פוג׳י השיקו את X-T3

steiff

New member
פוג׳י השיקו את X-T3

חיישן 26 מ׳פ ומעבד תמונה חדש.
מערכת פוקוס PD שמכסה 91% מרוחב המסך ו95% מגובה המסך.
יכולות ווידאו משופרות.
חיי סוללה משופרים.
EVF משופר.
(כל ה״משופרים״ זה יחסית ל-X-T2).
מסך מגע.

מחיר- $1500. נמוך ב-$100 מהמחיר של X-T2 במועד הכרזתה.

נשאר במצלמה מהדגם הקודם:
אין IBIS.
שני כרטיסי זיכרון.
זיהוי פנים.

באופן אישי אני לא בטוח שאיזה מהפיצ׳רים החדשים יגרום לי לשדרג את ה-X-T2.

slarti

New member
נראית מצוינת... אבל ההחלטה להשאיר IBIS בחוץ תמוהה ועגומה

sagiKor

New member
כנראה שרק עבורך

יש XH1 למי שצריך IBIS
אני בטוח שהמכירות של ה XT3 יהיו מצטיינות גם בלי זה.

slarti

New member
אנשים גם ממשיכים לקנות REBEL

זה לא הופך את זה למצלמה עם הפיצ'רסט הכי מוצלח.
&nbsp
בעיני זה זלזול בלקוחות להוציא היום מצלמה בלי IBIS. בטח ובטח מצלמת HIGH END.
ופוג'י כבר לא יכולים להתחבא מאחורי הטיעון ש"זה פוגע באיכות התמונה" כי עובדתית במצלמת הדגל שלהם הם כבר שמו איביס.
&nbsp
פוג'י לא רוצה לעשות קניבליזציה ל-XH1, אבל בשביל זה היא מזלזלת בלקוחות שלה.
&nbsp
גם קנון מזלזלת בלקוחות שלה עם המירורלס החדשה בהקשר הזה.
&nbsp
אנחנו לא חייבים להסכים, אבל השוק זז לIBIS, ויש לזה סיבה.
&nbsp

sagiKor

New member
הפיצ׳רסט הכי מוצלח

הוא זה שמתאים לצרכים ולרצונות של המשתמש.
פוג׳י טענו שלא יתן להכניס מייצב בגוף של ה XT, אולי זה נכון, אולי לא, אולי זה דורש פשרה באיכות תמונה שנוגדת את גישתה של פוג׳י.

מה שמעניין זה שמי שבעיקר מפריע לו הנושא, כלל לא מתכנן לרכוש פוג׳י.
לכל פיצ׳רסט יש יתרונות ויש חסרונות, כל אחד בוחר את מה שמתאים לו.

ravivme

New member
לא באמת כזה קריטי

חלק מהעדשות מיוצבות.
עדשות הפריים מהירות כך שייצוב לא באמת קריטי עבורן.
מי שמצלם וידיאו ברצינות כבר משתמש בעזרים טקטיים יותר רציניים מייצוב בגוף/ בעדשה.

אני חושב שמי שירגיש את המחסור במייצב הם בעיקר צלמי וידיאו לא מקצועיים שעובדים עם עדשות לא מיוצבות.
זה מינוס, אבל לא דיל ברייקר, בעיקר בגלל שהקהל של פוג'י הוא צלמי סטילס. פחות וידיאו.

ravivme

New member
המיקוד של כל היצרנים עובר לוידיאו

בסטילס כולם ביכולות מאוד דומות.
פערים הולכים ונסגרים גם במערכות הפוקוס.
למי שמצלם סטילס אין הרבה למה לשדרג.
המצלמות מ- 2015 והלאה מצויינות.

sagiKor

New member
השיפורים המהותיים

בעיקר רלוונטיים למי שמצלם וידאו ושיפור בעינית למי שמצלם אקשן.
משתמש XT2 יקשה למצוא סיבה אחרת לשדרג.
עבור משתמש חדש או מי שמחזיק דורות קודמים של פוג'י זאת מצלמה מצויינת.

חובב1

New member
דוגמה טובה

לחברה שעושה עבודת שיפורים אמיתית. יכולות הווידאו כאן מרשימות בהחלט (אם כי למי שחשוב הווידאו, זה יגרום להמתנה לדגם X-H2 שיגיע עם ייצוב בחיישן).
&nbsp

steiff

New member
או אולי יצוב חיצוני באמצעות גימבל?

