פאקקקקק!#!#

השוואה מעניינת...

אתה יכול להשוות ציות לחוק לגבי מהירות הנסיעה לציות לחוק לגבי חגירת חגורת בטיחות. אתה לא תסכן אף אחד בכביש אם לא תחגור את החגורה, ולמרות זאת, 99.9% מהנהגים ומהנוסעים ברכב חוגרים. אי חגירה מחמירה את הפגיעה במקרה של תאונה וכך גם המהירות. כל קמ"ש יותר, פירושו החמרה בפגיעה. האם אתה חוגר את החגורה???? ותחשבו על זה... אילן.

וכאן בדיוק אתה מפיל את הבנין שבנית

מי שקבע מהירות 100 קמ"ש לא הסתמך על איזה מחקר שקבע שכל קמש מעל הרף הזה מגביר את הסיכוי לההרג בתאונה בכפולות. יוצא מדבריך שהיה צריך לקבוע מהירות 40 קמש שאז הסיכוי למות מתאונה ממש אפסי. לגבי עצם העברה אתה צודק שזו עבירה כמו כל עבירה על חוק אחר. אבל השוואה לרמזור אדום אינה במקומה מסיבה פשוטה שברור שברגע שיסירו את הרמזורים יקרו יותר תאונות ובכמות גדולה. משא"כ אם יעלו את המהירות המותרת ל 130.

enigo

New member
כמה יותר חמור מ"מת" אתה מכיר?

באיזה שהוא שלב, שנמצא מתחת להתנגשות חזיתית ב-90 קמ"ש, והרבה מעל התנגשות בהפרש מהירויות של 30-40 קמ"ש, תוספת המהירות לא משפיעה כהוא זה. מעבר לזה, אפילו כשהמשטרה מאוד מנסה, כמו השנה, היא לא מצליחה להאשים "מהירות מעל המותר בחוק" ביותר מאחוז או שניים מהתאונות, מה שממקם אותה רחוק למטה בדירוג. אבל לך, וכנראה גם לשר התחבורה החדש שלנו, לא זה מה שיפריע לכוון את האצבע למי שנוהג 130 על כביש החוף, בלילה... פושע? הרבה פחות ממי שמדבר בדיבורית, מחליף תחנות ברדיו תוך כדי נסיעה, מתיחס לילד שקשור במושב האחורי או עוד 100 דברים, חלקם אפילו לא מוגדר כעבירה, שאתה, אני וכולם פה עושים ביום יום.

wil

New member
חוגר את החגורה, בהחלט

ואגב, הרבה הרבה פחות מ-99% מהנהגים ובעיקר הנוסעים (ובעיקר העיקר במושב האחורי) משתמשים בחגורה. במושב האחורי מדובר בכ-60% מהנוסעים. אני לא משוכנע ב-100% שהחוק המחייב שימוש בחגורה הוא הכרחי - אנשים צריכים לחגור כי הם מבינים את היתרונות, לא כי יבוא שוטר. אני אישית אמשיך לחגור גם אם לא יהיה חוק. אבל כל זה לא מסביר למה מגבלת המהירות צריכה להיות 90 קמ"ש. בכל העולם (כולל ישראל) המהירות החוקית היא כבר קטלנית++ (תיכנס בעמוד ב80-90 קמ"ש לא יישאר ממך הרבה) כך שאין בזה יתרון מובנה לעומת נסיעה במהירות גבוהה יותר. הגבלת המהירות לזחילה (נניח 30 קמ"ש, אז לא יהיו תאונות קשות כל עוד כולם יחגרו, למעט הולכי רגל כמובן שמהירות זו עדיין קטלנית להם לפעמים) - גזירה שהציבור (והכלכלה המודרנית) לא ממש יוכלו לעמוד בה.

