עתודה

עתודה

קיבלתי הביתה מהצבא הצעה לחתום קבע כעתודאי או משהו כזה לא ממש ברור לי. כתוב שיבואו לאסוף אותי מהבית לאוניברסיטת בן גוריון ליום גיבוש והסברים. מישהו שמבין בזה יכול להסביר לי בבקשה? תודה.

ApA1800

New member
לא בטוח שהבנתי מה קיבלת

אבל בעיקרון אם זה מה שאני חושב סתם יעשו לך הרצאות על המקצועות המובילים בעתודה ויגידו לך למה כדאי ללכת. מה שכן, אם אתה בי"ב אז עבר זמן ההרשמה

fireblue1

New member
עתודה...

אתה לומד יג' ורק אחרי זה מתגייס{תוכל להיות קצין או משהו כזה} זה מצויין אנשים חכמים מאוד הולכים לזה אבל יש לך מלא מבחנים וגיבושים שאתה צריך לעבור לפי מה שאני יודע...

כן

זימנו אותי לאוניברסיטה להסברים נשמע מה יש להם להציע וניראה כבר נעשה את השיקולים...

fireblue1

New member
...

אני מכיר מישהו מי'ב שניסע ללכת לטייס ולא הצליח לעבור את הגיבוש אז עכשיו הוא הולך להיות עתודאי... אם באמת תתקבל לזה אז לדעתי כדאי לך ללכת כיזה פשוט יותר טוב... ד"א-אתה לא בבית ספר?

לאוו דווקא אנשים חכמים מאוד

לא מתקבלים לשם רק ממדעיות או ממגמות יוקרתיות, אלא גם ממב"ר וכל מיני אנשים, לתארים שונים. כמובן יש פרוייקטים שונים של עתודה וחלקם מיועדים לבאמת אנשים עם רמת ציונים מאוד גבוה, במתמטיקה ואנגלית ובמקצוע ריאלי (שהוא חובה שיהיה) כללל מיני פרוייקטים... הוא צריך לדעתי ללכת ולהקשיבלמה שיש לצבא לומר בעיניין אם הוא מתעניין בעתודה...

ApA1800

New member
יש שני סוגי עתודה

יש את זה של י"ג י"ד, ויש את האקדמאית. אלא אם כן הוא הגיע למב"ר עקב זלזול עצום ויושב על ממוצע 100, קשה לי להאמין שמב"ר מגיעים לאקדמאית (שזה מה שהוא קיבל לדעתי)

...

בוא נגיד שיש משהו בדברים שלך (בקשר לזלזול). אם קודם הייתי עושה את מיכא"ל קשה לשים גבול של לאן הייתי מגיע עד היום...

yossi iv

New member
קיימות שתי עתודות..

אקדמית וטכנולוגית. לך הציעו את האקדמית כנראה , היא יותר נחשבת ושווה בהצלחה.

lady polegra

New member
יוסי, אתה יכול בבקשה להרחיב?

כי אני מעוניינת בעתודה ולא מש הבנתי מה ז"א שתי סוגים...

עד כמה שאני יודע

זה משתנה מבנים לבנות. אם את רוצה אני אשלח לך טלפון שם את יכולה לברר פרטים.

למעלה