פוטנציאל / מתח

rainbow16

New member
פוטנציאל / מתח

צריכים להיות חיוביים? פוטנציאל נראה לי שלא, מתח (פוטניאל בין 2 נקודות) אין לי מושג. ומה המשמעות שלהם כשליליים / חיוביים בכלל? תודה
ושבת שלום
(
הכי קרוב למשהו "שבת" שמצאתי).

מתח זה סוג של פוטציל

מתח פרופרציוני לכמות העבודה החשמלית שמטען צריך לעשות/יעשה כאשר המטען יעבור מנקודה לנקודה (1 וולט ל-1 קולון זה 1 ג'אול) מתח חיובי זה אומר שהמטען יקבל אנרגיה, שלילי זה אומר שהמטען יתן אנרגיה (זה אפשרי רק אם יש לו מהירות התחלית, או אם יש באמצע סוללה בכיון הנכון) תחשוב על אלקטרון בהפרש פוטציל.

rainbow16

New member
אז סוללה תקנית בשוק

בעלת מתח שלילי? (נותנת אנרגיה וזה) הכוונה היא למשל שכל קבל, אחרי שנטען, המתח שלו נעשה שלילי ברגע שהוא מתחיל לפרוק?

johngalt2

New member
אני חושב

שכדאי לך לנסות לנסח את השאלה שלך שוב, זה יעזור לך להבין את המושג של מתח יותר טוב. לסוללה אין מתח שלילי או חיובי. זה כמו לומר שלהר יש גובה של 4000 מטר, ואז לשאול אם הגובה הזה שלילי או חיובי. המתח בין ההדקים של הסוללה הוא נניח 1.5V, והסימן שלו נקבע כך: אם צריך להשקיע עבודה כדי להביא מטען חיובי מהדק אחד להדק אחר, המתח של ההדק הראשון יותר נמוך. זה הכל. יהיה לך יותר קל אם לא תחשוב על הדבר הזה שנקרא "מתח", אלא רק על הפרשי מתחים. פוטנציאל ומתח זה בדיוק אותו דבר, רק שפוטנציאל זה מונח ששמור בד"כ לפונקציה של המרחב, שאומרת מה הפרש המתחים בין נקודה מסויימת במרחב לבין נקודת יחוס שנבחרה מראש. בד"כ הנק' הזו היא אינסוף, אבל לא תמיד.

rainbow16

New member
אז...

הפרש פוט' חיובי זה כאשר צריך להשקיע עבודה (כי ההתחלתי יותר נמוך והסופי יותר גבוה), ושלילי ההפך --> נותן עבודה? נ.ב - שמת לב שזה פעם שנייה שאתה עונה לי על שאלה של פוטנציאל חשמלי? אולי בפעם השלישית אני אבין

bambipoop

New member
בערך....

אם אני מחבר נורה לסוללה זה לא משנה איזה צד אני אחבר לחיובי ואיזה צד לשלילי הרי בכל מקרה הנורה לא תתן אנרגיה לסוללה אלא הפוך. מה שכן זה מאיזה צד של ההדק של הסוללה יצא זרם ולאיזה צד יכנס זרם. בסוללה תמיד יש צד נותן וצד מקבל, הצד הנותן הוא החיובי והצד המקבל הוא הצד השלילי(כל זה בהנחה למטענים חיובים, מטענים שלילים הם הפוכים בדיוק למטענים חיוביים). תקן אותי אם אני טועה במשהו ג'ון.

למעלה