הגימבלים החדשים עם ג׳ירו פעיל ויכולות שליטה מרוחקת (זאת אומרת מהגימבל) על רוב הפעולות של המצלמה - משנות במשהו את תמונת הייצוב. לא בהכרח מייתר לחלוטין את הצורך במייצב בחיישן (או בעדשה למצער) אבל אם השיקול הוא להשקיע 2000 דולר במצלמה עם מייצב בחיישן או שליש מזה בגימבל שמאפשר להשתמש במצלמה בלי מייצב, כבר לא בטוח מה עדיף, ולגימבל יש עוד כמה יכולות חוץ מייצוב...

חובב1

New member
גימבל ו-IBIS במצלמה אלו שני דברים שונים

גימבל למצלמות במשקל כזה עדיין מסורבל ומכביד (מניסיון אישי), הוא דורש כיול ידני בכל פעם שאתה מחליף עדשה ואפילו בכל פעם שאתה משנה את ערך הזום בעדשה שאינה פריים. הוא בפירוש מסרבל את ההתנהלות.
מהצד השני, IBIS בגוף לא מיועד לספק תנועות מצלמה חלקות כמו גימבל, אבל הוא מעלים את הרעידות הקטנות והמעצבנות את העין כשמצלמים וידאו עם אחיזה ביד בלבד וזה עושה הבדל גדול לטעמי. לצער משתמשי פוג'י, לחברה אין עדיין מייצב בעדשות כמו ה- 16-55 בעלת הטווח השימושי, שלא לדבר על עדשות פריים ולכן מייצב בגוף הוא עניין מבורך.

slarti

New member
ההבדל בין צילום מזדמן לצילום מקצועי מתוכנן

היתרון של מייצב זה היכולת שלו לייתר את הצורך (או ליתר דיוק, למזער את הצורך) בעזרי ייצוב חיצוניים כמו חצובה וגימבל. להגיד שגימבל שעולה שליש ממצלמה זה כמו להגיד שחצובה עולה שליש ממצלמה.... אבל זה לחלוטין לפספס את הנקודה.
&nbsp
אני מצלם עם חצובה, כשאני ב"זון" של צילום רציני, מתוכנן, עם זמן לרוב. בסיטואציה הזאת אני ארצה את הסטטיות המושלמת, ואני אביא חצובה, ואמקם אותה. מי שמקביל אלי ומצלם וידאו, בסיטואציה הזאת יבוא עם הגימבל שלו.
&nbsp
אבל מה לעשות - שלא תמיד יש לי זמן לחצובה. לפעמים אני מצלם "על הדרך". אני מטייל, ומצלם, מסתבוב עם המשפחה, ומצלם, וכו'. ובסיטואציות האלה אתה רוצה להיות קל ונייד. כל הPREMISE של מירורסלים עם חיישנים קטנים יותר (כמו פוג'י ומ43) זה ניידות, קומפקטיות, ציוד שמתאים לקחת ביד. כשאני צריך כבר להיות תלוי בגימבל, חצובה, ושאר התקנים, אני ממילא כבר לא קל ונייד.
&nbsp
ולכן - פוג'י חוטאת לקהל הלקוחות שלה. לא רק שאין לה IBIS, יש לה יותר מדי עדשות ללא OIS. וזה חסרון עצום של המערכת לטעמי.
&nbsp
&nbsp

steiff

New member
נכון שאני רחוק מלהיות צלם מקצועי

ויש בכלל סימן שאלה עד כמה אני בכלל ״צלם״ או אולי בכלל רק ״מפעיל מצלמה״.
אבל אני יכול לאמר בביטחון די גדול שעבורי מייצב הוא פיצ׳ר די שולי בעדשות מתחת אורך מוקד אקוויוולנטי ל-100 מ׳מ. לאחרים אולי זה פיצ׳ר חשוב גם באורכי מוקד קצרים יותר. מאחר ומרבית העדשות באורכי המורד הרלוונטיים (מבחנתי) ממילא כוללות יצוב בעדשה, הרי IBIS לא מעלה ולא מוריד מבחינתי.
בודדות התמונות שפספסתי בגלל היעדר יצוב.
עם מהירות תריס נכונה, ושימוש בעזרים מאולתרים (למשל הצמדת המצלמה לקיר) אני מצליח כמעט תמיד להפיק תמונה נטולת מריחות גם בתנאי תאורה תת אופטימליים.

