שחשוב שלא נהפוך למדינת הלכה צריך להיות עינין בהצבעה למפלגות חילוניות. במילים פשוטות: את גבולות המדינה לא אנחנו נקבע אלא ממילא העולם יכתיב לנו. את דמותנו רק כל אחד ואחד מאיתנו יקבע.

הכל אחלה וסבבה ושוב .

בפורום הזה במקום שבו המקום שמאחד אותנו הוא החלק האישי לא הפוליטי אין מקום לזה לא לדעה פוליטית (אפילו שבהקשר אישי יש לה מקום) לדגש שיש יוצא בשאלה ברשימה לבין הדעה של לבחור בו זה קו עצום של בין שייכות לפורום או לא ! ברגע שבאת והכנסת את זה בצורה של תבחרו בו בהחלט זה כבר לא שייך לפורום של יוצאים בשאלה זה שייך לפורום פוליטיקה . ולא משנה כמה שאתה משתדל, זה לא שייך. לגבי השאלה האם הבחירות האלו חשובות , או האם אני בציטוט שלך :"הציניקנים התבוסתנים יפי הנפש" זה לא שייך ואתה יודע את זה . זה שייך לפורום פוליטיקה תשאיר את זה לפוליטיקה להיות מתחת לרמה של אנשים מתורבתים . ובהערה אישית לחלוטין אליך : לא משנה מה האמונות שלך לא שפטתי את תכונות האופי שלך , ונתת תחושה ברורה ששפטת את שלי. אל תדבר איתי על חשיבות הבחירות וכמה חשוב לשנות את העולם . לא שינית מספיק את עצמך בשביל לתת את הדבר הבסיסי שעליו אתה נלחם , וזה את הכבוד לחוות דעה שונה אפילו קיצונית משלך . זה מעלה את השאלה עד כמה אתה נלחם בדעות או באנשים . אייל.

למעלה