be_roo

New member
עשית סלט

לייזר לא מצלם ולכן גם אין לו פלאש. השוטר מחזיק ביד את המכשיר ומסמן לנהג לעצור במקום או יוצא בנסיעה אחריו בניידת ועוצר בהמשך. הזיכוי לרשום מספר הוא אפסי, וסביר להניח שבלילה במהירות 100 קמ"ש הוא גם לא אפשרי. מכמונת עם מצלמה שמותקנת על ניידת פועלת כמו המכמונות המכמונות האוטומטיות המותקנות על עמודים, לשתיהן יש פלאש, ודי קשה לפספס אותו בלילה. בקיצור, אם לא היה פלאש ולא נעצרת במקום, אתה יכול להפסיק לקלל. והערה נוספת: מבלי להכנס לדיון הסיכון, כנהג חדש, לנסוע במהירות כזו זו שטות, אלא אם אתה לא ממש אוהב את הרשיון שלך ולא אכפת לך לוותר עליו לכמה חודשים ולעשות טסט מחדש.

nadavchu

New member
חס וחלילה P:

לא קיללתי אף אחד, סתם רטנתי קצת על המשטרה מקודם ותודה רבה על התשובה, ואני יודע שזו הייתה שטות, חוץ מזה שבקטע הזה של הכביש בשפיים (מכיוון הרצליה לחיפה) הכביש נמצא בירידה ובלי לשים לב ישר עוברים עוד 10-20 קמש, בגלל זה המשטרה עומדת בדיוק בסוף הקטע הזה. בכל מקרה, אני ממש לא אחד שתמיד נוסע במהירויות האלה, אז אתם יכולים להפסיק עם ההטפה, אפילו שבעצם עדיף שתמשיכו, תכלס זה עוזר P:

גיבוב שטויות מצטדק לגבי המהירות!

אני חובב נהיגה ולכן בכל נסיעה שלי לאירופה אני (והיו תקופות שגם נסעתי 30 פעם בשנה) אני שוכר רכב. יצא לי לנסוע בכבישים מהירים באיטליה, גרמניה, צרפת, אנגליה ושוויץ (ובטח עוד כמה מדינות שאני לא זוכר כעת) במהירויות שלפעמים נשקו ל-200 קמ"ש - הכל חוקי למהדרין ומאוד תלוי ברכב שקיבלתי ולא הרגשתי אף פעם סכנה. ובוא אנפץ מיתוס קטן - הכבישים שם לא יותר טובים משלנו - בהרבה מקרים פחות טובים מאלו מהקטע המדובר בכביש 2. המהירות המותרת לא התעדכנה עשרות שנים (לפחות לא בצורה רצינית) והיא ארכאית לחלוטין! המדינה מרויחה מהדוחו"ת, מפוחדת מהמצב בכבישים (שלרוב נגרם בגלל מצב הכבישים!) ולכן לא מעלה מהירות מותרת. למה כל התאונות בצפון? כי יש שם כבישים מפותלים עם מסלול אחד לכל צד ומכוניות שיוצאות ל"נסיעת שבת" ב-70 קמ"ש במקטע של 10 ק"מ ללא אפשרות עקיפה! משה

AVNER XR

New member
אתה בטוח שנסעצת באנגליה ובשוויץ

200 קמ"ש מבלי שיתפסו אותך ,הרי באנגליה מערכת המכמונות הנייחות היא המפותחת והגדולה בעולם. ולגבי שוויץ מדינת האכיפה הכי גבוהה באירופה איטליה גרמניה וצרפת אני עוד מבין אבל בשוויץ אין צל של סיכוי שתיסע במהירות הזאת לאורך זמן.

לא בכולם נסעתי 200 קמ"ש

רשמתי "לפעמים נשקו ל200 קמ"ש.." גם מרבית הרכבים לא הגיעו למהירויות האלו! אבל אף פעם לא נסעתי במהירות פחותה מ-120 קמ"ש בכביש מהיר - ובד"כ מעל 140 קמ"ש. ולגבי המכמונות- מסכים איתך
נוסעים אחרי בריטי מקומי ובולמים כל פעם מחדש יחד איתו
משה

W R X

New member
ואם יש לך מע' שיוט אקטיבית

ברכב, זה הרבה הרבה יותר כיף (S-Class).

למעלה