פאאאק ! :||

Xcoreבטטה

New member
פאאאק ! :||

אני ממש ממש רוצה ללמוד גיטרה... אבל, כרגיל, יש לי בעיה- אני לא יודעת מה לבחור רגילה או חשמלית, מצד אחד, רגילה (קלאסית) יותר למתחילים וזה לשירים רגועים... מצד שני אני שומעת בעיקר מוזיקת רוק/פאנק/מטאל... ככה שיותר מתאים לי החשמלית. ואם שאלתם את עצמכם, אז כן - זו ההודעה הראשונה שלי פה... פרטים אח"כ :) עזרה... בבקשה זה דחוף !

Scott Evil

New member
2 שגיאות בסיסיות

"בבקשה זה דחוף ! " בנגינה בפרט, ובכל עיסוק שיש בו טכניקה/תחרות/שיפור יסודי (אתלטיקה, ריקוד, מדעים מדוייקים, ספורט אתגרי, .. גם ניגנה) אין דבר כזה דחוף. צריך להתחיל מאפס ולהתקדם לאט לאט. לבנות בסיס ולהתחזק על גבי הבסיס הזה. הגישה שאפשר להתקרב לשלמות אבל זה לוקח הרבה דם ולא מעט שנים. נסיון מאמץ ועבודה סזיפית. הגישה של "דחוף" רק הורסת ומעכבת. "מצד שני אני שומעת בעיקר מוזיקת רוק/פאנק/מטאל... ככה שיותר מתאים לי החשמלית" להתחיל מתוך מטרה ללמוד את מה שאת אוהבת, ובדר"כ מה שמסובך, זה רק עיכוב. אין אפשרות אחרת אלא להתחיל מהבסיס הכי בסיסי. נגינה של רוק ופאנק, ובעיקר מטאל, דורשת טכניקה שצריכה להתבסס על זמן ארוך של נגינה ולמידה תך כדי ניסוי ותהיה. איך מחזיקים את המפרט, קצב, שהמפרט יישאר תמיד במקום, באיזה חוזק לפרוט, מהירות, דיוק, הסתכלות כוללת על הרבה תיאוריה של המוסיקה, אלתור תוך כדי נגינה של שלד של יצירה מוכרת. אם לא מתחילים מהבסיס הכי בסיסי אי אפשר להגיע לשם לעולם. אין קיצורי דרך יקירתי.

למרות ש...

אני כמו איזה כורני ישבתי כל יום מעל 8 שעות וניגנתי עד שלמדתי לנגן איזה קטע של סטריאני,כמובן צולע,אבל אם רוצים אפשר אני התחתי מסויפינג וטאפינג,לפריטת רגילה וכאלה,הכל הפוך בקיצור הנקודה שלי שזה אפשרי

Scott Evil

New member
אמרת צולע

אז אמרת הכל. אני לא רואה מצב שאפשר לנגן סולו רציני בלי לשבת על קצב (לא אומר בצורה מושלמת אבל לפחות 80%), ובלי להחזיק את המפרט כמו שצריך. גיטריסטים שישר מתחילים לנסות לנגן סולואים כבדים מטאבים שהם הורידו מהאינטרנט משוכנעים שהכל זה עניין של לשים אצבע על השריג, לפרוט על המיתר הנכון ושלום על ישראל. בנגינה נכונה וטובה יש גם את המימדים של קצב, החזקת המפרט, הצורה שבה פורטים ומושג תיאורטי של מה בעצם הולך שם.

למעלה