פגיעה עצמית

mordog11

New member
פגיעה עצמית

גרמתי לפציעה עצמית והוצאתי מיזה 30 ימי גימלים.
אני מטופל אצל פסיכיאטר כבר שלושה חודשים במפגשים של כל שבועים, סיפרתי לו מה שסיפרתי לכולם על הפגיעה- סיפור שקרי.. עכשיו אני מתלבט אם לחזור בי ולספר לו את האמת..
שמעתי המון סיפורים על אנשים שקיבלו כלא על פגיעה עצמית (פגיעה ברכוש צה"ל). גם לפי מה שהבנתי הוא חייב להעביר דיווח (הוא קב"ן במילואים). הבנתי מקריאה באינטרנט שזה יכול רק לסבך אותי..
מה היעוץ שלכם?

lana24

New member
למה פגעת בעצמך?

לא משנה מה שום דבר לא שווה את הפגיעה העצמית

אם באמת יש לך בעיה פסיכולוגית אז מוצאים בצבא דרך לטפל או שיוצאים מהצבא ומטפלים בחוץ
אני לא יודעת אם בעתיד מישהו ייראה שגרמת לעצמך פגיעה עצמית, אולי רק אם תחתום על ויתור סודיות רפואית.
אם הכל היה שקרי ואתה רוצה לקחת אחריות על מעשיך, אני מציעה לך לקחת את עצמך בידיים לחלוק עם הקבן מה אתה חושב ולבדוק למה עשית את זה בכלל...
תלך עם האמת שלך ועם הלב

mordog11

New member
לא הבנת אותי

אני רוצה ללכת עם האמת אבל פוחד שההשלכות של זה יהיו כלא...
אני גם לא רוצה להשתחרר מהצבא על נפשי..
יש לי בעיות וחלק מהבעיות מפריעות לי לישון בבסיס, לא יכלתי יותר עם הבסיס והשינה ונגמרו הימי חופשה וזאת הייתה התוצאה...
לא יודע מה לעשות.....

lana24

New member
אני לא יודעת מה להגיד לך

על הפגיעה העצמית, כי אני מבסינה שאתה מפחד מהכלא וזה די ברור הפחד הזה.
אבל לגבי הבעיות האמיתיות
תנסה עם הקבן להגיע לפתרונות
או לעבור לבסיס פתוח
בשביל בריאות הנפש שלך
אבל אל תפגע יותר בעצמך

gn123

New member
המקרים שבהם נשפטים על הטלת מום (ולא פגיעה

ברכוש צה"ל-כי אתה לא רכוש) הם נדירים.
אם הפגיעה נבעה ממצוקה אמיתית שלך (ולא סתם כדי לקבל ג'), תמיד עדיף לספר את האמת, ולקבל טיפול נכון אצל קב"ן ואנשי בריאות הנפש.

mordog11

New member
נדירים?

עם המזל החרא שלי עוד יעלו אותי למשפט.. אני כ"כ בבעיה.

oromer

New member
מנהל
פגעה ברכוש צה"ל

אני חושבת שלרוב זה הראיה והתפיסה של המפקד שלך. אני באופן אישי מכירה, בנות שהיו בכנרת, נשרפו מהשמש, ואז הוציאו גימלים,, כי זה היה ברמה שקשה להן להתלבש, וכשהן חזרו הם נשפטו וקיבלו ריתוק.
אני מקווה שהמקרה שלך יזכה להבנה במקום בקורת, ושתקבל את הסיוע שאתה זקוק לו. בכל אופן הקבן שלך מחויב לשמירת סודיות. כדי לשפוט אותך, הוא יצטרך לספר על זה? לכן יש סיכוי סביר שזה לא יגיע למשפט.

mordog11

New member
אני מאוד

רוצה להגיע איתו לפיתרונות ושיבין עוד יותר כמה הבעיה חמורה.
אבל שוב עם נשווה רגע כלא מול שקר- כנראה שהשקר עדיף לצערי.

סיפור ה"פגיעה ברכוש צה"ל" הוא שטות גמורה.

אם תקבל משפט זה לא על העובדה שפגעת בעצמך, אלא על זה שהוצאת גימלים במרמה- וגם זה לא בטוח.
נכון שבצבא יש הרבה דברים לא הגיוניים, אבל דווקא בתחום הזה יש שיפור כל הזמן, על מנת למנוע החמרת מצביים נפשיים קיצוניים אצל חיילים.

אם אתה שואל לדעתי, ספר את האמת.
הפגיעה העצמית נבעה מבעיה כלשהי, אם לא תספר את האמת- הבעיה לא תגיע לפתרון.

mordog11

New member
היי שקד

לא משנה לי על מה יהיה המשפט, הפחד שלי שיהיה כזה בגלל כל הסיפור של הגימלים- ומשם ריתוק במיקרה הקל וכלא במקרה הקשה..
אני מעדיף לשתוק ולספר שקר מאשר חסבול עוד.. אוף אני לא יודע מה לעשות..
מצד אחד אני נורא צריך את העזרה וההקשבה שלו, מצד זה לא נראה לי שווה את זה לעומת כלא..

...

אתה בעצמך יודע שאתה זקוק לעזרה, להקשבה.
הצבא לא "מחפש" על מה להעמיד למשפט, הבריאות הנפשית שלך חשובה לו יותר.

ספר לקב"ן מה קרה, ספר לו על הקשיים שלך, על הבעיות, בשביל זה הוא שם.
ללכת לפגישות ולספר סיפור שיקרי אומנם נותן לך גימלים, אבל בסופו של דבר הם ייגמרו- והבעיות שלך יישארו.

למעלה