עשייה למטרה או לעשייה

עשייה למטרה או לעשייה

מדוע כל דבר שאנו עושים אנו עושים למטרה מסויימת מדוע לא לעשות פשוט לשם העשייה עצמה ומדוע זה כל כך קשה לעשות פשוט לשם העשייה ולא למטרה ולא ליהיות מרוכז בשום דבר אחר בזמן העשייה האם ברגע שנעשה למען העשייה בלבד ולא לשם מטרה נוכל באמת לחיות את הרגע? אנה תרחיבו בנושא ותנו כל תגובה וביחד אולי נגיע למשהו.. תודה אמיר אור ואהבה לכולם

נ@לולית

New member
חייבת להגיב....

אז קודם כל שלום לכולם! אני חדשה פה וזה נראה לי פורום נחמד... וחוצמזה קראתי את ההודעה הקודמת ואני פשוט חייבת להגיב! אין עשייה ללא מטרה אחרת מה הטעם לטרוח... עצם העובדה שאתה מפעיל את עצמך בדרך כלשהי מביעה מטרה מסויימת הרי אתה לא מפיק רווחים במהלך העשייה אלא רק בסופה כאשר הגשמת את המטרה או חלק ממנה. לא משנה על איזה סוג עשייה מדובר, בכל מקרה העשייה תמיד תהיה חלק מתהליך ובחלק זה לא מפיקים רווחים ולכן לא "עושים לשם העשייה" אלא עושים לשם המטרה או התוצאות שיבואו מאוחר יותר. תחשוב על זה...

אני לא מסכימה.

נכון שאנשים עושים את רוב הדברים שהם עושים בשביל להגיע למטרות מסויימות אבל אני חושבת שלפעמים אנשים עושים דברים... לא בשביל להגיע למטרה מסויימת אלא בשביל להנות ממה שהם עושים. ז"א- אני חושבת שלכל דבר, בסופו של דבר, יש מטרה, אם נרצה בכך או לא. אבל אני חושבת שיש דברים שנעשים בשביל להנות מעשייתם. לדוגמא, (אגב, אני לא בטוחה אם זאת דוגמא כל כך טובה... אבל נגיד:) נסעתי לטיול. לצפון הארץ. לא היתה לי שום מטרה בטיול. לא להגיע למקום מסויים, לא לעשות דבר מסויים... סתם. טיול. להנות. לנקות את הראש. לשנות קצת את התפאורה העירונית. אז הרעיון הוא שנסעתי לטיול בשביל ל´נקות את הראש´, לנסות להבין דברים שקרו לי בזמן האחרון. זאת בעצם היתה המטרה שלי בטיול. עכשיו, אחרי הטיול, הגעתי למסקנה שנכשלתי. לא הצלחתי. נסעתי לכמה ימים במטרה לנסות ולהבין דברים... לנסות ולהבין אותי ו... לא הצלחתי. כמה ימים לא מספיקים בשביל זה. נסעתי לשם במטרה מסויימת, שלא השגתי. אבל נהנתי מהדרך שבה ניסיתי להשיג את המטרה שלי. וזה חשוב לא פחות מהמטרה עצמה. טוב.. אולי הדוגמא הזאת לא משהו אבל.. אני מקווה שהרעיון ברור...
חומצה שורפת

דרדרית

New member
מהי מטרה? ../images/Emo35.gif

שלום לך האם באמת כל עשיה היא למען מטרה??? באמת לא חשבתי אבל ישנן מטרות שהן מודעות כנראה, וישנן כאלה שלא.. אני שותה כרגע קפה כי אני אוהבת לשתות קפה בבוקר אך אולי גם בגלל שזה מעורר אותי בשעה זו או שהגוף זקוק ל"רעל" שלו. אך יש עשייה שהיא למען העשייה בלבד ולמען ההנאה- הולכת בזמן השקיעה לחוף הים ומתבוננת בשקיעה- הנאה לכשעצמה. אבל האם ההנאה היא לא מטרה?? קוראת מאמר בעיתון או באינטרנט- המטרה הרגעית היא הנאה, אבל האם זו מטרה? האם המטרה הנוספת היא הרחבת האופקים? ואז- האם הקריאה היא צורך? לאנשים מסויימים היא אכן צורך אבל לאחרים לא. וזה מוביל אותי להגדרת המטרה. מהי מטרה? האם מטרה יכולה להיות רק הנאה? האם בעשייה שאנחנו חיים את הרגע, ונהנים, לא מסתתרת לה גם מטרה??? וואווו- חשבתי שהתשובה פשוטה אבל הסתבכתי... שיהיה לכולם יום נעים דרדרית

גם ההנאה עצמה, לפעמים, היא מטרה

אנחנו לעיתים עושים דברים במטרה להינות מהם. המטרה בהחלט יכולה להיות רק ההנאה עצמה.

