פאוור מול גות'

Blade Of Fire

New member
פאוור מול גות'

אני פותח יותר מידי הודעות ושירשור גות' בזמן האחרון אבל לא נורא בכלל... קודם כל- מה דעתכם על גות'? אוהבים? לא אוהבים? להקות אהובות? וכן יש גם מטרה לדיון-אתם חושבים שפאוור וגות' קשורים אחד בתוך השני? האם זרם אחד נבע מתוך השני? הרי יש לא מעט שירי גות' שמדברים על אותם נושאים אפיים וקסומים שהפאוור מדבר עליהם ולהקת גות' שהכי קרובה, לדעתי, לפאוור הם וויד'ין פמפטיישן. (עידן, גם אני פותח דיונים רבי משמעות, בע"מ) (או שלא) אה כן וכשאני אומר פאוור וגות' אני מתכוון לסגנון הכללי... לא להתחיל לפרק לי עכשיו לפאוור מלודי\סימפוני\פרוגרסיבי\וואטאבר ככה שתשמרו את הידע הנרחב שלכם, שאני יודע שלחלקכם יש אותו, לשירשורים אחרים. תודה רבה לכולכם:)

Blade Of Fire

New member
טוב אז אני גם אתחיל

ככה- אני, אם לא הובהר, אוהב גות' והלהקה הכי אהובה עלי היא WITHIN TEMPTATION. לא ניר.. לא אפיקה... באלבום האחרון שלהם יש שני קטעי גרואול מעצבנים עד מאוד. לדעתי הפאוור כן השפיע על הגות', לפחות ב5 שנים האחרונות. וויד'ין טמפטיישן מהאלבום הראשון שרו על הקסם של אמא אדמה ששולטת בכולנו ועד האלבום האחרון שבו מדובר על ההצלה מהאפילה ע"י מלאכים וכאלו. ולא רק הם. אפטר פוראבר שרים על מורשות ובלאד ליינס (מהאלבום בשנת 2000) ועד לאלבום האחרון שלהם ששם מוזכרת ילדות מלווה באש (2004). מה שכן הגות' מטאל, לדעתי, לא מושפע מהפאוור בנגינה. הגות', כמו שמו, הוא מרוכז יותר בקלידים ובכינורות וכמובן שבד"כ יש סולנית כוסית עם קול מדהים וחמישה (ממוצע) נגנים פינים\גרמנים\הולנדים\ארים אחרים קשוחים ופרועים. אני מקווה שלא פתחתי את הדיון הזה לחינם:)

TarwenR

New member
גות'

זה נחמד :] למרות שלא יצא לי לשמוע יותר מדי. אני עדיין מעדפה פאוור בהרבה. להקות גות' ששמעתי: ווית'ין- אהבתי אותם. אפטר פורבר- לא אהבתי. אפיקה- שמעתי שני שירים שניר
שלח לי. אחד אהבתי אחד לא. גות'יקה- לא אהבתי. בקשר לקשר (?!) בין שני הסגנונות, לדעתי יש דברים דומים. למרות שבגות' קצת יותר מדברים על מלאכים וכאלה אני מניחה =\

נממממ

אני לא שומעת כל כך הרבה גות'.
קצת וויד'ין טמפטישיון ואינקובוס סוקובוס. חוץ מזה אולי שירים בודדים. אבל יכול להיות שיש קשר כפי שאתה טוען.... הרי הליריקה הגותית באמת בזמן האחרון מושפעת מהפאוור. והפאוור מושפע דיי הרבה מהגות' והסימפוני וכו'.

DanieLushka

New member
הממ

גות'
שמעתי רק 2 להקות.. ואהבתי :) וויט'ין שמעתי פחות.. אבל אהבתי.. ואפיקההההה
, אוהבת מאוד מאוד [[: ואני חושבת שיש קשר.. אלו שני סגנונות מאוד דומים

scudnick

New member
אוהב גות, בעיקר אפיקה [כאילו דה].

שירי גות אומנם מדברים הרבה על אגדות, אבל בהן לאגדות יש צד יותר אפל ועצוב. הסגנונות לא דומים, אבל לפעמים יש נקודות דמיון. המנגינה של השירים של אפיקה, למשל, מאוד פאווריסטית בנקודות מסויימות. וגם יש את Seif a din שנשמע מאוד מזרחי
כבר שמעת את האלבום החדש של אפיקה, BTW?

2LIRONOS7

New member
דעתי בקצרה...

