פדיחה של חמותי

פדיחה של חמותי

חמותי היא מהטיפוסים שאוהבים להשוויץ ולהיות במרכז העניינים. קשה לה להבין שיש כאלה שלא אוהבים את מרכז הבמה, ונותנים את הכבוד לאחרים (במיוחד באירועים לא שלהם).
ביום שלישי האחרון אחי התחתן, וחמותי הוזמנה לחתונה. בתחילת החופה נעמדתי עם הבת שלי לצד המדרגות, ובהמשך בעלי נעמד לידי והרים אותה על הכתפיים. מכיוון שחופה זה דבר משעמם, במיוחד לילדים, פתאום הבת שלי קלטה את חמותי בין האורחים בתחילת השביל. החליטה שהיא הולכת להיות איתה. לא הייתה לי בעיה, והנחתי שחמותי תשמור עליה.
מידי פעם הצצתי לראות מה קורה, וראיתי את הבת שלי משחקת עם הפרחים שזרקו קודם לכן. כל עוד הי א לא הפריעה לאף אחד נשמתי לרווחה.
ואז, ב-5 דקות האחרונות אני רואה את הבת שלי עולה לחופה ומביאה לאימא שלי פרחים ויורדת. ושוב עלתה כדי להביא פרחים לאבא שלי. הפעם אבא שלי הצליח לתפוס אותה (זה היה רגע לפני שבירת הכוס).
אני ובעלי שלא הצלחנו לתפוס אותה לפני שהגיעה לחופה רצינו לקבור את עצמנו מרוב בושה. אני חושבת אפילו בעלי אמר באותו רגע למה אימא שלו לא תופסת אותה ונותנת לה ללכת ככה ולהפריע. הפרצופים של כל מי שהיה בחופה היו עצבניים וכועסים.. כולל הרב והזוג שמתחתן (שזה אחי להזכירכן). כל פעם שמישהו ניגש אליי, אמרתי שאין מה לעשות ואי אפשר לעצור את הילדה ולפחות היא לא בכתה או שברה משהו. פדיחה אבל לא בשליטתי.
היום בבוקר אימא שלי התקשרה לחמותי להודות לה על כך שבאה לחתונה. הן דיברו על מה שקרה בחופה, ומסתבר...... שחמותי התגאתה באוזניי אימי שהיא זאת ששלחה את הבת שלי לעלות במדרגות בטענה "שכולם יראו אותה"..... ועוד חזרה על זה מספר פעמים כי כולם צריכים לראות את הנכדה שלה, והיא צריכה להתגאות שהיא הסבתא. היא לא חשבה באותו רגע שאולי זה עלול להפריע למהלך החופה, או אולי הזוג שמתחתן לא אוהב הפתעות כאלה...
אימא שלי כועסת ובצדק על ההתנהגות של חמותי. דיברתי עם בעלי והסברתי לו שהוא חייב לברר את העניין עם אימא שלו ולהסביר לה את הטעות שלה וכמה היא לא בסדר הייתה. לאחר מכן הייתי חייבת להתקשר לגיסתי החדשה ולהסביר לה את המצב.
אני לא רוצה שכל האורחים יחשבו שיש לי ילדה בעייתית שאי אפשר להחזיק אותה, והיא מפריעה. כשגיליתי את מה שקרה בחופה, הרגשתי כאילו חמותי עושה שם רע לבת שלי.
חמותי היא כזאת, עושה מה שבא לה מתי שבא לה ולא מתחשבת שאולי זה לא מתאים. העיקר היא נהנית. חשבה שהיא עושה לנו טובה, ובסוף שוב פעלה בדרך לא מקובלת.
פעם אחת כבר אמרתי לה שהיא מנסה לעשות משהו טוב אבל הדרך שלה שגויה.

אולי חמותך הייתה לא בסדר,

אבל מי שאחראי על הילדה הם את ובעלך. מילא כשזה קרה בפעם הראשונה - אז זה לא היה צפוי. הפעם השנייה לא הייתה צריכה לקרות. בעלך צריך היה לצאת מהחופה ולהשגיח על הילדה בעצמו, ולוודא שזה לא יקרה שוב. מי שכועס עליכם כועס בצדק, וכדאי להתנצל ולא רק להאשים את החמות, אפילו אם היא עשתה זאת בכוונה.

