עתודה אקדמאית - תואר B.Tech.

עתודה אקדמאית - תואר B.Tech.

אז כך, הנני לומד בעתודה הטכנולוגית [י"ג-י"ד] במגמת האלקטרוניקה מחשבים. הנני עומד לסיים את לימודי בחודש מאי הקרוב. אני לפני גיוס כמובן, ובחודש האחרון הוצע לי ללמוד במסלול העתודה ה"אקדמאית". ובכן בירור נוסף העלה, שאין מדובר עוד בתואר המדובר לפי צה"ל אלא בתארים 'נחשבים' יותר, תואר 'בוגר במדעים' [B.Sc]. ואחרי כל ההקדמה, מזה אומר? התואר שאני אקבל הוא תואר קנוי של המכללה מידי אונ' מסויימת? תואר של המכללה? ועוד שאלה, האם אתם מכירים אנשים שלומדים אתכם או אפילו אתם עצמכם במסלול המתואר? איך חיי החברה במכללה? הלימודים? כל אספקט שיש לכם לתת אני אשמח לקרוא. תודה רבה לכל מגיב:)

True prophet

New member
אז ככה התואר שתקבל לא קנוי

הוא תואר של המכללה שניתן על ידי המועצה להשכלה גבוה . התואר הוא ב BSC והחל משנת תשס"ד קרי שנה שעברה כל סטודנט יקבל את התואר הנכסף.

Miss CBR

New member
שלום Angel וברוך הבא ../images/Emo140.gif

"ההבדל בין תואר B.Tech. לתואר B.Sc: תואר B.Tech "בוגר בטכנולוגיה" הוא תואר אקדמי בהנדסה, עם הדגש יישומי, המוענק ע"י מכללות אקדמיות טכנולוגיות. תואר B.Sc "בוגר במדעים" הוא תואר אקדמי מקביל שהוענק עד לאחרונה ע"י מוסדות אוניברסיטאיים. מבחינה אקדמית התארים זהים במהותם. אך כדי להמשיך בלימודים לתואר שני חייבים בוגרי מכללות אקדמיות טכנולוגיות בהשלמות הנקבעות ע"י המוסדות האוניברסיטאיים עפ"י שיקוליהם. לאחרונה החליטה המועצה לפתוח בבדיקה מקיפה של תוכניות לימודים אקדמיים בהנדסה במכללות הטכנולוגיות כדי לבחון מחדש את מהות התואר האקדמי המוענק על ידן. לאחר שערכה במהלך שנת תשס"ד בדיקה אקדמית של התוכניות בהנדסה המתקיימות במכללות, הסמיכה המועצה להשכלה גבוהה במהלך החודשים האחרונים מספר מכללות אקדמיות להנדסה להעניק תואר אקדמי "בוגר במדעים B.Sc" במספר תוכניות לימודים. תהליך הבדיקה האקדמית של התוכניות להנדסה אותן מעונינות המכללות להמיר מ-B.Tech.ל- B.Sc עדין נמשך. עפ"י החלטת המל"ג שהתקבלה לאחרונה, תוכניות חדשות המוגשות לאישור המל"ג תיבדקנה על פי הנוהל להענקת תואר B.Sc." נלקח מתוך אתר המועצה להשכלה גבוהה. לשאלות נפוצות נוספות אני מצרפת קישור לאתר זה אני התחלתי את לימודי במכללה בשנת תשס"ג , משנת הלימודים הראשונה ועד היום מורגשת העלייה ברמת הקורסים הנילמדים . אני באופן אישי מאוד נהנית מהחברה ומאווירה במכללה. מקווה שעזרתי ומאחלת לך המון הצלחה בהמשך הדרך.....

למעלה