פאקקקקק!#!#

nadavchu

New member
פאקקקקק!#!#

שלום, אני נהג חדש ויש לי פה בעיה רצינית נסעתי עכשיו בכביש החוף בחזרה מהסינמה סיטי בנתיב השמאלי על 130 קמש בערך, פתאום קלטתי מישהו מהנתיב הנגדי מהבהב כמו מטורף עם האורות הגבוהים, ידעתי מה זה אומר וישר ירדתי ל-110 ובדיוק עברתי ליד הניידת עם הלייזר. לא היה איזה פלאש והוא גם לא רדף אחריי, אבל אני עדיין חושב שיש מצב שהוא קלט שנסעתי מעל החוק, יש מצב שהוא יכול להביא לי דוח איכשהו אם הוא לא התחיל לנסוע אחריי ישר אחרי זה ולעצור אותי בצד? כי אני יודע שזה תמיד ככה. האם בכל זאת יש סיכוי שהוא צילם את המספר לוחית רישוי או משהו כזה? אני בדרך כלל לא נוסע בכלל במהירות הזאת וזה לא מתאים לי, פשוט הייתי עייף מאוד והחזרתי את אח שלי מהעבודה

Mushon8

New member
אאלט, מצלמות המותקנות על ניידות

(איפה שלוחית הרישוי) לא מצוידות בפלאש, ולכן לא מצלמות בלילה.

TomaC

New member
אתה טועה

מצוידות בפלאש ומצלמות 24 שעות כמו נינג'ות.

כן,יש לך בעיה רצינית!!

הבעיה שלך וגם של הנהגים האחרים הנוסעים לידך היא שאתה נוסע במהירות גבוהה מעל מה שמותר בחוק ובכך אתה מסכן אותנו וגם את עצמך. אני מקווה שיתפסו אותך בעבירת תנועה כמה שיותר מהר ויורידו אותך מהכביש, לטובתך ולטובתינו. סע כחוק!! אילן.

voguemaster

New member
קצת הגזמת

בין לטעון שהוא עובר על החוק (מה שהוא אכן עושה) ובין לטעון שהוא מסכן אותנו (מה שהוא לא), יש מרחק רב.

epsilon73

New member
הבעיה שלך זה שאתה חושב שמהירות חוקי

ת תציל אותך, אני מקווה שתעשה תאונה במהירות חוקית כמה שיותר מהר ותבין שמהירות היא רק עניין של שטיפת מוח שעברת. אם תסע בכביש 2 במהירות 100 בלילה, תעקוף א-ף אחד, תאמין או לא ניסיתי את זה פעם לאורך 25 ק"מ. אז מה, כל לילה, כל הלילה, כולם נוסעים מהר ונהרגים שם
לא ולא. אז מספיק עם הבול
הזה, להתפס למהירות בצורה פאנטית כזו לא תציל אף אחד, חינוך כן. ד"א אני לא באמת מאחל לך לעשות תאונה, זה היה כדי לעורר בך את אותו גועל שעוררת בי עם ההודעה שלך, אני מאחל לך חיים ארוכים.
אפסילון.

מהירות חוקית...

היא רק חלק מהחוק. הרבה אנשים שוכבים היום בעומק 2 מטר בגלל שהיו מעורבים בתאונה בה המהירות היתה הרבה מעל המותר. אותה תאונה בדיוק במהירות החוקית היתה מסתיימת בתוצאות פחות עגומות. שמירת חוק היא על כל החוקים ולא על חוקים שאתה בחרת. הטענה בקרב הרבה נהגים שמהירות גבוהה מהמותר אינה גורמת לתאונות נכונה כמו שנהגים יטענו שמעבר באור אדום ברמזור אינה גורמת לתאונות. זה נכון, כל זמן שאתה עובר את הרמזור ובמקרה לא פוגש אף אחד בצומת ואח"כ בבית החולים. נהג השומר על החוק, שומר על כל החוקים ולא רק על החוקים שהוא בחר...ולכן, נהג שנסע במהירות 130 דינו כדין נהג שחצה צומת באור אדום או שלא עצר בעצור. ושוב, אם יעבור עוד עבירה, אני מאוד מקווה שיתפס ויורד מהכביש. ואל תהיו לי גיבורים גדולים. רבים כמוכם כבר לא חיים. סעו לפי החוק,,,אילן.

