פוליגמיה

יהלום 86

New member
כן זהן כן,

כי אפילו בתפירוש שאתה הבאת פולגימיה לא מחייבת נישואין.
היא מחייבת ריבוי קשרים.

יהלום 86

New member
תיקון:

אז אחרי בדיקה קצרצרה, פוסידון, אתהצודק בפירוש המילולי והראשוני של המילה.
אבל בימינו, "פוליגמיה" הפכה גם למצב שיש גבר ואישה לא נשואים אבל כן מחוייבים אחד לשנייה ושניהם בהסכמה מלאה מוסיפים עוד בן זוג / בת זוג למיטה.

poseidon111

Active member
את מדברת על ידועים בציבור. זה רחוק מפוליגמיה.

פוליגמיה היא קודם כל הנישואין. כל השאר בא אחרי,
כולל הנושא המיני שאת מדגישה אותו כל הזמן.

מה שאת מתארת הוא מצב של מחוייבות עם פתיחות מינית.
זו ממש לא פוליגמיה בשום דרך.

יהלום 86

New member
אני לא מדברת על ידועים לציבור.

ידועים לציבור זה זוג שחי ביחד אבל לא נשוי וזה בהחלט לא מחייב שתהיה או יהיה שם עוד מישהו או מישהי בקשר.
אין לזה שום קשר לנושא.

פוליגמיה, בימינו, היא הפירוש למצס שבו יש לגבר יותר מאשה אחת או לאישה יותר מגבר אחד (אם תמצא מונח יותר מדוייק לכך אני אשמח לקרוא עליו)

ואני לא מדגישה רק את הנושא המיני
אני בהחלט טוענת שיש מצבים שיש גם רגשות ליותר מבן זוג אחד או אחת.
וכמו שכבר אמרתי, המונח שמתאים לשם נקרא פוליאמורה, שבו אתה מרגיש רגש רומנטי לשתי שנים (או שני גברים) במינימום.

וכמו שכבר אמרתי, "מחוייבות עם פתיחות מינית" בימינו, נקראת פוליגמיה.
זה אולי לא שימוש תקין בפירוש הראשוני שלה.
אבל בנורמות החברתיות של ימינו זה איך שזה נקרא (אלא אם, כמו שכבר אמרתי, תכיר לי מונח אחר מתאים ואני כמובן אשמח לקרוא עליו :) )

poseidon111

Active member
מחוייבות עם פתיחות מינית, נקראת נישואים

פתוחים, ואני רק יכול לחזור על כך שפוליגמיה היא נישואין. זה התנאי הראשוני.
כל שאר ההגדרות שציינת, הן הגדרות שלך, שאינן מקובלות בשום
מחקר סוציולוגי.
תודה על הדיון.

hericane

New member
רוצה תשובה תיאורטית או פרקטית?

תאורטית, לא רואה בזה כל דבר רע, מעשית אין לי אישית חלוקת קשב מספיקה כדי לקיים שתי מערכות יחסים בו זמניות. אני יכולה להגיד לך עד מחר שאני מאמינה בפוליאמוריה או פוליגמיה, אבל מעשית אני נאמנה גם כשלא צריך.
הכרתי שלישייה אחת, שהייתה יציבה למדי עד שהתפרקה. גם כשהיו ביחד לי הייתה תחושה שכל אחת מהן שם מהסיבות הלא נכונות, אבל זו הייתה התחושה שלי - לא מה שהן אמרו.

וקשור, למרות ששונה. מערכות יחסים פתוחות (שזה לא אותו הדבר כי במערכת יחסים פתוחה לא אמורה להיות מערכת יחסים נוספת אלא רק מין נוסף) - יצא לי לחקור את הנושא כי התבקשתי מתי שהוא לכתוב עליו, ולא רציתי להגיע ממקום שיפוטי ומקום שלא מכיר. נכנסתי לכל מיני אתרי קהילות של החלפת זוגות בעיקר כדי להכיר את הנושא. האתרים היו דומים: "מאמר המערכת" אותו אשה כתבה, דרכי התקשרות בהם מזמינים זוגות ונשים בודדות (ולעולם לא גברים בודדים) - והיה גם חלק של סיפורים אישיים שבו בעיקר התעניינתי. אחרי שקראתי כמה עשרות מהם, התחיל להתגבש בראשי איזשהו מודל שהעלה לי שאלות, אז אני אשתף.

