פאול קור

לאה_מ

New member
מעניין לעניין ובאותו עניין ../images/Emo63.gif

המורה (המתלהבת
) של שירה החליטה לעשות פרוייקט גיבוש כיתתי (כנראה כולל גם גיבוש של ההורים
). במסגרת הפרוייקט הזה היא ביקשה שהורים יתנדבו לארח אחר הצהרים בביתם קבוצה של 6 ילדים ולעשות להם מעין "שעת סיפור" + הפעלה (כלומר, לקרוא סיפור ולעשות הפעלה סביב הסיפור הזה). המדובר בילדים בני 7 (כתה ב'). יש לכם רעיונות לסיפור שעומד ברשות עצמו, שהוא מספיק ארוך כדי לתפוס נפח זמן אבל מספיק קצר כדי לקרוא אותו בפגישה (של שעתיים, נגיד) ושישאר מספיק זמן להפעלה, ושאפשר לעשות הפעלה נחמדה שקשורה אליו? (לא הרבה דרישות, נכון?
)

טלי12345

New member
קשה לי לדעת אם מתאים לגיל או לא

כל מי שמעל שנתיים נראה לי ענק.... שני רעיונות: אליעזר והגזר- קראתי בפורום אחד שעשו הצגה סביב הסיפור http://www.ganyeladim.co.il/forum/ShowMessage.asp?id=14400&Fnumber=1&SunId=14374 http://www.edu-negev.gov.il/bs/marpadmz/hadad/gezer/gezer.html עוד אפשרות מעניינת להשמיע סיפור בקלטת ותעשות פעילויות תוך כדי, או לתת לכל ילד (הם כבר קוראים?) לקרוא קטע

דווקא לא כ"כ נראה לי ../images/Emo10.gif

הילדים שלי לפחות מדקלמים אותו כבר עכשיו, נראה לי שעבור ילדים בכתה ב' זה ייראה מדי "של קטנים". אולי "הביצה שהתחפשה?" או שלאה - את חושבת שהרעיון שבו מורכב מדי? אני חושבת שאפשר גם למצוא בקלות רעיונות להפעלה אחריו מעבר לסיפור, שיעצימו את הרעיון של הספר.

נעה גל

New member
חייבים להקריא ספר מהתחלה ועד

הסוף? פשוט יש לי בראש את "מומו" של אנדה. גם פרק או שניים מ"גילגי" היו יכולים להיות מצוינים (כי הוא מצחיק לאללה) אילולא העברית הענתיקה שלו שבגללה את עלולה לחטוף ביצים סרוחות. אי אפשר לעשות רק טעימה מספר? משהו שיגרה אותם להמשיך הלאה?

לאה_מ

New member
אפשר, אפשר, אבל מה עם ההפעלה?

הילדים שלי מתגלגלים מצחוק מגילגי, אבל אני חוששת שלקבוצה של ילדים (שלא את כולם אני מכירה) העברית עלולה להיות ארכאית מדי. וקצת קשה למצוא פרקים שעומדים בזכות עצמם. ואני צריכה לחשוב על הפעלה (עבודת יצירה, משחק, ריקוד, הצגה, בישול) שקשורה לקטע שאנחנו קוראים (חשבתי על אפשרות לתת להם לקרוא בתורות, אבל אז זה עלול להנמיך את רמת הקטע - אני לא יודעת מה רמת הקריאה של כל אחד מהילדים - אליה וקוץ בה...).

טלי12345

New member
אולי זה יתן לך רעיונות

http://www.snunit.k12.il/sachlav/davidyellin/main/upload/.bibliographies/thilat.html לגבי הקראת סיפור בעצמם: אולי את יכולה להקריא את הקטעים ה"קשים" והם את השאר. אם יש סיפור על כסף או סחר חליפין את יכולה לעשות את משחק במלפפון עם השכנים. הסבר: כל ילד בא עם מלפפון, הוא מחליף את המלפפון(או כל חפץ אחר) עם השכנים או עם ילד אחר .וזה נותן משמעות\ערך לרכוש

נעה גל

New member
אבל רוב הרשימה שם מדברת על ספרות

מגויסת. זו קצת בעיה (והרבה לא כיף).

נעה גל

New member
לקרוא בתורות... זו בעיה יש ילדים

שזה מאיים עליהם. דווקא לגילגי יש פרק על בישול (אם אני זוכרת טוב). העברית שם - בעיתית בפירוש. לדעתי, יש ילדים שפשוט לא יבינו. תגידי - ומה יקרה אם הספר שהם יקראו בו יהיה ספר מתכונים? את בוחרת מראש שני מתכונים (ודואגת שיהיו חומרים...) מחלקת את הילדים לשתי קבוצות - כל אחת מכינה מתכון. ככה הם גם קוראים - ובעיקר עושים כייף. בסוף כולם אוכלים הכל.