nadavchu

New member
אגב יש לך פה טעות קטנה

אם מישהו ייכנס בי/ אני בו ב-130 קמש, לא יהיה הבדל בין זה לבין אם אני אכנס בו ב-90 קמש, סביר להניח ששנינו.... או שניפצע קשה מאוד מאוד מאוד. כשמכוניות עושות תאונות בכאלה מהירויות ב-90 או יותר, התוצאות יהיו כמעט אותן תוצאות, ואני אישית מחשיב פצוע קשה כאחד שסיים את החיים, אבל זאת סתם נקודת מבט שלי לחיים..

wil

New member
../images/Emo45.gifההבדל הוא להיות צמח או פרח

ואני אישית מעדיף פרח. גם חברת הביטוח כמובן מעדיפה פרח. ולאילן, לגבי הרמזור האדום - שטויות במיץ. נסיעה ברמזור אדום היא מסוכנת ביותר בגלל שמכיוון אחר יבוא רכב בירוק וייכנס בך. נסיעה במהירות 130 בכביש בינעירוני נורמלי (למשל כביש החוף) לא מסכנת אף אחד, יש שם מספיק שדה ראיה קדימה גם אם נוסעים 200 קמ"ש, הכביש מואר לכל אורכו, יש הפרדה בין המסלולים כך שתאונה חזיתית לא אפשרית, ולגבי הפרש המהירויות - נהג שנוסע 130 הוא אמנם קצת יותר מהיר מהממוצע בכביש הנ"ל אבל ממש בקצת, אולי 10-12 קמ"ש מעל הממוצע. מחקרים שנערכו בחו"ל מראים שדווקא נהג הנוהג במהירות שנמצאת באחוזון ה-85 באותו כביש (כלומר משמעותית מעל החציון) הוא זה שהסתברות המעורבות שלו בתאונה היא הנמוכה ביותר. ברור שמי שמזגזג 130 בתוך תנועה צפופה שזורמת על 110 בכל הנתיבים מסתכן. אבל בלילה אתה יכול לנסוע 130 בלי לזגזג בכלל.

sopranosax

New member
לא המהירות עצמה, כי אם ההפרש

אם שאר הנהגים נוסעים 100, 110 והוא נוסע 130 הוא מסכן אותם מהבחינה שעליו לעקוף כל הזמן או להתחמק משאר הנוסעים בכביש. אם כולם נוסעים 130, אין שום בעיה בכך, ע"ע גרמניה שם נוסעים גם 160. ההבדל הוא ששם הנתיב השמאלי שייך רק לאלו הממהרים, בזמן שכאן לא נדיר למצוא איזה גרוטאה בשמונים קמ"ש בנתיב זה.

Metheny

Member
...

לפעמים אני נוסע (לא בנתיב השמאלי), ויש מכונית שעוקפת אותי בנתיב השמאלי במהירות של בערך 110 קמ"ש. באותו זמן מתקרבת מאחוריו מכונית שנוסעת בערך 130-140 קמ"ש, וכמעט תמיד אני צודק בניחוש שלי שהמכונית שבאה מאחורה "תסמן" לו שהוא נוסע לאט מדיי (כאמור, "רק" 110 קמ"ש). אני לא רוצה ליצור הכללות, אבל הרבה נהגים שנוסעים במהירות הזו גם לא ממש איכפת להם ממי שנוסע איתם על הכביש.