אלדר

New member
אזי אני יענה לכם עכשיו על זה

ההנאה למטרה או ההנאה לאהבה????. זה ממש אותו הדבר מישהו קרא פה פעם את ´יומני ערפדים´????? אם לא אז אני ינסה לכתוב כמה שורות משם "היא ידעה פתהום שהוא לא האחד בשבילה בכל מקום שהיא חיפשה אותו היא לא הגיע אליו תמיד היא חיפשה את מה שימלאה לה את החיים את המקום שלה היא לכל מקום שהגיע גיךתה שזה שוב ברח לה בכל מקום היא לא מצאה את זה" משהו כזה זה היה כתוב (בערך לא זוכר ממש הספר לא אצלי עכשיו אבל אני התחלתי לקרוא את הראשון שוב פעם!) אז ככה מה קורה שאתה מגיעה למטרה שלך??? אהב נמלאה לכמה זמן באהבה של ההשג!! זה אנוכי נכון!!! אבל זו אהבה שלך עצמך!!!!! ואי אפשר להגיד אחרת!! אהבה היא עשיה אהבה היא מטרה!!!!!!!! זה ברור כל כך!! לא ממש צריכים כאן הסבר למה זה רק לחשוב קצת אחרת!! כשיש לך מטרה בחיים אתה כל הזמן ´עושה´ משהו כדי להגיע אליה! ובמיוחד אם זו מטרה להשיג מישהו או מישהי!!!!!! זו מטרה!!! ובסופה מחכה אהבה!!!!!! זה עונה על הכל!!! אם אחת מתאים לתבנית הכל מתאים לתבנית!!!!!!!! מבינים??? אם מה שכתבתי נכנס גם למטרה וגם לאהבה אז הכל יכנס במקום זה אפשר להכניס שם הכל!!! וזה יהיה נכון!!!!!!!!! מבינים למה השאלה הזו די מפגרת אבל חשובה???? האדם עצמו שואף להנאה ושאיפה זו מטרה!!!!! וזה תמיד!!! יש בני אדם שרק אם כוח (לא תמיד פיזי) מקבלים הנאה בחיים!!! אז המטרה שלהם היא כוח ואז יש להם גם הנאה!!!! מבינים שוב??? תמיד אבל תמיד ההנאה תהיה מטרה גם אם זו תהיה מטרה עוקפת או לא מתכוונת בתת מודע לשנו יש את זה!!! אדם לא יכול לעשות לו משהו שהוא לא נהנאה מזה אני למשל כמה פעמיים פצעתי אותי ביד (אם משהו יחסית חד כמו אולר ואם סרגל כהה כמה פעמיים) וזה היה למטרה להפיג את הכאב הנפשי שלי שהיה!! וזה עזר מאוד כי אנא אני חיי עוד איתכם....(למרות שזה חבל לי) אז תבינו זו איתה הנאה גדולה בשבילי!!!! לצאת מהכאב הנפשי היה ממש הנאה למרות שאז היה כאב גופני הוא היה מתוק!! שינוי לטובה!!!!!!!!!!! אז אחרי הכל אני שוב פעם צודק אני רואה.... אבל זה לא ממש חשוב.......................... כי אני צודק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוף עד כמה זה גרוע להיות צודק כל הזמן!!! אני רוצה לשנות את זה!!!!!!!!!!!!! שלכם אלדר

