עתודה רפואית

עתודה רפואית

האם זה נכון שניתן להגיש מועמדות לעתודה רפואית בזמן השירות חובה בצה"ל?

evyas

New member
כן

אני מכיר סטודנטים שיצאו ללימודי רפואה לפני שסיימו את שירות החובה, ואחרי הלימודים ישלימו את שירות החובה + שנתיים קבע (כפי שמתחייב עתודאי רגיל).

אז למה בלשכת הגיוס בחיפה

שוללים לי כל הזמן את האפשרות הזו ?? שאלתי אותם והם אמרו לי שזה בלתי אפשרי.. האמנם ?!

אני לא מבין את זה הם יורים לעצמם

ברגל. מצד אחד ישנו מחסור חמור של רופאים בצה"ל ומצד שני הם מעמיסים בעיות טכניות שמונעת ממני להגיש מועמדות אם כבר סיימתי י"ב, לשם מה ? ובינתיים אני כבר מספר חודשים נגרר בין מכרים ואנשים בפורומים למיניהם שמספרים לי שזה אפשרי בהחלט להגיש מועמדות לעתודה רפואית בזמן שירות חובה לבין לשכת הגיוס בחיפה שבכל פעם מודיעה לי על על שלטי חוצות שאם כבר סיימתי י"ב ולא הגשתי מועמדות, עתודה רפואית חסומה לפניי לעולם. מה האמת בדבר ?

לשכת הגיוס לא מטפלת בזה

הלשכה (ליתר דיוק - מדור קד"צ בלשכה) מטפלת רק באנשים שנרשמים לעתודה במהלך כיתה י"ב, וגם זה רק בשלב הראשון - שכן מרגע הקבלה העקרונית למסלול האנשים האלה עוברים לחסותו של מינהל גיוס עד ליום החיול שלהם. בהעברת חיילי חובה לעתודה הרפואית מטפל מדור איתור ועתודה של חיל-הרפואה. כל תהליך ההעברה שלך מהיחידה שבה תשרת אל חיל-הרפואה צריך להיעשות בתיאום מלא איתם, וכמובן תחת אישור שלהם. השלב הראשון בתהליך הזה הוא הגשת טופס 55 (בקשת העברה, "טופס טיולים") במשרד הת"ש של היחידה שבה תשרת. הטופס הזה יועבר למדור עתודה, שם יוחלט אם לאשר לך או לא. חייל חובה יכול להגיש מועמדות לעתודה הרפואית בכל שלב במהלך שירותו, כל עוד ביום הפסקת שירותו לצורך הלימודים יישאר לו לפחות יום אחד בשירות חובה. עם החזרה ללימודים, חייל כזה נדרש להשלים את יתרת שירות החובה, ואז הוא נכנס לקבע לשנתיים לפחות, כשמינימום השירות הכללי כרופא חייב להיות שלוש שנים. ז"א - אם התחלת ללמוד חצי שנה לפני השחרור שלך, הרי שבסוף הלימודים תשרת חצי שנה בחובה ושנתיים וחצי בקבע. לעומת זאת, אם תתחיל חצי שנה אחרי הגיוס - תשרת שנתיים וחצי בחובה ושנתיים בקבע. יש מבין?

והנה כמה טלפונים שיעזרו לך

לפני שתפנה למדור איתור ועתודה של חר"פ חשוב להתחיל לעבוד עם מדור עתודה בבקו"ם. התקשר לטלפון 03-7377931 ובקש את שלומי (קמ"ט עתודות ייחודיות) הוא מטפל בנושא שלך. כמו כן: 03-7379520/1/2/3 בקש את ליהי, היא ממדור איתור ורפואה של חר"פ (בחורה נחמדה עם רצון לעזור אך בלתי אפשרי כמעט להשיג אותה, הפקידות שם מסננות שיחות על ימין ועל שמאל). באם אתה לא מצליח להשיג אישור מהמפקד שלך (יש כאלו שעושים בעיות) פנה למדור עתודה בבקשה לאיומים. הכל תקף רק אם התחלת את שירותך הסדיר!

אין מילים בפי להודות לך

המון תודה! שרק תצליח

Rynn

New member
אם אתה צריך עוד עזרה תשלח לי מסר

אני יצאתי משירות לעתודה רפואית ואני אוכל להסביר לך מה הפרצודורות.

Well do

אני חייב להודות שלא ציפיתי לקבל כזו עזרה מפורטת מאיזשהו פורום, חיממתם לי את הלב :)

עוד שאלה

אני נמצא במצב של לפני גיוס, האם יש איזושהי דרך בכדי לשלוח מועמדות לעתודה רפואית לפני הגיוס כך שלא אהיה תלוי באישור המפקד שלי בזמן השירות?

שאלה מצוינת

דברו עם מדור איתור של חר"פ - להם הפתרונים. מן הסתם רצוי שתגלגלו את זה עכשיו, כל עוד אתם באזרחות - אחרי זה פשוט לא יהיה לכם ראש לזה. ההרשמה לאוניברסיטה אמורה להיפתח בעוד פחות מחודש.

Rynn

New member
המפקד שלך לא יבין מהחיים שלו

בכלל, שרשרת הפיקוד בצה"ל זו מערכת כאוטית מאוד. אף מפקד בחיל שלך, ואני מתכוון אף מפקד, לא יכול למנוע ממך להגיש טופס מעבר 55 לעתודה רפואית, זו זכותך כחייל. ולשמחתך, שאלת המעבר שלך בכלל לא תלויה בחיל שלך, אלא בבקו"מ, ולצבא כאמור חסרים רופאים, אז תאמין לי שאם תתקבל לאוניברסיטה אתה בפנים. הבעיה היא כמובן שהמצב שלך די נופל בין הכסאות - כי אתה כבר מחוייל. ושלומי האידיוט במדור עתודה לא ממש מבין מה רוצים ממנו, והוא די שוק גם ככה. אז אתה תסבול הרבה לפני שתעבור, אבל בסוף אתה תעבור.

באמת בעיה היה להשיג את שלומי

והוא יחסית לא הכיר את הנושא, אז למי לפנות מלבדו? הרי מדור עתודה בבקו"ם הוא המטפל בבעיה. מצאת דרך לעקוף את הסמכות שלו (אם בכלל יש לו סמכות, לשלומי הכוונה)?

התשובה היא חר"פ

ליתר דיוק - מדור איתור ועתודה בחר"פ. פנה אליהם - הם כבר יטפלו בכולם, גם בשלומי...

Rynn

New member
גוף עם מטרות טובות, אבל הוא חסר כל

כוח לשנות...

דיברתי איתם, אבל הם מודים שללא

אישור מסוים מהעתודה לא ניתן להמשיך בתהליך, וכרגיל הפנו אותי לאותו שלומי.

Rynn

New member
בגדול - הכל זה אנדרלמוסיה אחת גדולה

אבל איכשהו תמיד ישחררו אותך 3 ימים לפני הלימודים, וזה במקרה הטוב. במקרה הרע ישחררו אותך יום-יומיים אחרי תחילתם.

epsilon1

New member
ואם הגיוס שלי לפני זה?

יתנו לי דחיית שירות או שיגייסו אותי רגיל ואז ישחררו ללימודים? (בע"ה)

למעלה