עשרת ימי תשובה

חמדונה

New member
לא זכור לי שנטען שיש קשר.

הצום הוא כדי לעשות צדק- אתה גרמת סבל ועכשיו תסבול. לכן הברכה "צום קל" היא טיפשית. עינית ועכשיו תתענה. הסליחות הן כדי לתת לאנשים להרגיש יותר טוב, לפתוח דף חדש, הזדמנות לפתח קשרים שנגמרו, וכו'.

Continuum

New member
העניין הדתי לא מדבר אלי

ודווקא את היופי שביום כיפור אני מבין מצויין. אם כי אני לא קיצוני כמו אדם דתי.

חמדונה

New member
מה את עושה בפסח? מתנצל.

לא טענתי שביום כיפור צריכים לבקש סליחה. למעשה, בתור עיקרון אני לא מבקשת סליחה ביום כיפור. לא בימים הנוראיים, לא בעשרת ימי תשובה, ולא ביום כיפור. יש לזה כמה סיבות, אבל לא משנה עכשיו. מעולם, אף אחד לא טען שיש להתנצל רק ביום כיפור. מה שכן, ביום כיפור יש חובה (מבחינתי זו פשוט הזדמנות, כי אני לא מאמינה בחובות ערכיות- לא משנה כרגע) להסתכל אחורה על המעשים שלנו, ולעשות חשבון נפש. וזה כל מה שביקשתי לעשות בהודעה שלי- חשבון נפש. אז אנא ממך, כשאתה מגיב להודעה, השתדל לשמור על רלוונטיות.

אז אתה הולך ומבקש סליחה..

זה לא סותר את זה...זה אמור להיות יום מתנה. יום שאנחנו צריכים להיות בו יותר סלחניים..ואם לא ביקשתי פעם סליחה אז יש לי הזדמנות ענקית לבקש...כל הש צריך להיות אנשים טובים ולבקש סליחה אבל ה' מקדיש לזה גם יום מיוחד. בין אדם לחברו ובין אדם למקום.

freshlama

New member
אם לא ביקשתי סליחה

אז מה ההזדמנות פה? הרי אם אני מרגיש שאני צריך לבקש סליחה, אז למה לא ביקשתי קודם? ואם אני לא מרגיש שאני צריך לבקש סליחה, אז למה לבקש ביום כיפור?

זה כל הקטע..שיש אנשים שמרגישים

שהם צריכים לבקש סליחה אבל הם מתביישים, מתפדחים או סתם יש להם גאווה יתרה...אז ביום כיפור שכולם מבקשים זה יותר קל וגם האנשים צריכים להיות יותר סלחניים. אם אתה יודע בוודאות שלא פגעת במישהו...אתה לא צריך לבקש ממנו סליחה.

freshlama

New member
זה קצת מטומטם מצידם.

אם הם יודעים שהם צריכים לבקש סליחה אז שפשוט יתנצלו

סתם דרך אגב...

סליחה לכל חברי הפורום היקרים אם אי פעם פגעתי במישהו.. שנה טובה שנת שלום אושר, וגמר חתימה טובה

למעלה