פוטין התחמק מבנט

שמלת תחרה1

Well-known member

בנט הציע לפוטין: "אתווך מול אוקראינה", נשיא רוסיה סירב​

בעיצומה של ישיבת הממשלה, קיים ראש הממשלה נפתלי בנט שיחת טלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, והציע לשמש כמתווך מול אוקראינה • כך פוטין התחמק מהסכמה (חדשות​

בעיצומה של ישיבת הממשלה, קיים ראש הממשלה נפתלי בנט שיחת טלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, והציע לשמש כמתווך מול אוקראינה • כך פוטין התחמק מהסכמה (חדשות​

למה זה מפתיע אותך?

ai27

Well-known member
למה זה מפתיע אותך?
פוטין הציע לנשיא אוקראינה להיפגש במקום ניטרלי למו"מ
נשיא אוקראינה סירב, ולאחר מכן הציע להיפגש בתיווך בנט.

אבל לאחר שלפיד החמור קפץ והכריז שישראל נטשה את המדיניות הנייטרלית, ואימצה את המדיניות האנטי-רוסית,
פוטין לא רואה בו מתווך הוגן.
איך מי שמצהיר שהוא אנטי-רוסי, תומך בסנקציות נגד רוסיה, ואימץ לחלוטין את הדרישות האוקראיניות,
יכול לצפות לשמש כמתווך?

פוטין הציע לנשיא אוקראינה להיפגש במקום ניטרלי למו"מ
נשיא אוקראינה סירב, ולאחר מכן הציע להיפגש בתיווך בנט.

אבל לאחר שלפיד החמור קפץ והכריז שישראל נטשה את המדיניות הנייטרלית, ואימצה את המדיניות האנטי-רוסית,
פוטין לא רואה בו מתווך הוגן.
איך מי שמצהיר שהוא אנטי-רוסי, תומך בסנקציות נגד רוסיה, ואימץ לחלוטין את הדרישות האוקראיניות,
יכול לצפות לשמש כמתווך?
זה בדיוק כמו שפוטין הרבה פעמים מתווך בינינו לבין הערבים למרות שהוא מוכר להם נשקים ויותר בעדם מאשר בעדינו.

לפיד הוא אכן חמור שקופץ בראש ועוד מדגיש שהמדינה תסייע לאוקראינים מתוך חובה היסטורית ומוסרית. על איזו היסטוריה הוא מדבר בדיוק? על רצח היהודים ע"י האוקראינים?

ai27

Well-known member
זה בדיוק כמו שפוטין הרבה פעמים מתווך בינינו לבין הערבים למרות שהוא מוכר להם נשקים ויותר בעדם מאשר בעדינו.
פוטין מוכר נשק לערבים ולאיראנים (כי הם מוכנים לקנות),
אבל נמנע מירי נ"מ על כלי טייס ישראלים,
ונמנע ממכירת נשק מייצר-שוויון לסוריה ואיראן.

למה?
כי פוטין לא בעד איראן, לא בעד סוריה, ולא בעד ישראל - פוטין בעד רוסיה.
זה הופך אותו למתווך ניטרלי, שיכול להפעיל לחץ על הצדדים, אבל לא יפגע באינטרסים קיומיים שלהם.
לפיד הוא אכן חמור שקופץ בראש ועוד מדגיש שהמדינה תסייע לאוקראינים מתוך חובה היסטורית ומוסרית. על איזו היסטוריה הוא מדבר בדיוק? על רצח היהודים ע"י האוקראינים?
לסייע אזרחית לאזרחי אוקראינה וישראלים באוקראינה - אפשר גם בלי להצטרף לסנקציות נגד רוסיה ואימוץ מוחלט של טענות אנטי-רוסיות.
סנקציות וטענות - שכן מהוות פגיעה באינטרסים קיומיים של רוסיה

