ע"על אהבות והדרך"

ע"על אהבות והדרך"

מאז ומתמיד המנוע של כל החיים האלו היה האהבה, אך בזמן האחרון נראה לי שאנחנו עומדים במקום, ואולי אף מתדרדרים אחורה.... למה כל כך מסובך לאהוב היום?אולי זה בגללהצורך בספוקים מיידיים, ואולי זה בגלל שעדיין לא למדנו לכבוש את יצרינו. והאהבה מהי? נתינה? קבלה? סקס? רגש? אגו? רוחניות? האם האהבה נועדה לכשלון בחיים הללו? הכל הפך להיות מהיר, אינסטנט, אבל האהבה רוצה יותר. היא רוצה שיחזרו אחריה, שיטפחו אותה,שילכו לישון מחובקים עם הכרית ויחשבו רק עליה. היא רוצה כמו פעם..... אבל היום..... היום אנחנוהולכים למכולת וקונים אבקה, מוסיפים שתי כפות סוכר, כוס קמח, מערבבים חמש דקות בבלנדר, חצי שעה בתנור (במאתיים מעלות צלזיוס) והרי לנו אהבה..... אבל האם זוהי אהבת אמת או שמא מאפה תפל שטעמו מר? אז לאן נעלמנו בתוך כל המרוץ המטורף הזה של החיים, ולאן נעלמה הדרך? כי הרי באהבה אין כמו ההתרגשות של ההתחלה: פרפרים בבטן, כן תסכים, לא תסכים, מתי להתקשר?לנשק או לא, איך להפתיע ומה בכלל נקנה לה/לו, ולילה ראשון, ואני אוהב/ת. אבל איכשהו דלגנו על כל התהליך, וקפצנו ישר למיטה, עם משפט מפוצץ כמו "אני אוהב/ת אותך",וחשבנו שזהו! מצאנו אהבה, וזה לא עובד ככה. כי בנין עומד על היסודות, ואם היסודות מעורערים, הבנין לא יחזיק מעמד, וגם בגלל שהאהבה היאעליה די חדה, מה"לבד" אל ה"יחד".... ואי אפשר להתחיל לעלות עליה בהילוך חמישי.... אז בפעם הבאה שאתם/ן מכירים/רות בן/בת זוג, היו סבלניים ואל תשכחו את הדרך, כי לפעמים היא יותר יפה מהמטרה עצמה. זה קטע ששלחו לי וחשבתי שהו יפה ומענין ודי מתקשר לשיחות האחרונות בפורום.

קטע יפה

נכון שכל מה שנבנה מהר גם נופל מהר (למעט מקרים נדירים), אנחנו חיים בתרבות האינסטנט ומטבע הדברים שזה גם נוגע לענין הזוגיות. בזוגיות צריך לפעמים להבחין ש"רצים מהר מדי", אין מה לעשות, הלב רוחש בוחש ואנחנו קצת מאבדים את הראש, צריך לעצור מעט, להאיט, לתת לזה להתפתח לאט ובצורה מסודרת, מודה שגם אני חוטא בכך לפעמים, קשה לפעמים לשלוט באמוציות מסוג זה כי הרי אנחנו לא רובוטים.

"רצים מהר מידי" ../images/Emo9.gif

אחרי "שנשבר" לי מאתרי הכרויות ודייטים.מחקתי את עצמי מאתרי הכרויות [אני כיום באחד חינמי וגם לא נכנסת לשם] באופן בלתי צפוי לחלוטין הכרתי מישהו בצורה טבעית.הוא חיזר ואני לא התייחסתי לחיזור [אף פעם לא "עשיתי עיניים" למישהו
]רק אחרי כמה שעות כששאלתי בתמימות:"מתי אתה הולך?"השיב:"כשאת תלכי" רק אז הבנתי. טוב.....הוא ודרך החיזור שלו מצאו חן בעיני .מצאתי את עצמי חושבת עליו, פרפרים בבטן והתרגשות.... שיחות ארוכות ומעניינות. בקיצור הרגשתי שהכל מהר מידי.הילדים ראו והתרשמו לחיוב.ואני הרגשתי.....מחנק..לחץ מחלחל..איבוד הפרטיות שלי.הוא תזזיתי ואני צריכה את השקט והמרחב שלי. השתדלתי להיות מאופקת......אכלנו את הארוחה אצלי כשהדמעות יורדות לי בלי שליטה ולא יכולה להכניס "ביס" לפה.הבן התקשר לומר לי שהאיש נחמד.ואני קולי נשבר בבכי אמרתי שאיני מסוגלת לדבר עכשיו. האיש הבין שעליו ללכת למרות התוכניות לבילוי.בלילה כשהתקשר הודעתי לו מה שהיה לי לומר. באותו שבוע היה לי החלום "המשתק"
אגב...הוא אמר אחכ' הרגשתי שאני "מתנפל" -כלומר רץ מהר מידי .כנראה לא הבין עד כמה זה עלול להיות קשה למישהו אחר. מאחר ואני מודעת לעצמי ,לחרדות והלחצים שלי.אני לוקחת על עצמי את האחריות על כל התנסות שאני חווה.