הסיפור הנפוץ ביותר הלך ככה: זוג נשוי, הגבר מפנטז על רומן מהצד או לחילופין על עוד אשה במיטה. האישה נגד. הגבר ש"רוצה לצאת בסדר" לא מרפה מהעניין, מדבר, משכנע, מדבר עוד קצת, מתחנן, מתחנף, משכנע. בסופו של דבר האישה נכנעת (סופו של דבר = חודשים). עוד אשה נכנסת לתמונה. אחרי קצת זמן האישה מתרגלת לרעיון, אבל, בהיותה סטרייטית, מתחילה להשתעמם. ואז מגיע הרעיון המבריק שאם לו מותר אז גם לה מותר. הגבר בשלב הזה שומר על פאסון, כי הרי הוא היה זה שהעלה את הרעיון מלכתחילה, ומלכתחילה ניסה להציג אותו ולשכנע ב"נישואים פתוחים" ולא ב"רומן מהצד בשבילו בלבד". בשלב הזה נכנס גם גבר לתמונה. כאן הסיפור מתפצל לשני סופים אפשריים -
א. הגבר מגלה שרומן מהצד לה דווקא לא עושה לו טוב, אבל בשלב הזה האישה כבר כל כך פגועה - והם נפרדים
ב. שניהם ממשיכים לנהל חיי שותפות כלכליים וחברתיים, עם מערכות יחסים חיצוניות, קבועות או מתחלפות שמספקות את צרכיהם הרגשיים והמיניים.
והרושם שלי היה, שאם מלכתחילה כל מה שיש שם זה שותפות כלכלית שלא רוצים לפרק - זה יעבוד (ולא כי אלו "מערכות יחסים פתוחות" - אלא כי מלכתחילה לא הייתה שם מערכת יחסים אמתית שאפשר להרוס , אבל אם יש שם משהו יותר מזה - זה בדרך כלל לא עובד.)

עד כאן הרושם, אבל השאלה שעלתה לי מכל הסיפור הזה, היא שאלה של בחירה חופשית. מה שהאתרים הללו מתגאים בו יותר מהכל זה העובדה ששני בני הזוג בוחרים ומסכימים לנהל אורך חיים שכזה. ואני ישבתי וחשבתי אם זה באמת נכון? אם גבר (וזה נאמר בלי הכללה - תאורטית זה יכול להיות האישה, רק שבכל האתרים הללו לא נתקלתי ולו בסיפור אחד שבו זה היה המצב) אם גבר מפעיל סחיטה רגשית במשך זמן ממושך, עד שהאישה בסופו של דבר מתעייפת ונכנעת - האם מדובר בבחירה? בהסכמה?

את העברת בצורה נהדרת את כל מה שאני חושבת

על הנושא הזה.

יהלום 86

New member
לא לא לא,

אני לא מוותרת לך על זה :)
ובנימה רצינית - אני דווקא אשמח לקרוא ממך תגובה בנושא הזה, לא חובה כמובן, אבל עדיין אשמח :)

נ.ב
פולניה אמרנו?

קשקשה 9

New member
לא מוותרת בקלות אה?

בשבילך בכייף
שני דברים על עצמי שיובילו לתשובה
כל דבר שאני עושה אני עושה בטוטליות מוחלטת .כולי שם .
מטבעי אני אדם עם עולם פנימי עשיר ומספק ,די סוליסטית עד שכל מי שמכיר אותי (במיוחד אמא) טוען שאם יזרקו אותי ל אי בודד ייקח לי זמן להבין שאני לבד.
כשאני בזוגיות אין לי מקום לאחר או נוסף
הדבר הזה של להישאר אני ולא ללכת לאיבוד בזוגיות ובד בבד לשמור ולהזין את הזוגיות ששיקרה לי
צורך ממני כלכך הרבה אנרגיה שאין מקום לגורם שלישי.
למזלי האיש שאיתי יודע להכיל אותי ולכן כל יום אני אוהבת אותו יותר .

וופל בר

New member
לא. לא הייתי מסכים. לחלוטין לא.

שלום ליהלום של עונה 5 בפורום האח הגדול.

ראשית, חשוב שתעדי לפני שאענה לך, כי יש לי פנטזיות על מספר נשים ביחד
, כמו להרבה גברים ? ונשים ?
.זה עדיין לא מכניס אותי להגדרה של פוליגמיה. הפוסידון צודק בוויכוח שהתעורר ביניכם. לדעתי לפחות. ואת יודעת שאני לא נהנה לומר לו את זה
. הוא צודק גם בנושא ההגדרה, ולטעמי גם בניתוח שלו לגבי ההבדלים בתשובות שתקבלי מזוגות שונים. אם התכוונת בעצם לבגידה או יחסי מין פתוחים, תחת הסכמה, תקבלי את תשובתך בסוף התגובה.

לשאלתך, לא הייתי מסכים להפוך לפוליגני. משתי סיבות :

סיבה ראשונה, אני סינגל. מבחינתי, להפוך בבת אחת או בהדרגה, לבעל / מחויב לשתי נשים או יותר, זה הכי לא מסתדר לי עם החיים שלי באופן כללי. החופש הזה שווה הכל. הדילמה היחידה שלי כשאני מהרהר, היא אם כדאי לי להתחתן וליהנות מהחוויה של נישואים וילדים, או שעדיף לי להמשיך ליהנות מהחופש שיש לי. להפוך לפוליגני, זה להיכנס לכלא ולאחר מכן לבידוד. בקיצור, חיי קולר

סיבה שניה, פוליגמיה נוגדת את כל תפיסת עולמי האמונית והמוסרית. לכן אני בטוח שאף לא אבגוד. גם כי בחיי הבוגרים עד היום, לא בגדתי וגם כי כך נראה לי הישר והנכון לעשות. נכנסתי לפלירטוטים ולמבטים כדי להרגיש טוב עם עצמי כשהייתי בזוגיות, אף פעם לא יותר רחוק מזה.

