פארדוכסים

פארדוכסים

אז ככה, כולנו מכירים את המושג. מה שמעניין זה שיש פארדוכס בכל תחום ותחום חלק הצליחו לפתור וחלק לא. הכרתי במתמטיקה , לוגיקה אבל לא ידעתי שיש בסוציולוגיה למשל מחקר בנושא. אני מניח שיש פה אנשים מכל תחום ותחום לפיכך אשמח לרשימת שירשורים של פארדוכסים בדיספלינות השונות. בתודה. נ.

IM11

New member
פארדוכס קצר

מה שכתוב משמאל אמת
מה שכתוב מימין שקר.

ailag

New member
על זה כבר דיברנו בשרשור הקודם..

למישהו יש פרדוקסים מתחומים אחרים, כמו שהציעו? זה נשמע לי מעניין, אם הם באמת פרדוקסים (ולא סתם דברים מתחכמים שמוגדרים כפרדוקסים)

"דברים מתחכמים"...

היה לי ויכוח עם המרצה בדיוק על זה בקורס בלוגיקה בנושא הפרדוקסים... עד שבחודש האחרון פשוט הפסיקה להתייחס אלי כי הייתי "תוקע" לה את כל השיעור

ailag

New member
LOL

אני שוקלת להרחיב את התואר בעוד שנה ולקחת עוד תואר במשהו הומאני.. כמה אנשים כבר העלו את האופציה של פילוסופיה, ואני פשוט חוששת שאני אפריע בהערות יותר מדי. (ולא, אני לא יכולה לשתוק ולהקשיב
)

לשתוק ולהקשיב???

אני יכול להקשיב... אבל לשתוק??? אם לא נראה לי מה שמסבירים... אז למה לשתוק??? A good listener tries to understand thoroughly what the other person is saying. In the end he may disagree sharply, but before he disagrees, he wants to know exactly what it is he is disagreeing with. Author: Kenneth A. Wells

../images/Emo19.gifפרדוקס הספינה של טזאוס

הפרדוקס הספינה של טזאוס אחרי שהרג את המינוטאור בכרתים חזר טזאוס בספינתו הביתה מידי פעם היה צורך בתיקונים והחליפו קורות עץ ישנות בחדשות הספינה שרדה הרבה שנים בשלב מסוים כל החלקים בספינה כבר הוחלפו באחרים. האם היא עדיין הספינה של טזאוס ? האם כשהוחלפה קורה אחת עדיין זו הספינה של טזאוס

vizini

New member
זה חל על כל דבר.

למשל, כל מולקולה בגופך יכולה להיות מוחלפת במולקולה אחרת. האם כשהוחלפו כל המולקולות אתה עדיין אתה? או בניסוח אחר ומפורסם יותר - האם אפשר לעבור באותו נהר פעמיים?

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif!!

לא מבין ! מה זה התמונה הזאת אולי מישהוא יסביר לי ! תודה מראש

ailag

New member
אתה יודע לקרוא הודעות שלא משורשרות

ישירות לשלך?

ailag

New member
אממ

שזו התמונה האמצעית באתר הראשון שגוגל מעלה?

חיובי

הקשר לנושא מן הסתם הוא רק בשם. אלא אם כן הוא יהפוך את זה למבוך עם יציאה כך אבל ככל שמישהו יתקרב ליציאה הוא למעשה יתקרב לכניסה יותר

למעלה