ניסינו לעצור

גם בפעם הראשונה וגם בפעם השנייה ניסינו לתפוס את הבת שלנו.
אנחנו היינו למטה עם הקהל קרוב לחופה ולא בחופה עצמה. בעלי ניסה לתפוס אותה אבל היא הייתה רחוקה מאיתנו קצת וגם הצלם שהיה על המדרגות ניסה לעצור, אבל פחדנו שהיא תעשה סצינה יותר נוראית.
אני בטוחה שאם אבא שלי שעמד בחופה לא היה מחזיק אותה בסוף, חמותי הייתה שולחת אותה שוב.
הבעיה היא שחמותי לא חשבה באותו רגע ולא ידעה לכבד את המעמד.
שאלתי את בעלי אם הוא היה רוצה שיעשו לו דבר כזה בזמן החופה עם כל ההתרגשות שהייתה. כשענה שלא, אז אמרתי לו למה אימא שלו נותנת לדבר כזה לקרות ולהרוס לאנשים רגע של פעם בחיים.
היא כזאת, מתערבת כשלא צריך. אני הרבה פעמים הייתי אומרת לה ולבעלי שאני מבקשת שתפסיק להתערב בעיקר בדברים שקשורים לבת שלי. היא חושבת שהיא מתנת האל לאימהות צעירות, וצריך לנשק לה את הידיים והרגליים שהיא נמצאת ליד הילד שלך... (אמרה לי משהו בסגנון הזה רק יותר מעודן). אבל מצטערת לא מתחברת אליה כשהיא נמצאת ליד הבת שלי. היא השפעה רעה עליה, ומי שלא יודע לכבד אותי כאימא אין לי מה לדבר איתו יותר מידי....

כאמור, אחרי הפעם הראשונה

בעלך היה צריך להיות צמוד אליה - אז הוא לא היה "מנסה לתפוס אותה" ונכשל כי היא רחוקה ממנו, כי היא פשוט הייתה איתו. ואם היא עושה סצינה - יוצאים איתה החוצה. אני הייתי לא מזמן בחתונה עם תינוקת (ושתי אחיות גדולות יותר) - בשנייה שהיא השמיעה קול יצאתי איתה. כשהיא נרגעה חזרתי. וכך הלאה.
זה לא צריך להיות שונה כשמדובר בילדה גדולה יותר שמפריעה. כאמור, אתם אחראיים עליה.
ואם את עוד יודעת שהיא "השפעה רעה" על הבת שלך - על אחת כמה וכמה את לא אמורה לתת לה להשגיח עליה בחתונה.

את באמת רוצה להגיד לי

שזה מפריע שילדה קטנה (שבכל משפחה אחרת היתה שושבינה וחלק מהטקס) מפריעה כשהיא מגישה פרחים לסבא ולסבתא שלה?
אני היתי רואה את זה מהצד היתי מתמוגגת ממתיקות.
לא חושבת שזה חשוב כרגע לדבר על זה עם חמותך בכלל, סתם ללבות את המדורה שאצלכם לא כובה לרגע.
את חייבת ללמוד לשחרר. לא כל דבר שחמותך עושה הוא רע מיסודו. וגם אמא שלך יכולה לשמוח שהנכדה שלה הגישה לה פרחים מול כולם. זה כל כך מתוק. אם לחתן ולכלה זה מפריע אז נשייך את זה ללחצים שהיום הזה מביא איתו. אולי כשיהיו להם ילדים משלהם הם יבינו שאין חמוד מזה.
בחרי את הקרבות שלך בחכמה. אי אפשר להילחם על כל דבר.
שיהיה במזל טוב לכל המשפחה.

דובי1401

New member
אני רוצה להגיד לך

שחמותך ממש מצחיקה.. חחחחח הצליחה להצחיק אותי נורא!!!!
מצד אחד וואו, איזה אטימות איזה אהבה עצמית ומה נסגר איתההההה
אבל מצד שני , הילדה היא באמת באחריותכם...
זה לא מוריד מהיציאה של חמתך ששלחה אותה חחחח אני עדיין צוחקת על זה פשוט גדול
&nbsp
מה שכן, אני לגמרייי יכולה להבין את החתן והכלה שלא רצו שתסתובב להם שם זה ממש לא מצחיק

w in w in

New member
אני לא רואה בכלל בעיה, ילדים קטנים תמיד מסתובבים

בן הרגליים ולפעמים זה אפילו חמוד.

melosina3004

New member
נשמע שקצת הגזמת...