לישראל היה נכס: יחסים מעולים עם רוסיה ועם אוקראינה,
הטמבל פוצץ אותו.
שר חוץ אהבל

פוטין מוכר נשק לערבים ולאיראנים (כי הם מוכנים לקנות),
אבל נמנע מירי נ"מ על כלי טייס ישראלים,
הוא נמנע אבל הנשק שהוא מכר לא נמנע.
הוא יודע היטב שזה נשק שהשתמשו בו כנגדנו.
למה?
כי פוטין לא בעד איראן, לא בעד סוריה, ולא בעד ישראל - פוטין בעד רוסיה.
בדיוק כמו שהממשלה שלנו צריכה להיות בעד ישראל ובניגוד לפוטין שמחמש את אויבנו כנגדנו, אנו לא עושים זאת, אלא לכל היותר, מספקים סיוע הומניטרי.
בשורה תחתונה, אנו יותר ניטרליים מאשר פוטין בינינו לבין הערבים.
זה הופך אותו למתווך ניטרלי, שיכול להפעיל לחץ על הצדדים, אבל לא יפגע באינטרסים קיומיים שלהם.
כפי שהסברתי, נטרלי הוא לא, אבל בהחלט כן יכול להפעיל לחץ על הצדדים בגלל שהוא בא מעמדת כוח של המעצמה השנייה החזקה בעולם (אולי כבר לא השנייה, אבל בהחלט בחמישייה הפותחת :))
לסייע אזרחית לאזרחי אוקראינה וישראלים באוקראינה - אפשר גם בלי להצטרף לסנקציות נגד רוסיה ואימוץ מוחלט של טענות אנטי-רוסיות.
סנקציות וטענות - שכן מהוות פגיעה באינטרסים קיומיים של רוסיה

לישראל היה נכס: יחסים מעולים עם רוסיה ועם אוקראינה,
הטמבל פוצץ אותו.
שר חוץ אהבל
בדיוק, עלית על הנקודה, לסייע לאזרחים היהודים או עם קירבה ליהודים בנישואים של התבוללות, אבל בשום אופן, לא להתערב בסנקציות שהם מדברים על המדינה ולא על האזרחים.

ai27

Well-known member
הוא נמנע אבל הנשק שהוא מכר לא נמנע.
הוא יודע היטב שזה נשק שהשתמשו בו כנגדנו.
מכירת נשק זה הפרנסה שלהם ברוסיה, נשק, עץ, נפט, וגז.
אבל זה נשק שלרוב כבר יש להם, וכשהם מתמרנים איתו מדרום לדמשק הנשק הזה מתאדה ספונטאנית,
אז בעשור האחרון הוא לא כ"כ משמש נגדנו.
אם לא יקנו מרוסיה יקנו מסין - אז לישראל באמת אין מה להתלונן.
כפי שהסברתי, נטרלי הוא לא, אבל בהחלט כן יכול להפעיל לחץ על הצדדים בגלל שהוא בא מעמדת כוח של המעצמה השנייה החזקה בעולם (אולי כבר לא השנייה, אבל בהחלט בחמישייה הפותחת :))
כלכלית?
הוא במקום 11 - כמו דרום קוריאה.
צבאית? בעיקר בפצצות גרעין,
תקציב צבא רוסיה כבר מזמן אחרי סין...
ורוב הנשק סובייטי - מיושן להחריד.

רוסיה מעצמתית - בעיקר בגלל שיש לה יחסים טובים גם עם ישראל וגם עם אוייבות שלה.
נשק סובייטי נחשב מאוד אמין ופשוט לתפעול, כל טמבל ערבי מפעיל אותו בקלות.
בדיוק, עלית על הנקודה, לסייע לאזרחים היהודים או עם קירבה ליהודים בנישואים של התבוללות, אבל בשום אופן, לא להתערב בסנקציות שהם מדברים על המדינה ולא על האזרחים.
נראה לך שבנט יצליח לשכנע את לפיד לא להתנהג כמו חמור?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

רק מנהיג מטומטם ונאיבי מספיק היה מסכים להצעה של בנט.
בנט מצידו מנסה לחקות את נתניהו ולנכס לעצמו כמה נכסים.
אני מתבייש שיש לי ראש ממשלה דביל כזה.

