פוביית חיבור

gift204

New member
פוביית חיבור

היי, אני ניגשת למועד ספטמבר ובנתיים הכל בסדר חוץ מ..החיבור.
יש לי פשוט סלידה לא מוסברת ממנו. את המטלות של החיבור אני תמיד דוחה ליום האחרון בשבוע,וגם אז אני לא תמיד מספיקה לסיים אותן. כשאני סוף סוף ניגשת, אני מרגישה כמו בלון שהוציאו לו את האויר ופשוט לא עולים לי נימוקים טובים ומשכנעים. לאחר שלב העלאת הנימוקים אני לא מצליחה להביא את עצמי לכתוב פסקה קוהרנטית ומשכנעת, ואני מרגישה שאני כותבת כמו ילדה בכיתה ג'. כשאני כותבת חיבורים במשך שעה-שעה וחצי אז אני כן מצליחה לייצר חיבורים טובים, אך מגבלת הזמן דוחקת אותי לפינה,מלחיצה אותי מאוד והתוצר שלה הוא חיבור לא טוב, לא משכנע ולא ענייני.
אני מאוד אשמח לעצות,הערות והארות כי אני כבר לגמרי אבודה.
 

Maorms7

New member
תשובה

לפי האופן שבו כתבת את הפוסט, ניתן לראות שרמת הכתיבה שלך היא בהחלט טובה.
קודם כל, חשוב לזכור שרק תרגול ישפר אותך ולכן מומלץ לא לוותר על החיבורים ואף לעשות כמה שיותר מהם. ממליץ לך לכתוב חיבור כמטלה היומית הראשונה שלך.
בנוגע לנימוקים- דרך טובה למציאת נימוקים היא לשנן בראש מספר נושאים ובעת הכתיבה לשייך אליהם טענות. נושאים לדוגמא: כלכלה,חברה,חינוך(חינוך יכול להיכנס כמעט בכל חיבור),מגדר,השפעה פסיכולוגית,היסטוריה וכו'. כאשר תהיה לך רשימה,תסרקי אותה בראש ותנסי לשייך טיעונים לכל נושא,בהתאם למטלת הכתיבה. לא כדאי לבנות רשימה ענקית,אלא רשימה מצומצמת שתבני מתוך ניסיון הכתיבה שתרכשי. בנוגע לכתיבת הפסקה, אולי כתיבה של פסקאות קצרות תוכל לסייע לך. תגדירי לעצמך מספר שורות מסוים שאת מקדישה לכל פסקה. לדוגמה,5 שורות לכל פסקה. לאחר שתכתבי חיבור, בדקי אם חסר נפח לחיבור. אם כן, נסי להגדיל את מספר השורות המוקצבות לכל פסקה. היתרון של השיטה הזו הוא חיסכון בזמן שיאפשר לך לסיים את החיבור במסגרת הזמן הניתן לך.
דבר אחרון- עלייך לזכור שהמרכז הארצי מודע למגבלת הזמן ומצפה לחיבור בהתאם, אז קחי הכל בפרופורציה המתאימה.
 
למעלה