מי ישמע הילדה התרוצצה בלי תחתונים ועשתה טוורקינג באמצע החופה

כן, זה יכול להיות מעצבן כשילדים קטנים מפריעים למהלך האירוע. בחתונה שלנו ביקשנו מראש מהגיסות להשאיר את הילדים בקהל בהשגחה ולא בחופה- כי הם קטנים וחסרי סבלנות, ולא התחשק לנו לעצור חופה שלמה כי אחד מהם מכריז "משעמם לי!". זה יכול להיות פדיחה. אבל ילדה שעולה ויורדת ונותנת פרחים? חמוד ובלתי מזיק.
ההסבר היחיד שהייתי נותנת במקומך הוא לגיסה החדשה- שאולי זה הפריע לה, ואני יכולה להבין. בטח לא לנהל תחקיר אירוע שלם ונוזף עם חמותך - בעיקר כשאת יודעת שיש לך עסק עם אישה שאוהבת במה ופוזה.
והערת אגב- בין השורות נשמע שאת מאושרת שהילדה לא עשתה משהו יותר גרוע ומביך, ו"נושמת לרווחה". אם את יודעת שיש לך ילדה שובבה (ואני אומרת את זה בחיבה, ילדים שובבים זה חמוד), היית צריכה לוודא שהיא בהשגחה צמודה ורחוקה ממרכז העניינים, ולא לשלוח אותה ולהניח ש"מישהו" ישמור עליה.

פייר אני לא מבינה על מה המהומה

אז הילדה הביאה פרחים לסבא וסבתא שלה, מה רע? נכון היה נחמד אילו הנסיבות היו אחרות, אבל חמותך, ואת צריכה לשמוח על כך, שאוהבת מאוד את נכדתה רצתה להשוויץ בה לפני כולם... זה נעשה לדעתי מהמקום הכי טהור ועמוק שקיים: היא כל-כך אוהבת אותה שהיא רוצה שכולם ידעו עד כמה היא מתוקה. וזה רעיון נחמד...
הביצוע לא משהו, אבל תעזבי למה לריב? תשמרי את המריבות לדברים העקרוניים באמת...
אז היא קצת הפריעה, אז מה? יסלחו לה, היא ילדה, וכולם יזכרו את החופה של אחיך בגלל הבת שלך. וזה יתרון. הייתי בהמון חופות, וכולן היו אותו דבר, רק האנשים השתנו, אבל אם הייתי בחופה כזאת, הייתי זוכרת כזכרון מתוק את הילדה המקסימה שהביאה פרחים.....

המון מזל טוב לאחיך ולמשפחה

אחר כך מתפלאים שאנשים מבקשים לא להביא ילדים לחתונות...

הם מן הסתם לא רוצים שהחופה שלהם תיזכר בגלל הבת שלה, ושכולם יסתכלו עליה במקום עליהם ועל שבירת הכוס.
אני מאוד בעד ילדים בחתונות, אבל הציפייה היא בהחלט שההורים שלהם ישתלטו עליהם בזמן הטקס והחופה, ואם הם מפריעים - שייצאו איתם (כמו שעשיתי אני כשבאתי עם הילדות שלי). בשאר הזמן הם חופשיים לרקוד ולשמוח (ואני אכן זוכרת כזכרון נעים ילדה מהמשפחה שרקדה בחתונה שלי), אבל להפריע לטקס?

איך מפריעה ילדה

שלא הוציאה הגה מהפה שלה (על פי המתואר) ולא התקרבה לחתן ולכלה ורק הלכה להורים של החתן (אפילו לא של הכלה הנכבדת) והגישה להם פרחים?
כמה חשיבות עצמית ואהבה עצמית צריך להיות לכלה שזה כל -כך מפריע לה?
ובחיאת, חופה משעממת רצח גם אנשים מבוגרים שצריך להקשיב לטרחנות ומביאים כל מני רבנים שאמורים להיות משעשעים, מזמרים ומצחיקים כשכל מה שבאמת האורחים רוצים זה שהחלק הזה יגמר ונעבור לחלק המהנה באמת.
אז הילדה (שאני בטוחה שהיתה מתוקה מאוד) עשתה מעשה מתוק שהפריע ל30 שניות. נו באמת.
עכשיו, אם זו היתה סתם ילדה לא קשורה של חברים רחוקים או בן דוד שלישי עוד איכשהו היתי מבינה. אבל זו אחיינית של החתן - שמראש הפתיע אותי שלא לקחה חלק בטקס.