אני חושב שווית'ין טמפטיישן מספיק טובים כדיי למשוך לפחות אותי לז'אנר הגות' מטאל וכעיקרון המלל לא חשוב בעיניי כי אני נוהג להתמקד באינסטרומנטים בדרך כלל ולמטאל גותי בהחלט יש את ההשפעה הזאת עליי. גם לפאוור מטאל. ההבדל ביניהם הוא לא כזה עצום ויש אנשים שדווקא יחלקו על דעתי כאילו הייתה צואה רטובה וחלקלקה. מבחינה מוזיקלית יש יותר דגש על מוזיקת הכנסיות העתיקה שנותנת תחושה אפלה בהרבה יותר מאשר בפאוור מטאל שנחשב ליותר 'נעים' לשמיעה אף על פי שהוא כבד יותר בחלק מהמקרים ובעצם המוזיקה הגותית בנויה על יסודות מלנכוליים יותר כאשר בפאוור הדגש נמצא בעוצמה שיש בשירים. הלהקה הטובה ביותר בתחום לטעמי היא ווית'ין טמפטיישן והיא בהחלט מזכירה את הפאוור מטאל. להקות נוספות שלדעתי יש להן נקודות זכות הן (בסוגריים שיר טוב של הלהקה):
* Tristania (World of Glass) * Leaves' Eyes (Norwegian Lovesong) * The Gathering (In Motion)​

2LIRONOS7

New member
פאוור וגות'... ../images/Emo11.gif

Power metal בצורתו הבסיסית מורכב מביצועים מהירים עם דגש על מלודיות, לעיתים בשילוב קלידים. השירה היא בדרך כלל מלודית ומבוצעת בטונים יחסית גבוהים, והשימוש באמצעי הבס הכפול הינו הכרחי. בתור סגנון, Power metal נוהג להעדיף שימוש בגיטרה כאמצעי יותר מלודי מאשר כלי קצב, אף שיש יוצאים מהכלל. תוכן השירים סובב בעיקר סביב נושאים המבוססים על פנטזיות ואגדות אירופאיות, ולעיתים מואשמים הרכבי הסגנון בהיותם שמחים יתר על המידה. המונח "Flowercore" משמש לפעמים (בצחוק או שלא) כדי להתייחס אל אותם הרכבים עליזים. "מטאל גותי" הוא תת-ז'אנר מוזיקלי המשתייך לז'אנר ההבי מטאל. רוב מה שכיום מכונה "מטאל גותי" אינו מזכיר ממש את הרוק הגותי, למעשה הכינוי "מטאל גותי" מתייחס כיום ליצירה המשלבת בין נגינת גיטרות בסגנון דת' מטאל, נגינת קלידים, אלמנטים קלאסיים (כמו עוגב, כינור או חליל) וביצוע ווקאלי נשי (לרוב אופראי), כאשר לעתים יש תוספת גראולינג המבוצעת ע"י מבצע ווקאלי זכר. השילוב מכונה לעתים "ווקאליות היפה והחיה". תוכן המטאל הגותי עוסק בתחומים: דת ואלוהים, גן עדן וגיהנום, רומנטיקה, אימה גותית, דכאון, ריקנות, כלייה ומוות.

2LIRONOS7

New member
הם בסדר, הם בסדר.

1. הם בכלל רוק גותי...
2. על סמך מה קבעת שאני אאהב אותם?

לי הם נשמעים מטאל... למה רוק גותי?

ניסיתי לבדוק במטאל ארכיבס ומטאל סטורם אבל בשניהם הם לא מופיעים. אבל יש שם כן את HIM וגם הם רוק גות'י. ונממ, על סמך טריסטינה.
הם דיי מזכירים אחד את השני רק שאינקובוס סוקובוס יותר עוצמתיים ומקוריים. אבל זאת רק דעתי.

Musta Susi

New member
HIM מופיעים בMETALSTORM?

חיפשתי בזמנו בMetal Archives ולא הופיעו. קרו לי כמה פעמים שחיפשתי להקות גותיות בMetal Archives ולא היו. כאלה ששמעתי ברדיו אינטרנטי ONLINE. קורה

יאפ. הם מופיעים בסטורם, ועוד כמה

להקות רוק גות'י שכפשתי שם. את ארכיבס אני לא כל כך מכירה.. יכול להיות שהם יותר מקפידים או משהו.

Musta Susi

New member
Metal Archives הם הכי סלקטיביים

אבל אם הם יודעים שלהקת רוק במקרה עשתה גם מטאל באיזשהו שלב בקריירה שלהם, הם יכניסו אותם, אפילו אם זה שיר אחד. לדוגמא: Alice In Chains, להקת הGrunge לשעבר הידועה לשמצה-מסתבר שלפני זה הם נגנו Heavy Metal...

Musta Susi

New member
R U sure?../images/Emo11.gif

היה כתוב שם Heavy metal/grunge metal grunge metal??? מה לעזאזל??

למעלה