פוגות

amirje

New member
פוגות

אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי: רכשתי דירה חדשה ובחרתי לרצף את הסלון/מטבח/פרוזדור בגרניט פורצלן מט, גודל מרצפת 50x50. הקבלן דורש לרצף את הדירה עם פוגות בעובי 4 מ"מ, ואינו מסכים לתחנוני לרצף ללא פוגות. השאלות שלי: - האם ניתן לרצף בגרניט פורצלן מט ללא פוגות? מה ההשלכות של ריצוף שכזה? - האם יש תחליף לפוגות - משהו שפחות סופג לכלוך ונראה יותר טוב?

פ123

New member
פוגות

למרות הצטברות הלכלוך אני ממליץ על פוגות בעיקר מן הטעם של גישור על אי דיוקים מילימטרים במידות האריחים. ניתן לבצע פוגות גם של 3 מ"מ אך לא פחות מזה. הרובה ניתנת להשגה גם בגוונים כהים יותר כך שהלכלוך לא ייבלוט במידה רבה. ממליץ להשתמש ברובה אפוקסית גם אם זה מצריך תוספת תשלום קטנה. קיימים נוזלי ניקוי ייחודיים לניקוי רובה אותם ניתן להשיג בחנויות הקרמיקה (נגב אלוני, למשל, מייבא חומר כזה).

tarami

New member
פוגות תמיד מומלץ!!

בדר"כ יש בעיות שמרצפים ללא פוגות וגם השאלה אם האריח שבחרת מתאים בכלל לריצוף ללא פוגות. בכל מקרה גם בשיש שזה נראה שכאילו אין מרווח אם תבדוק את תהליך הריצוף תיווכך שהרצף פותח רווח של עד 5 מ"מ מכניס דבק שיש ורק לאחר הליטוש זה נראב כאילו ואין מירווח!! בכל מקרה אם המרצפת מאפשרת הייתי הולך על פוגה של 2 מ"מ היא לפי דעתי מספיקה ולא ברור למה אילן פסל אותה אבל זו דעתי!! כמובן שהחנות או הרצף שעובד עם החנות אמורים לדעת הכי טוב מה המירווח המינימלי שאפשר לעבוד איתו עם תוצאה טובה באותו אריח שבחרת.

למעלה