פוליגמיה

יהלום 86

New member
פוליגמיה

ציטוט מויקיפדיה: "פוליגמיה היא ריבוי בני זוג. מקור המילה ביוונית ומשמעותה המילולית היא נישואים רבים. באנתרופולוגיה, פוליגמיה מתייחסת לנישואין עם בני זוג רבים והיא ההיפך ממונוגמיה (בן זוג אחד בלבד). רוב סוגי הפוליגמיה הנפוצים הם של פוליגיניה - גבר אשר לו מספר בנות זוג. פוליאנדריה - אישה בעלת מספר בני זוג - היא תופעה נדירה יותר בתרבות ובהיסטוריה האנושית"

אז מה אתם אומרים?
האם אתם הגברים הייתם מסכימים להיות פוליגנים?
האם אתן הנשים הייתן מסכימות להיות פוליאנדריות?

* יחפה פתחתתי שרשור נפרד כי זה רנאה לי מתאים, אבל את מוזמנת לחבר את זה לפוסט אחר :)
בנוסף, לא ידעתי אם היה על זה דיון כאן פעם, פשוט מעניין אותי לדעת מה חושבים

בדיעבד ממרחק הזמן

הייתי בהחלט מאמצת את הפוליאנדריה

ברצינות.

חס וחלילה

לא מתאים לאופי שלי, למרות שמדי פעם בפעם אני חושבת על כך שאולי יש מידה מסויימת של פראייריות להיות זאת היחידה בבית שמנקה ומבשלת ומכבסת ומגדלת ילדים, בעוד אפשר היה לחלוק זאת עם עוד מישהי שתעזור ותיתן יד לעבודות הבית
וכאן בכוונה מגיע החיוך הרחב, כי אני אומרת את זה עכשיו רק בגלל שכרגע החלטתי לזרוק את המגב ולוותר על השטיפה של הסלון כי האיש הרגיז אותי תוך כדי מילוי תשבצים. לא מקובל עליי שאני אשטוף רצפה עם גב דפוק והוא יישב וימלא תשבץ. לעומת זאת אם היה עוד גבר או הייתה עוד אישה בסביבה, אז לא הכל היה נופל עליי ועל גבי האומלל.
אבל ברצינות, זאת שאלה קשה. קשה לחלוק באהבה. קשה לחלוק במין. לא הייתי יכולה לחשוב על האיש שלי חולק את מיטתו עם אישה אחרת כשאני ישנה במיטתי. קשה לדמיין סיטואציה כזאת, כמו שלגבר יהיה מאוד קשה לחשוב על כי אשתו חולקת את מיטתה עם גבר אחר בזמן שהוא נרדם מול הטלוויזיה בסלון.

יהלום 86

New member
אציל זה עובד בטריק אחר

אם לשנינו אין כח לנקות, אז אני משחקת איתו מאנצ'קן (סוג של משחק קלפים גיקי) ואז אני מתערבת איתו שמי שמנצח מנקה את החדר.
אני רוב הפעמים מנצחת :)

ואם אותה אישה או אותו גבר מקבלים סיפוק מכך?
אם נקח את זה לשניה לכיוון הסאדו-מזוכיסטי, אישה יכולה לקבל סיפוק מכך שבעלה נמצא עם אישה נוספת במיטה וכך גם להיפך.

לי בא

New member
את בטוחה?

לי יש פטנט יותר טוב,
להחליף אותם כל כמה שנים.
לא סתם אמרו מרבה נכסים (גברים)מרבה צרות.
בקושי הסתדרתי עם אחד, אז עם כמה בו זמנית?!
לא נראה לי.

יהלום 86

New member
או! אישה כלבבי!

במיוחד המשפט הזה: "בקושי הסתדרתי עם אחד, אז עם כמה בו זמנית?!"
LOL

תשמעי

אצלי ערך המשפחה עמד מעל לכל, וכן לפעמים גם מעל הגחמות של להחליף בעל כל כמה שנים

כמובן שאם החיים הם בלתי נסבלים ואין ברירה, אז מתגרשים ומחליפים. אבל אני לא צריכה לספר לך כמה זה לא קל ובמה זה כרוך.
אבל באופן היפותטי, שני גברים שווים היו מסדרים אותי בחיים. אחד עושה קניות, הולך לעבודה ומפרנס, השני עוזר בגידול הילדים ובנקיון הבית. אם אחד עייף אז יוצאים לבלות עם השני, שני מפרנסים פלוס אישה עובדת, אז רמת החיים הייתה עולה, היו לי שני נהגים ולא אחד. שתי מכוניות במקום אחת מקרטעת, היו מתחלקים ביניהם בהקשבה לפיטפוטים שלי ואני הייתי מקשיבה לשטויות שלהם ברצון רב. מה רע? תגידי מה רע?
אבל מצד שני, במחשבה שניה, למי יש כוח? בקושי יש כוח לאחד, אז שניים על הראש?

