פדאל ווליום

eran377

New member
פדאל ווליום

מישהו יודע מה ההבדלים בין פדאלי הווליום השונים? כי אחרי הכל זה פדאל מאוד פשוט וכולם עושים את אותה הפעולה למיטב ידיעתי... הפרשי המחירים בין הפדאלים השונים פשוט ענקיים. ארני בול 6166 עולה 800 ש"ח במרום לדוגמא, למה הוא כל כך יקר? מה מיוחד בו? תודה מראש לעוזרים.

oneman2

New member
מה ההבדל בין פיקאפ של 200 שקל

לאחד ב-1,000 שקל? הרי הם עושים את אותה הפעולה... (לא שאני מבין בפדאלי ווליום, אבל סביר להניח שיש *משהו* שמבדיל ביניהם)

eran377

New member
גם יש הבדל בין אפקטים שעולים 200 ש"ח

לאפקטים שעולים 1000 ש"ח (ברוב המקרים...) לא נולדתי אתמול ואני יודע את מה שאמרת
אבל פדאלי ווליום לא אמורים להשפיע על הסאונד, רק על הווליום... לכן אני לא מצליח להבין מה ההבדלים בין הפדאלים השונים.

Caraya

New member
זה עדיין מעגל

אני מניח שבפדאלים היקרים יותר המעגל בנוי טוב יותר והצליל נפגע פחות כשמוסיפים את האפקט וחוץ מזה יש גם עניינים של השם של החברה וכו'.

oneman2

New member
גם פיקאפים "רק" קולטים את הרעידות של המיתר

סביר להניח שאיכות הרכיבים האלקטרונים שבפדאלים היקרים יותר טובה יותר, מה שמונע מפגיעה בסאונד במהלך ההגברה (עוד דוגמא, גם PLים אמורים רק להעביר את האות מהגיטרה למגבר...)

TheMo

New member
אני לא יודע את התשובה

אבל לך לחנויות ותשווה בין פדאלים - תנגן עם הרבה גיין, כי כך הרבה יותר קשה לשלוט על הווליום בלי לשנות את הצליל, יכו להיות ששם תמצא הבדלים. אגב, היה פה מישהו שמכר טיונר באלף ש"ח, לידו פדאל ווליום ב-800 נשמע זול
תספר לנו לגבי ממצאים, כן?

eran377

New member
ברור שהשלב הבא הוא להתנחל בחנויות../images/Emo8.gif

חשבתי לפני זה לאסוף קצת מידע שאני אדע מה אני הולך לחפש בפדאלים בדיוק (איזה מגרעות לחפש). ובטח שאני אספר

Katarzis

New member
פדאל ווליום נחשב כTONE SUCKER עצבני

כדאי שיהיה אחד איכותי
. יצא לטיסי אחד חדש לא מזמן כדאי לבדוק.

eran377

New member
אני מפחד להתקרב לחברה הזאת../images/Emo3.gif

חוץ מזה שאני זומם על הקורוס שלהם אני מעדיף שלא להתקרב לשום דבר אחר כי עם כאלה מחירים אני אגמור ברחוב. אז אתה אומר שההשפעה היא על הטון? נתת לי את התשובה... תודה
ארני בול אגב נחשבים לפדאלים שבאמת שומרים על הסאונד הכי טוב?

eran377

New member
בוא נגדיר את זה אחרת...

אני עני. פשוט עני. המגבר הזה הוא חור רציני בכיס
אין לי שום כוונה לקנות את ה"טוב ביותר", אלא את האמין ואת ההוא שלא אוכל את הסאונד (במידה מורגשת).