לפי התיאור של אמא שלה,

היא כמעט קלקלה את רגע שבירת הכוס (רק שהסבא הצליח לתפוס אותה). לא צריך שום חשיבות עצמית ואהבה עצמית כדי שזה יפריע לכלה - האמא בעצמה אומרת שזה מאוד הפריע ושהיא התביישה, בלי קשר למה שהכלה אמרה או לא אמרה. ההורים פישלו, כאמור, בכך שכשהם ראו אותה עושה את זה בפעם הראשונה הם לא נצמדו אליה כדי שלא תעשה את זה שוב.
איזו חשיבה אנוכית זו לחשוב שזה בסדר שילדה תתהלך בחופה בזמן החופה, ושהזוג המתחתן פחות חשוב באותו רגע? זה החלק האחד בחתונה שצריך לא להפריע בו - יש שעות שלמות שאפשר לעשות מה שרוצים - זה כל כך קשה להשגיח על הילדים שלך באותו זמן?

בגדול אני מבינה את הנקודה שלך

כן, היה נחמד אילו שמרו על הילדה והיא לא הייתה נכנסת לחופה.
כן, היה נחמד אם הסבתא לא הייתה מעודדת את הנכדה שלה להביא פרחים לסבא וסבתא שלה דווקא ברגע הכי לא מתאים שאפשר

אך כיוון שזה לא מה שקרה מכל מיני סיבות, השאלה היא איך מתקדמים הלאה, וכיוון שלדעתי לא הייתה לחמות כוונה רעה, לכן יש מקום להחליק באלגנטיות את המקרה, ולא להפוך אותו למלחמה דו צדדית בין אימא שלה לאימא שלו.

בפעם השניה

היא עלתה לפני שבירת הכוס. (בפעם הראשונה לא) אבל נניח והיתה עולה בזמן השבירה, איך זה מקלקל אותה לא ברור לי. כל אחד מסתכל על מה שהוא רוצה. אנחנו לא מדברים פה על דודה בגודל של היפופוטם שמסתירה עם ישבנה את החתן הנכבד ואת הדריכה המפוארת שלו.
ההורים בהחלט היו צריכים להיות עם הילדה שלהם, אבל בעיני כל הסיטואציה קצת מוזרה ולא מוכרת. גיסתי לשעבר התחתנה שבוע שעבר והבת שלי לקחה חלק מאוד משמעותי בטקס. עשו לה כניסה שלמה לחופה (לא הסגנון שלי אבל זה מה שעשו) ולא רק שלא ראו בה הפרעה אלא כאמור נתנו לה במה שלמה.
הזוג המתחתן כבודו במקומו מונח ולא נפגע מעצם זה שילדה קטנה מושיטה פרחים למישהו. ואם הילדה הצליחה להסית את תשומת הלב מהכלה הנכבדת, כנראה יש לזה סיבה והיא יותר מעניינת

עוד משהו שנזכרתי בו תוך כדי שיחה עם חברה

בכל התמונות חתן כלה של ההורים שלי מופיע בן דוד שלי. הוא היה בן 3 ונדבק לאמא שלי (דודתו האהובה) והיה פשוט בכל החתונה. הכניסה,חופה וקבלת הפנים. וכולם, כולל אני 200 שנה אחרי חושבת שזה חמוד.
זה פשוט ענין של אופי. ואם ר' יודעת שגיסתה החדשה היא בריידזילה היתה צריכה אכן להידבק לביתה ולא לשחרר. אבל מפה ועד להאשים את החמות, קטונתי.

תגובה

היו 2 ילדות גדולות יותר שזרקו פרחים.
אני הצעתי את הבת שלי, אבל בגלל שהיא לא מבינה ויכולה לדפוק להם ברז ברגע האחרון העדיפו לא להסתמך על זה (כך גם על אחיינית נוספת באותו גיל).
אימא שלי אומרת שבחופה ברגע המרגש לכולם, כל מי שעמד לידה הסתכל במבט עקום וגם לנו לא היה נעים.
דיברתי עם הגיסה והסברתי לה. היא הבינה ואמרה שראתה את הפרצופים הנבוכים שלנו.

לא מצטיינת

בזכרון הכי טוב, בת כמה הבת שלך? לא מתקרבת כבר ל3?
מכל הסיפור הזה, אכן לכלה היתי נגשת ומתנצלת אם היתי רואה שזה הפריע לה. והתגובה שלה נשמעת לי מכילה ומבינה.

למעלה