פדיחה של חמותי

הבהרה

אני לא הייתי בחופה עצמה. בגלל הבת שלי העדפתי להיות בקהל מאשר שתשתעמם ותהרוס את הרגע.
אמרת משהו נכון שהרבה לא הפנימו. אין לה כל זכות בתור אורחת להפתיע את הנרגשים בחופה ולהשוויץ בנכדה. אירוע כל כך גדול ומיוחד שאף אחד לא רוצה הפתעות גם אם זה למטרה טובה.

מעניין איך את רואה את חינוך ילדייך?

מסדרים ועמידת דום, כל בוקר?
מפחיד לחשוב לגדול במשפחה שלך.
אם ילדה קטנה (אגב לא ציינת את גילה),
הצליחה להרגיז את כולם, כולל הרב...
&nbsp
קצת פופורציות, לא יזיקו לכם!

לדעתי סתם נסחפו מהמתח של המעמד.

dori78

New member
אולי כדאי שתחליף ניק. זה לא היה נחמד.

מה קשור מסדר בוקר?
לא כל אחד רוצה ילדים משוטטים בתוך החופה בזמן הטקס.
זה כל כך יוצא דופן, לצפות שאחד המבוגרים ידאג שהילדה לא תסתובב שם למשך 10 דקות של הטקס, ביום אחד מסוים?

בבקשה

"רצינו לקבור את עצמנו מרוב בושה. אני חושבת אפילו בעלי אמר באותו רגע למה אימא שלו לא תופסת אותה ונותנת לה ללכת ככה ולהפריע. הפרצופים של כל מי שהיה בחופה היו עצבניים וכועסים.. כולל הרב והזוג שמתחתן (שזה אחי להזכירכן)."

dori78

New member
והקשר הוא?

מדובר על כמה דקות, לא על מסדר בוקר.
אם אתה לא מבין את ההבדל - אני מרחמת על הילדים שלך.
בסופו של דבר - הם אלה שיסבלו מזה שאתה מלמד אותם, שהם יותר חשובים ממעמד אחד שהוא מרכז האירוע ביום די חשוב בחיי הזוג המתחתן.

רק משהו אחד קטן

היתי בכמה וכמה חופות בימי חיי ומעולם לא היתי בחופה שנמשכה כמה דקות

אפילו חופות בקיבוץ שממש משתדלים לקצר אותן הן לא כמה דקות.

dori78

New member
סבבה.

אז תרשמי לעצמך 15 דקות במקום 5.
למרות שיצא לי להיות גם בחופות שנמשכו 5 דקות.

אני עדיין חושבת, שזה לא מוגזם לצפות מהורים לפעוטות, שידאגו שהילד שלהם לא יפריע למעמד.
יש אנשים שעדיין מקדישים מחשבה ומשמעות לטקס עצמו, לא רק לאוכל והפירוטכניקה.

כן ולא

הדיון פה ספציפית הוא לא על האם הטענה צודקת שילד לא צריך להסתובב תוך כדי הטקס. כי בזה אני מסכימה. אני גם יכולה להבין אנשים שמבקשים מפורשות לא להביא ילדים לאירוע, וכאלו שדואגים לפעילות לילדים תוך כדי האירוע רק כדי שתהיה להם תעסוקה ולא יפריעו.
(היתי שנה שעברה ביום של הבחירות בברית בצהרים. היה ברור שיש חופש לילדים ושכולם יביאו אותם.ההורים דאגו למפעילה שישבה עם הילדים בצד, לא שמעתי ולא ראיתי אף ילד עד סוף האירוע, כולל את הבת הפרטית שלי)
הדיון פה הוא על ילדה שכבר עשתה את זה, ו"הפריעה" - ואני שמה את זה במרכאות כי בעיני זו לא כזו הפרעה גדולה - בהמלך הטקס. ועכשיו מה ואיך אמורים לפעול.
ודעתי היא שההפרעה הזו היא לא סוף העולם.

mykal

New member
היי ר' נחמן מאומן,

פרופורציות זה תמיד נכון,
גם לך, בין ראית דבריה כמסדר, לבין אי הפרעה,
יש אמצע הגיוני ופרופורציונלי.
אגב, היום כ"כ מקובל, שתחת החופה עומדים מעט אנשים,
הזוג ושני זוגות המלוים, והרב בצד, כדי שייוכלו לצלם.
אז כן, אפשר לצפות לא להפריע.
אבל הכל הסתדר בינתיים. אז אל תדאג לחינוך הבת. הכל בסדר.

גם לך בבקשה

"רצינו לקבור את עצמנו מרוב בושה. אני חושבת אפילו בעלי אמר באותו רגע למה אימא שלו לא תופסת אותה ונותנת לה ללכת ככה ולהפריע. הפרצופים של כל מי שהיה בחופה היו עצבניים וכועסים.. כולל הרב והזוג שמתחתן (שזה אחי להזכירכן)."

mykal

New member
וואלה, אם תצטט

את המשפט עוד כמה פעמים,
במיוחד שהצלחת להתעלם מהקונטקסט, אז זה לא ממש נשמע
כמו מסדר, אלא כמו מבוכה של אמא, שהילדה התנהגה לא כמו שציפתה.
מה כ"כ קשה להבין.
מה צריך להגיב בהקצנה? כשהיא כבר כתבה שהכל נגמר בהבנה ,
אז איפה הפרופורציות חסרות? אולי בדרך שראית את המסדר בוקר? אולי???

לשנות את העבר אי אפשר

אבל אפשר בהחלט ללמוד ממנו ולהסיק מסקנות. כנראה שזה לא היה ברור לחמותך שהיא צריכה לשמור על הילדה ולהבא זה משהו שצריך להבהיר.
בעיני זה שהאחיינית של החתן הגיעה לחופה כמה פעמים זה לא כזה דבר נוראי, אנשים לרוב לא כועסים על זה אלא רואים בזה דבר חמוד ומתוק.
&nbsp
יכול להיות שיש כעסים אחרים שמסתתרים שם כלפי חמותך?

לדעתי יש פה עובר דרמה, אצלינו בחתונה משפחתית פעוט בן 3

שעצם קיומו לא מובן מאליו היה שושבין בחתונה של בת דודה שלו והיה אמור להחזיק את הטבעות
וכמו פעוט בן 3 שובב הוא כמעט העיף את הטבעות
החתן והכלה צחקו מזה
הורי החתן (הצד השני) לא התרגשו
במהלך החופה הוא היה על הידיים של אחד הנוכחים בחופה (ולא הורים שלו)

למעלה