שבת שלום

יהלום 86

New member
היי :)

תראה, מעולם לא טענתי שכל מי שיש לו פנטסיה כזו הוא בהכרח פוליגמי.
יש אנשים שהם פוליגמיים ויש כאלו שלו.

בעלי למשל הוא לא פוליגמי, אבל יצא לי להיות בקשר זוגי שהגבר הוא פוליגמי.

הכוונה שלי הייתה לחלוטין לגבי יחסי מין פתוחים תחת הסכמה.
בגידה היא דבר נפרד מזה לחלוטין.

בנוגע לסיבה הראשונה - האם אתה חושב שזה יהיה קשה "להחזיק" שתי נשים?
והאםם אתה רואה רק את החסרונות בכך ואינך רואה יתרונות בכלל?

בנוגע לסיבה השנייה - מדוע זה נוגד את העולם המוסרי שלך?
כמו שציינתי, אינני מדברת על בגידה, אך כשאתה דיברת על העולם המוסרי שלך ציינת רק בגידות.
ומה אם אותה אישה שתהיה איתך תאמר לך שדווקא היא רוצה להוסיף בת זוג נוספת למיטה?

וופל בר

New member
שבוע טוב יהלום :)

תשובתי לסיבה הראשונה - אני חושב שזה קשה מאוד לתחזק 2 נשים. לענות פעמיים על אותן השאלות וכו'...(לפחות מזווית הראיה של אחד כמוני שמתקשה לתחזק אחת), ובהכרח אני רואה רק את החסרונות. כל יתרון שניסיתי לייצר מתגמד ומתנדף.

תשובתי לסיבה השניה - אני מאמין שאתחתן עם מישהי שלא תבקש את זה ממני. מן הסתם, היא תגיע מאותו עולם אמוני שממנו אני מגובש. סוג של סטטוס קוו פנימי שכולנו בוחרים בני/ בנות זוג על פיו. לי אם היא בכל זאת תבקש ותפתיע אותי, אני לא נוהג לענות לשאלות היפותטיות
.

סתם, אם היא תבקש, אוכל לענות על זה רק כשאהיה במקום הזה. נכון לכעת, לא. שוב, בגלל האמונה. אמונה בהקשר של חיי מין מאוד מתאימים לי ואני קונה אותם. בניגוד להמון דברים אחרים, שלצערי, אני מרשה לעצמי לדלג

hericane

New member
לנשים..

הפנטזיות הן לרב על כמה גברים ביחד

(סטרייטיות משתפות פחות..אבל בחברה נכונה זה יוצא)

(ההבדל הוא שנשים, ככל הנראה, מודעות יותר להבדל בין פנטזיה ומציאות. גבר רואה שתי לסביות ברחוב ומיד מניח שכל מה שהן רוצות זה לצרף אותו. אז זהו. שלא. הוא גם מניח שאם אישתו תתלהב מהרעיון לצרף עוד אשה למטה אז הוא בר מזל - אז זהו, שגם לא.... אם אשה מתלהבת מהרעיון לצרף עוד אשה למטה - אני במקום הגבר הזה הייתי מתחילה לדאוג, מאד לדאוג, כי הסיפורים הללו נגמרים לרב עם שתי נשים ביחד וגבר אחד לבד).

(לגבי ההגדרה - נראה לי לא רלוונטי מה הרבנים מכשירים. המונח במקורו מתייחס לחברה ולחוקי החברה ולכן לנישואין, אבל כשיורדים מרמת החברה לרמת הפרט, להכשר החברתי ממילא אין הרבה תוקף).

אני מעולם לא הבנתי את הפנטזיה הזאת של הגברים עם שתי לסביות וסוף סוף הסברת לי כמו שצריך

וופל בר

New member
לנשים...

נשים טועות לדעתי, כשהן חושבות שכשגבר רואה שתי לסביות הוא מניח את מה שהנחת. הוא מניח דברים הקשורים יותר בצפייה בהן. שהרי ידוע לו ששתיהן לא מעוניינות בתוספת שלו. תרתי משמע
. הוא פשוט נהנה לראות אותן בפעולה. הוא מרשה לדמיון שלו להשתולל
בדיוק כמו שאמרת לגבי הפנטזיה של נשים על ריבוי גברים (כששאלתי, נשים? ברור לך שהתכוונתי להיפך על כל ההקשר...
)

לגבי ההגדרה - דיברתי רק על פוליגמיה בהקשר חוקתי . כזה שבא לידי ביטוי בהקשר של נישואין. את הכנסת את הרבנים והחזרת אותנו ל'דת ומדינה'. לא אני
שלא יגידו וכו'...

אחלה שבוע :)
אחלה חיי מין לכולנו

למעלה