אלדר

New member
אמיר חברי אני אומר ככה

טעות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא חשוב למה טעות! היא כזו אתה מתכוון בדברים שלך רק למטרה תת מודעית!!! אני יתן לך מצב עכשיו אתה עומד על צוק! שי עומדת לידך! עכשיו היא בלי שיווי משקל ונופלת! אתה ישר בלי מטרה ידועה יורד לעזור לה!!!!! זה ברור! האם זו מטרה??? בכלל לא!!! זו מטרה הוא אינסטינקט תת מודעי!!!! אתה מבין את ההבדל! אנשים בוחרים להם מטרות!!! אבל יש דברים שהם לא מטרות שלך אלה של התת מודע שלך!!! כמו אם אתה הולך! אתה עושה את זה למטרה מסויימת!! אבל אל תחשוב פה על המטרה של ההליכה אלה ההליכה עצמה! האם אתה זה שהולך??? או גופך?? האם אתה זה שהולך או התת מודע שלך מוליך אותך למקום שחשבת אליו??. ונגיד את זה ככה מה שאתה חושב קורא! חשבת על מקום התת מודע שלך יוביל אותך לשם אם לא תתנגד! ניסית פעם ללכת אתה בכל צעד שלך?? אפשר לעשות את זה אבל זה כל כך מעייף שפשוט אתה לא מתנגד לתת מודע שלך והוא מוליך אותך! אמיר קראת את הספר הראשון של רומח הדרקון! של שישית המפגשים נכון??? זה אם תניס וחלמיש אז יש שם קטע שתניס מתחיל ללכת בלי מטרה מסויימת או מקום אז התת מודע שלו הוליך אותו!!! אחרת אי אפשר להגיד את זה!!!!!!!!!! אני שוב צודק ראית????.. אין דבר כזה לעשות משהו בלי מטרה!! התת מודע שלך יש גם לו מטרה לשרת את האגו שלך!!! כשאתה מרים את היד למשהו אתה מפעיל את השרירים של היד למטרה!!!! שוב מטרה!!!! אז למה אתה שואל שאלה כל כך קלה?? אין דבר שהוא לא למטרה!!! עכשיו אתה תענה ותגיד שלא לזה אתה מתכוון ואני יודע שאם יכולת להכנס עכשיו את זה הייתי רושם!! אני בכוונה כתבתי את זה!! שתראה למה אתה שואל שאלות כל כך לא בסדר נכון! אני עניתי לך על השאלה שלך אבל לא על הכוונה שלך ואני בכוונה עשיתי את זה!!! אני מבין מה רצית לשאול באמת! אבל גם בזה אתה טועה אני עושה דברים שהם לא למטרות שלי אישיות!!! ולא בכלל!! יש הרבה דברים שאני עושה כי אני פשוט כזה!!! וזו לא מטרה!!! אי אפשר להגדיר את המקום שבו המטרה ואתה עצמך נפגשים ככה שזו כוונת שאלה ללא תשובה!!!!!!! אמיר!!!! שלך אלדר חברך שרוצה קצת להצבן אותך !!!! ססססתם בצחוק אבל המטרה שלי נכונה אני מנסה קצת להרגיז אותך לא רואים אותך הרבה זמן באי סי לאחרונה!!!

למדתי את השיעור שלי

חברים הצלחתי להבין את העיקרון של העשייה כמו כל דבר בעולם המישור החומרי הדברים הם דואלים הם מתפתלים לשני קטבים המטרה והעשייה כלומר אנו פועלים למען הגשמת מטרה מסויימת ומצד שני אנו גם רוצים לחוות כל רגע בנפרד וחיות בהווה המתמשך אז כמו כל דבר הפתרון הוא באחדות ובאיזון עלינו לקבל ולאמץ את שני הדברים אל חיקנו עלינו לעשות למען מטרה אבל כאשר אנו עושים להתרכז רק בעשייה של אותו הרגע אתם יכולים אפילו לנסות תרגיל שבו אתם פשוט תעשו דברים ביום יום רק שכל פעולה שתעשו תאמרו בלב מה אתם עושים בזמן הווה אני הולך אני נושם פנימה והחוצה אני אוכל אני מקשיב אני מחייך כך תוכלו להתאמן על העשייה והריכוז רק בעשייה ולא להיות מוסתים על ידי אלפי דברים קטנים נסו ותהנו אור ואהבה ממני אמיר שלמד עוד שיעור חשוב

אלדר

New member
איזה יופי לך..........

אני עוד לא גמרתי ללמוד את השיעור נגד האנוכיות שאני בו...... אני פשוט לא יכול להיות אנוכי כזה.... אחרת כבר ממזמן הייתי אם אותה אחת..... אני שונא את האגו שלי!!!!! למה הוא שלי????. טופ לא משנה........ כפי שאתה יודע אני כבר מאוד קרוב לסיום השיעור שלי...... את שלך אני בטוח שכבר עברתי..... אני מודע לעצמי....... וחוץ מזה עוד משהו יקירי! אני יכול לעבור כיתה! אבל כל עוד יש לי סיכוי סוף סוף להשלים איתה אני יעשה את זה! אני פשוט מבין עכשיו אחרי יומיים של ממש כעס על שתיים שניסו להסביר לי את זה...... רק לפני יום הבנתי את זה! וזה ממש נראה יפה... חוץזה שאני לא יודע מה לעשות אני לא יתחנן מה שאני יעשה או פשוט כלום! אחרת אתה תמיד שוכח מה שרצית להגיד אז עדיף שזה יהיה ספונטני ומהלב.... לא מהראש...... אוקי..... לא חשוב מקווה לדבר איתך בקרוב חברי.... שלך אלדר

למעלה