לאודר6

New member
את מזכירה לי בדיחה...

אמא שואלת את בתה, נו מתי תתחתני... ובכלל איזה גבר את מחפשת?
הבת עונה: אני מחפשת משהו מיוחד... אני רוצה שיהיה עשיר, חכם, שנון, מצחיק, יפה, אוהב, מתחשב, רומנטי...
ענתה לה האם: אהה, שאלתי רק על גבר אחד ואת עונה לי על כמה גברים...

אנחנו תמיד מחפשות את מה שאין...
אבל בינינו, תשאלי כל גבר איזו אישה הוא מחפש והוא יענה לך בדיוק אותו הדבר:
שתהיה יפה, שתהיה צנועה, מבית טוב, עם נדוניה מכובדת, משכילה, עם עבודה מסודרת, רצוי עם בית שקיבלה בירושה מסבתה, שתהיה חכמה, שלא תהיה קנאית, והכי חשוב שתהיה גם טובה במיטה כדי שלא אפזול לצדדים, והעיקר שתהיה כל כך יפה שכל החברים שלי יקנאו בי...

לאודר6

New member
ברור ברור, זה עובד בשני הכיוונים

מה שחשוב שהאמא ניסתה לתת נבוט על הראש של הבת שתתעורר... מהעולם האוטופי בו היא חיה... ולגברים בכלל הייתי מוסיפה עוד משהו, קודם שתשפר את הופעתך ולא תיראה כמו בבון לפני שאתה חולם בכלל על איזו בלונדינית יפהפיה שתיתלה על זרועך...
ואני מדברת על מציאות, כי לא חסרים כאלה ששוגים בחלומות.

ובכלל למצוא את כל הדברים היפים האלה באדם אחד, אם זה גבר או אשה, זה באמת חלומות באספמיה...

לי בא

New member
לא זה ולא זה

מעצם היותי קנאית,
לא הייתי יכולה להיות בקשר פוליגמי,
ומעצם היותי שמרנית,
לא הייתי יכולה להיות בקשר פוליאנדרי.
אני מאוד מונוגמית באופיי,
אשה אחת עם גבר אחת.

poseidon111

Active member
יש משהו טריקי בשאלה. אם העונה לך הוא סינגל,

התשובה היא יותר במישור הפנטזיוני, כשהכוונה
היא בעיקר למישור המיני.
אם העונה הוא אדם או אישה המצויים כרגע במערכת מחייבת,
הרי בעיני תשובה חיובית תצביע ברוב המקרים על מערכת יחסים
לא תקינה רגשית, (לפחות), עם בן או בת הזוג.
אחרת, למה לו או לה מערכת רגשית נוספת?

יהלום 86

New member
ולמה זה בהכרח מצביע לדעתך לרוב על מערכת

יחסים לא תקינה רגשית?
יצא לי להכיר הרבה זוגות פוליגמיים.
מה שאתה מדבר עליו נקרא פוליאמורה (שוב ציטוט מויקיפדיה): "אהבה רבה או פוליאמוריה או פוליאמורי (Polyamory) (מיוונית: פולי, הרבה; מלטינית: אמור, אהבה) היא מונח המתייחס למערכת יחסים רומנטית בין יותר משני אנשים, או לצורות אחרות של מערכות יחסים מלבד מונוגמיה"

פולגימיה מדברת רק על מיניות יותר מבן זוג אחד ופוליאמורה מדברת על משיכה רומנטית ליותר מבן זוג אחד.

יש אנשים שמסוגלים להיות בנתק רגשי גבוה מהאדם איתו הם מקיימים יחסי מין.
זה לא כזה נדיר.
ויש זוגות מאושרים לחלוטין שחיים עם פוליגמיה בשלום (ויותר מכך, שני בני הזוג מעוניינים בקשר כזה).

יהלום 86

New member
אוקיי,

ועדיין,
מדוע זה מביע בעיניך לרוב על מערכת יחסים לא תקינה רגשית?

למעלה