עשרת ימי תשובה

חמדונה

New member
עשרת ימי תשובה

היי, טוב, אני רוצה לבקש מכם לעשות חשבון נפש לאומי. מה קרה עם ישראל, מה קרה עם העם היהודי, במשך השנה האחרונה? מה נעשה לנו ומה עשינו לאחרים? מה מוצדק, מה נסלח, ומה לא? לי יש תשובה די מבוססת, אני אשמח לשמוע תשובות של אחרים כדי לתת לדיון שקט להתקיים במוח שלי.

desegel

New member
לדעתי

1) ראה הודעה שלי למעלה 2) שנאת האחים בארץ היא בלתי-נסלחת, ואלימות כלפי חיילים הממלאים פקודה ע"י תושבים כאלה ואחרים על אחת כמה וכמה בלתי נסלחת. 3) כמו שאמרתי כבר קודם, צריכים לחזור לאיזון, לקחת נשימה עמוקה. שנה טובה לכל בית ישראל :]

freshlama

New member
אף פעם לא הבנתי את זה

למה דווקא בימים האלה צריכים לבקש סליחה? אם בפסח הבנתי שעשיתי משהו שפגע במישהו אז מה אני עושה?

desegel

New member
???

בכל הימים אפשר לבקש סליחה אבל יום הכיפורים מיוחד בכך שהוא מיועד לזה.. בוא נומר זה "דוחף" אנשים שלא אוהבים כל כך להגיד סליחה ברוב הימים

freshlama

New member
מה זה לא אוהבים.

לא מבקשים סליחה סתם. רק אם אתה באמת מבין שעשית משהו לא בסדר ואתה *באמת* מצטער עליו אתה מתנצל. אם אתה לא מרגיש שאתה צריך להתנצל אז למה סתם?

הוא מתכוון אם יותר קשה לו לבקש.

דרך אגב להרבה אנשים קשה לבקש סליחה. תקנו אותי אם אני טועה

Continuum

New member
להזכירך, אנחנו *אנושיים*

ולבני אנוש לפעמים צריך להזכיר לעשות דברים שהם שוכחים לעשות ביום יום.

Islington

New member
אז כנראה שיום כיפור לא חשוב להם

יותר מיום אחר. לפחות באספקט הזה שלו.

ביום הזיכרון אתה לא חושב על המתים

יותר מיום אחר? ביום השואה אינך חושב על השואה יותר מיום אחר? בפסח אינך חושב על יציאת מצרים ועל "תפריטם" של יוצאי מצרים מאשר בזמן אחר? כשאתה הולך לאזכרה של קרוב משפחה... הרי בשביל מה כל אלה, את כולם אתה יכול לזכור ולבכות בכל יום, למה אתה מייחד לכך יום מיוחד? הימים האלה הם מועדים לאומיים, לפעמים משפחתיים(אזכרות, לוויות) שנועדו לרכז אותנו סביב משמעות ומטרה מסוימת שיותר נעים או קל להתרכז בה ביחד

בסדר...אבל לפי מה שכתבת לפני

זה נשמע שדיברת באופן כללי על יום סליחה..ואפילו לא קשור לדת.

למעלה