נשמע לי אחלה

ועוד רעיון (או שנים) אני לא מכירה את הסיפור ואת אורכו, אבל מה עם סיפור פליקס? אפשר אח"כ לכתוב מכתב לחבר או להורים וללכת יחד לשלוח בדואר. או מכתב לעצמי. וגם, אני עשיתי פעילותיצירתית בעקבות הביצה שהתחפשה לכיתה ב' בשנה שעברה. אם תרצי אפרט.

לאה_מ

New member
פליקס פשוט קשה לי - אני לא אוהבת את

הספרים האלה... אבל הרעיון מאד חמוד. "הביצה שהתחפשה" נראה לי טקסט קצת פשוט לגיל הזה (לא המסר, הטקסט), אבל אשמח לשמוע רעיונות לפעילות. אתמול היינו בספריה ושאלנו את "סיפור מוזר ומלא תמהון על האי הקטן האי הגיון" מאת אפרים סידון - זה טקסט חמוד, עם מסר מאד מאד מורכב (אולי אפילו קצת מורכב מדי?). חשבתי לקרוא להם את הסיפור ותוך כדי לחלק להם בגדים משונים וירקות כדי להתחפש איתם (כמו המיעוט באי הגיון) - או שאולי רק אני אתלבש במהלך הסיפור. אחר כך אפשר לצייר את התושבים של האי הגיון, לעשות דיון על השאלה של דמוקרטיה והשלכותיה (בגלל זה אמרתי שהמסר קצת מורכב מדי) ולנסות למצוא פתרונות טובים לחיים משותפים של מיעוט ורוב בלי שאחד מהם כופה את דעותיו על השני. מה אתן אומרות? מסובך מדי?

מירי,

New member
הילדים שלי "דווקא" אוהבים את פליקס

לנו יש רק את זה הראשון. אפשר לבחור רק מכתב אחד ואח"כ לבצע פעילות שקשורה לאותה מדינה- להתלבש לפי המנהגים , להכין מאכל שקשור... סקרנות - מה אל אהבת בפליקס?

נעה גל

New member
ספרי פליקס הם סיפורים "בכוח"

מישהו ישב וחשב "איך אני אלמד את הילדים על ארצות העולם?". הסיפור נתפר עבור רעיון - בדר"כ אלה ספרים פחות מוצלחים מבחינה ספרותית. ומבחינה לימודית... המידע שהם חושפים אליו כל כך שטחי שבסופו של דבר אתה שואל את עצמך "בשביל מה?" הקסם של הוצאת מכתבים ממעטפות פג אחרי 10 פעמים בערך.

מירי,

New member
האמת? לא חשבתי שהם מלמדים....

עמוד (בקושי) של המיכתב ועוד שניים של תמלול - מקסימום חושפות את הילד לשאול שאלות וללמוד על אותה ארץ עוד... 10 פעמים? עם בן לדעתי עברנו את ה - 100
< האמת שהספר עשה את תפקידו אצלנו - כשדוד קרא אותו בכייף ובלי מלחמות קריאה>

קראנו אתמול ושלשום את פליקס

וטיולו בעולם. "בכח" או לא, הילדים אוהבים. אז מה אכפת לי? הספרים כתובים בעברית סבירה ועם תוכן לא בעייתי, זה יותר ממה שניתן למצוא בהרבה "להיטים" אחרים....

לאה

אני סיפרתי את מעשה בחמישה בלונים לסטודנטים בני 25 +- והם היו מרותקים כמו אלה בב' ששמעו את הביצה. אני פשוט אוהבת לספר ואני בטוחה שכישורי הסיפור שלך לא נופלים משלי. העבודה היא עבודה אישית בעקבות הסיפור כשכל ילד מכין לעצמו בובה. קניתי ביצי קלקר, עיניים זזות, פייטים וסיכות, "שיער" צבעוני ומנקי מקטרות. כל ילד הכין בובה מהביצה והחומרים. ב"מנקי" השתמשתי כך" מאחד הכנתי טבעת עליה ישבה הביצה לבל תיפול ותתגלגל. מהשני עשיתי זוג רגלים כך שקיפלתי בצורת V להשחלתי על הטבעת. ככה הבובה יושבת ברגלים מתנדנדות על קצה מדף מקוה שזה ברור... ולגבי פליקס, גמני לא אוהבת אותו וקשה לי לאמר בדיוק למה...

נעה גל

New member
אם אפרים סידון, אז מה עם -

עלילות פרדיננד פדהצור בקיצור? - גם לא ארוך יותר מדי - גם מצחיק ושנון - וגם רוב הילדים לא מכירים אותו

א אוהל

New member
עלילות פרדיננד נהדר! כמה זמן לא

חשבתי על הספר הזה... מעניין אם העותק שלי עדיין מסתובב בבית הורי.

למעלה