yehuda kotton

New member
עוד כמה דברים לשקול

אפשר להשתמש בפדאל ווליום לצרכים שונים -בתחילת השרשור בשביל לקבוע את כמות הדיסטורשן, בסוף השרשור (או בלופ) בשביל לקבוע את הווליום הכלללי, או בתור פדל אקספרשן (בפדלים מתאימים). ברוב הפדלים יש אלמנטים מכניים (פוטנציומטר) שיכולים להשחק ולהכניס חריקות ורשרושים אך יש גם כאלה עם אלמנטים אופטיים ששקטים יותר ולא נשחקים. חשוב גם תווך הפעולה והרגישות לנגיעה. בפדאל ווליום זה הרבה יותר חשוב מאשר בווה כי כאשר אתה רוצה לקבוע ווליום אז אתה עובד על שינויים קטנים מאוד. כבר יצא לי לעבוד עם פדאל מעצבן (לא זכור לי החברה) שאף פעם לא הצלחתי לקבוע איתו ווליום, כל לחיצה היתה מקפיצה יותר או פחות ממה שרציתי. בייפאס? יש מי שיגיד שזה לא רלוונטי בפדל כזה כי בכל אופן משתמשים בזה כל הזמן. אני לא משוכנע.

eran377

New member
תודה רבה. עזרת לי מאוד!

המטרה שלי היא לשים את הפדאל בתחילת השרשור, כשהמגבר מכוון לאוברדרייב על סף הדיסטורשן. בשביל לקבל קלין - להוריד את הווליום. מה שחשבתי זה לשים חתיכת מחק או משהו אחר מתחת לפדאל לפי הגודל המתאים בשביל שהוא יעצור את הפדאל בנקודה קבועה שבה אני אקבל את הקלין שאני רוצה. היום אני משתמש בווליום בגיטרה בשביל זה. אבל זה כמובן לא נוח... עוד פתרון שיובל הציע לי ונראה לי שכדאי לשתף - לארגן פדאל עם סוויץ' (אפילו ממישהו שיבנה בשבילי במיוחד) שמטרתו תהיה "להנחית" את הווליום ברמה הרצויה. הייתי שמח אפילו לפדאל כפול שכזה, שאני אוכל לכוון שתי רמות שונות להנחתה. נראה לך שאפשרי כזה דבר? בכל אופן - על איזה פדאלים (ווליום) אתה ממליץ?

Katarzis

New member
אממ... במקום פדאל שינחית את הווליום

אתה יכול לשים פדאל שיגביר את הווליום. קוראים לזה "בוסטר"
.

eran377

New member
אבל אלה מקפיצים את הווליום

התייאשתי כבר מבוסטרים... עשו לי רק רע
אני רוצה לחיות עם בוסטר אחד שידחוף לי את המגבר רק קצת לדיסטורשן... בסופו של דבר הסאונד בקלין גם יותר טוב כשאני בדרייב ומחליש את הווליום בגיטרה עד לקלין...

Katarzis

New member
נכון הם מקפיצים...

במקום להיות עם גיין גבוה במגבר ולהנחית את הווליום עם הפדאל, תהיה עם גיין פחות גבוה במגבר ופדאל שיקפיץ אותו. אגב, לדעתי אפשר לעבוד ככה רק כשאתה מנגן עם הרכב בחזרה/הופעה, אחרת זו קריעת אוזניים. תשיג פדאל אוברדרייב טוב. בווליומים שאתה מנגן כשאתה בבית בוסטר לבד לא יספיק לך. LOVEPEDAL - כבר אמרנו?

eran377

New member
אמרנו אמרנו...

הלינק שמור לי בפייבוריטס אבל אני מפחד להזמין פדאלים בכאלה מחירים בלי לנסות אותם לפני... תן לי קצת אומץ וכסף ונראה
כרגע אני לא מחליט כלום ולא קונה כלום... רק בודק את כל האופציות. שוב - הסאונד יותר טוב כשהפריאמפ ווליום גבוה.. גם בדיסט וגם בקלין. מרגישים שהמנורות יותר נסחטות והתוצאה הסופית טובה.

eran377

New member
אני לא כל כך מעוניין להפטר מהם אבל תגיד מה

דעתך. Boss TU-2 Marshall ED-1 (קומפרסור) Dunlop Cry Baby 535Q Seymour Duncan Pickup Booster Boss SD-1 Tonebone Hot British Boss DD-3 Electro Harmonix Holy Grail

Katarzis

New member
אמממ....

אם אתה רוצה להשאיר משהו להופעות אז כדאי לשמור את הטונבון, כי זה פדאל שאפשר לסמוך עליו בגלל הגיוון. את הסימור דאנקן והקומפרסור היתי מוכר ומשקיע בבוסטר אחד טוב.

למעלה