זה אני. אני יודע שיש אלו שעבורם הפיצ׳ר הזה משמעותי גם באורכי מוקד קצרים. כנראה הרגלי עבודה שונים, סגנון צילום שונה ואולי סיבות אחרות. עוד לא הומצא הפיצ׳ר שיהיה שימושי לכולם באותה מידה.

מצד אחד זה פיצ׳ר מאד נייס-טו-האב.
מצד שני יש כמה פיצ׳רים שהם יותר ״מאסט״ מבחינתי לפני שאני בוחר (או פוסל) מצלמה רק בגלל קיומו (או היעדרו) של IBIS.
הסיבה שציינתי את הפיצ׳ר היא משום שהוא נכנס ליותר ויותר מצלמות והוא עוד נקודת ייחוס. בערך כמו שכרטיס זיכרון שני היה פעם פיצ׳ר חדשני, וכמו שפוקוס אוטומטי היה פעם פיצ׳ר חדשני וכמו שרפלקס היה פעם פיצ׳ר חדשני. ההערכה שלי היא שתוך מספר שנים זה יכנס לרוב המכריע של המצלמות ובמקומו יצוץ פיצ׳ר חדש שיתחיל לחלחל לאיטו לדגמים חדשים.

אילן די

New member
אכן, אי אפשר לפסול את המצלמה רק בגלל שאין לה IBIS

אבל אם לתנאי הזה מתווספת העובדה שלכל המתחרות יש, אז אפשר.

steiff

New member
אהבתי!

זה שקנון בכלל לא נחשבת כחלק מהתחרות...

בסך בכל מחמישה מותגים - m43, סוני, פוג׳י, קנון וניקון, לשניים יש בינתיים רק דגם אחד או שניים עם IBIS, לאחד אין בכלל ולשניים יש די הרבה דגמים עם מייצב. אז ״כל המתחרות״ זו הכללה בעייתית. בוא נאמר ״מבין המצלמות שהושקו בשנה החולפת״, וגם ההכללה הזו לא משאירה את המצלמה הזו לבד.

אני מניח שככל שהפיצ׳ר הזה יגיע ליותר מצלמות של הקו הראשון - כך יהיה נדיר יותר לראות מצלמות בלעדיו.

slarti

New member
m43 זה שני מותגים...

וגם אצלם - פנסוניק "נשברו" לפני בערך שנה ומשהו ועברו לעשות IBIS.
אז:
פנסוניק - כל הדגמים האחרונים מיוצבים
אולימפוס - כל הדגמים האחרונים מיוצבים
סוני - כל הדגמים האחרונים מיוצבים
ניקון - מערכת המירורלס החדשה מיוצבת
קנון - תקועים בהיסטוריה
פוג'י - הוציאו מייצב בסדרה הגבוהה, אבל משום מה לא מחלחלים את זה למטה...
&nbsp
גם פנטקס אגב מיוצב....
&nbsp

sagiKor

New member
פוג'י הכניסו מייצב למצלמה שמיועדת לוידאו בעיקר

מצלמות ה XT וה XPRO עדיין נחשבות "הסדרה הגבוהה" ואין להן מייצב.
כנראה שגם פוג'י תקועה בהיסטוריה... שזה כנראה מקום טוב להתקע בו כי קנון ה"תקועה" עדיין מובילה את שוק הצילום...

ravivme

New member
בקנון זה אפילו יותר גרוע...

עם המצלמה החדשה הם הוציאו שתי עדשות סופר יקרות, ואני גם מקווה שאיכותיות - 28-70 F2, וגם 50/1.2.
שתיהן לא מיוצבות !
אז בפעם הבאה שמישהו אומר לי שזו מצלמת Vloging משובחת שייגש בבקשה להבדק.
לא מספיק מסך מפרקי.
לא מספיק שרשום 4K.
זה גם צריך לעבוד כמו שצריך, עם מייצב (בעדשה או בגוף, לא אכפת לי), ועם 4K בלי קרופ 1.7 (!!!), ועוד כל מיני נכויות שהוכנסו שם.
פשוט לא להאמין לגישה המעצבנת של החברה הזו.

sagiKor

New member
אבל אבל...

הפוג'י המדוברת היא לא FF
בהשוואה למירורלס קרופ האחרות בשוק, אני יעדיף את זאת בלי ה IBIS

למעלה