היי מרי כנראה שלמרות הנחמדות

שלו הוא לא המיועד עבורך. ולכן הרגשת מחנק. אני פגשתי מישהו שבמהלך כל הפגישה בבית הקפה 0משהו כמו 3 שעות) לא עזב לי את היד וכל יום בשיחות אמר לי שהוא מאוהב ורק אותי הוא רואה כמיועדת לחיות את שארית חייו איתו. מהר מאוד יצאתימזה כי הרגשתי "מחנק" כך שאני מבינה על מה את מדברת. כאשר יגיע זה שתהיי מאוד נינוחה איתו תדעי.... שיהיה לך שבוע נפלא

ציפורת.....

למען האמת....לא הייתי מרגישה נוח אם מחזיקים לי את היד כל הערב ועוד בפגישה ראשונה. אמירות כמו..מאוהב,מיועדת לחיות את שארית חייו איתו. לא יודעת.....רואה בזה מילים מילים.אני חושבת שקשר נבחן במעשים וברצון אמיתי להבין אחד את השני.כמו שאמרת יושר ואימון הדדי אלו דברים חשובים מאוד בבניית קשר. שבוע נהדר

היי מרי. את צודקת ולכן ברחתי מזה.

נכון שהיו כמה וכמה שיחות בטלפון לפני כן אבל מה שנקרא hold your horses...... לאן אתה רץ? שיהיה לנו שבוע נפלא

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לכן הוא רץ
בתי כשהיתה בתיכון נפגשה עם נער מבית סיפרה[שהכירה בנט]אחרי הפגישה הראשונה כתב לה מכתב אהבה. תגובתה היתה:"איך הוא קלקל הכל .על איזה אהבה הוא מדבר אחרי פגישה אחת?" אהבתי את הראש שלה.

מרי, צריך לנסות לראות זאת קצת אחרת

מכתב אהבה, אהבה, לאהוב, להתאהב... זה משהו ש"חוטאים" בו צעירים וגם מבוגרים, לא כדאי לשפוט אמירות כאלו כ"כ מהר לדחות אותן על הסף. יכול להיות לפעמים שיכולת ההבעה היא המכשול, אז נוח להשתמש במילה "אהבה" או בהקשר, אין זה אומר שהוא ממש התכוון לכך במובן אהבה אמיתית כפי שאנו נוטים להגדיר אותה. אצל צעירים ובמיוחד בגילאים שציינת זה די נפוץ, זכור לי עוד כשהילדי היו בגיל זה. לא צריך להיות נוקשים, לקבל את היופי שבהתאהבות כמות שהיא, הם צעירים, הכל אצלם טהור ויפה, כך גם המחשבות, לא לנסות לחשוב מחשבות מתוחכמות ו"מבוגרות", פשוט לתת לזה לזרום בלי כללים.
שבוע טוב מלא אור ואהבה.

אקס,האמירה הנ'ל היתה

של בתי.רק הקשבתי אבל הבנתי למה התכוונה .כנראה שזה נבע מזה שהיא לא הרגישה כלפיו מה שהוא הרגיש. לימים היא "יצאה מהארון" .מדהים לראות כמה הדיונים שעולים כאן דומים לקשיים שהיא חווה.

ובנוגע ל....

"חטא" ההתאהבות ,לאהוב ואהבה
.....כל התופעות שקורות בגיל העשרה שגורמות לנו להרגיש חיוניות וטעם בחיים חויתי ואני "נורמלית"
גם...
התמודדתי גם עם זה.

למעלה