קר לי בך

Well-known member

עאלק התחמק,
לפי הדיווח בלינק בנט ניסה לעשות דאווין מול חברי הממשלה ופוטין הראה לו את מקומו.
רק מנהיג מטומטם ונאיבי מספיק היה מסכים להצעה של בנט.
בנט מצידו מנסה לחקות את נתניהו ולנכס לעצמו כמה נכסים.
אני מתבייש שיש לי ראש ממשלה דביל כזה.
כן, נתניהו היה אלוף בתרגילים של כיתה ג',
מייבש את כל חברי הממשלה ונותן להם לחכות כדי שידעו מי הבוס.

אני מתבייש שאחרי שסוף סוף נפטרנו מראש ממשלה דביל אחד קיבלנו במקומו דביל אחר.

משתפרת1

Well-known member

טוב שהציע, ועוד יותר טוב שההצעה לא התקבלה.

טוב שהציע, ועוד יותר טוב שההצעה לא התקבלה.
למה?

מסכימה עמך שטוב שהציע וגם כתבתי זאת בשרשור הקודם, אבל מה זה היה מפריע אם היה נענה?
זלניסקי היה מרוצה ולא בא אלינו בטענות שאנו לא מקבלים את הפליטים שלו.
מחשבה שנייה, התרחקות מהסיטואציה עדיפה, לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

משתפרת1

Well-known member
למה?

מסכימה עמך שטוב שהציע וגם כתבתי זאת בשרשור הקודם, אבל מה זה היה מפריע אם היה נענה?
זלניסקי היה מרוצה ולא בא אלינו בטענות שאנו לא מקבלים את הפליטים שלו.
מחשבה שנייה, התרחקות מהסיטואציה עדיפה, לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.
א. לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. בדיוק.
ב. שישקיע מה שיותר אנרגיה בבעיות פנים וחוץ בוערות לישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
בנט הציע לפוטין: "אתווך מול אוקראינה", נשיא רוסיה סירב
סירב זה לא בדיוק התחמק :). אבל תכל'ס צודק. עם כל הכבוד לבנט, אין לו שום עדיפות על-פני שלל מתווכים פוטנציאליים אחרים. זה בסדר גמור כמובן שהוא הציע את שירותיו, בוודאי כך אם אכן אוקראינה ביקשה ממנו, אבל בזה זה מסתכם.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אני לא אתיימר לומר שאני מבין יותר מאחרים , אבל בשם שמיים, הרי ברור לכל בר בי רב שכל ההכרזות , הן של בנט והן של לפיד, הן מתואמות גם עם הרוסים וגם עם והאמריקאים.
הרי מייד אחרי הכרזתו של לפיד, הרוסים אמרו - "התאום של הפעילות האווירית הסוריה תישאר בעינה".

השנאה שיש לחלק מהחברים כאן לממשלה הנוכחית מעוורת את עיניהם.
הרי זה ידוע שאחרי כל פעולה שהממשלה הזאת עושה, יוצא דף מסרים מהמשפחה המלכותית והופ.......קדימה.

אף אחד, כולל אנוכי לא יודע מה הוחלט, איך הוחלט ומדוע הוחלט.

ההכרזות שיוצאות הן פוליטיות ומיועדות להגיע לאוזני אלו שהשתתפו בקבלת ההחלטות. בין היתר , לדעתי גם ארה"ב וגם רוסיה.

למי שרגע שכח, בנט הוא איש ימין מובהק, עם אידיאולוגיה ימנית. אחת הסיבות שאני תומך בממשלתו היא שהיה לי ברור שברגע שיצטרכו לקבל החלטה שהיא בניגוד להשקפת עולמו של בנט , אבל היא לטובת מדינת ישראל , הוא יבחר בהחלטה לטובת המדינה.
מה שאי אפשר לומר על ביבי, החל מנושא הצוללות וכלה בנושא מתווה הגז.

למעלה