be_roo

New member
למה החלטת שהוא מסמן לו שהוא נוסע

לאט מידי? או אצלו הבהוב אורות משמעותו "אני יודע שאתה עוקף, ואודה לך אם בסיום העקיפה תעבור לרגע ימינה ותאפשר לי לעקוף אותך?" הסטיגמה שיש לך בראש על נהגים שנוסעים 130 קמ"ש היא זו שגורמת לך לפרש את הבהוב האורות בצורה מסויימת. זה שיש נהגים שחושבים שולם חייבים לפנות להם את הדרך כי הם רוצים לנסוע 130, לא אומר שכולם כאלה, ולא חסרים נהגים שנוסעים 110 או 90 קמ"ש שחושבים דומה.

Metheny

Member
זה לא משנה מה המשמעות

הבהוב באורות זה דבר רע ומעצבן לדעת הרוב, וזה דומה לצפצוף לפני שהרמזור מתחלף לירוק. שניהם מעלים את רמת המתח/עצבנות בכביש. חבל מאוד שיש אנשים שרואים בזה דבר לגיטימי. ואם תעשה סטטיסטיקה של נהגים "איטיים" לעומת הטסים, אני בטוח שהתוצאה תהיה שמי ש"מסמן" הם ברוב מכריע הנהגים הטסים.

הבהוב אורות זה סימון מקובל בעולם

כמובן שמדובר על הבהוב יחיד של חצי שניה ולא סינוור מרגיז ועצבני. אגב, יש מקומות בעולם שהדלקת וינקר שמאלה לחצי שניה תוך כדי נגיעה בברקס מסמן לנהג מאחור שיעקוף אותך..

Metheny

Member
אני לא מבין את זה

למה לא לחכות שהנהג מקדימה יסיים לעקוף, ורק אז אם הוא לא מראה סימני חזרה לנתיב הימני, אז לסמן לו (למרות שאני נגד שיטת הסימון הזו בכלל)? אני באופן אישי ממש סובל מההבהוב הזה, ומקריאת הודעות וטוקבקים קיבלתי את הרושם שזה מפריע להרבה מאוד אנשים.

be_roo

New member
כי אם תעשה "סטטיסטיקה" תגלה שהרוב

לא חוזרים לימין, אז הבהוב קצר שלא נועד לסנוור, להעניש, להפריע להציק, אלא רק מסמן הוא סביר. גם אני אמתין לראות אם הנהג חוזר מעצמו לפני ורק אם לא אזכיר לו את קיומי. אבל כשמגיע מאחורי רכב שרוצה לעקוף אפעיל איתות ימינה כדי שידע שקלטתי אותו ושאזוז ברגע שאוכל, מתוך ידיעה שרוב הנהגים בכלל לא יהיו ערים לקיומו ובטח לא יחשבו לחזור ימינה.

nadavchu

New member
ממש פושע מלחמה עשית אותי

סע בכביש2 לכיוון הרצליה ביום שישי בערב ותגיד לי מי יורד מה-120, אבל עזוב אותך משיטת ה'תראה אחרים', זה באמת טיפשי. 130 לא סיכן אף אחד ותאמין לי שאני הייתי בטוח בזה ב-100 אחוז כי אני באמת נוהג כמו חתיכת נקניק ואני מרוצה מזה, בכל מקרה לא סיכנתי לא אותי ולא נהגים אחרים כי הכביש אומנם לא היה ריק לגמרי אבל בכל זאת הייתה שליטה מלאה (ואני לא אומר את זה בתור 'מה אני שולט באוטו אני יודע לנהוג הכי טוב בעולם'). כמעט כל תאונות הדרכים נגרמות אם כבר מהגורם האנושי ולא בגלל שמישהו נסע קצת מעל המהירות המותרת.. חושב שאם השוטר היה עוצר אותי זה היה מציל חיים? מה לעשות שהמשטרה במקום לתפוס שיכורים ואנשים שחותכים ועוקפים בקו לבן, מחפשת איך להכניס עוד כסף למדינה

למעלה