ערפדים הם אמיתיים?

idanrcool

New member
ערפדים הם אמיתיים?

זאת אומרת, מישהו ניתקל באחד פעם? אל תיתנו לי את דרקולה כדוגמה!

Bartal j

New member
אני מאמינה בערפדים

אבל לא כמו שאנחנו חושבים שהם לדעתי מה שבאמת "אמיתי" אלו הערפדים האנגרטים אלו ששואבים ממך אנרגיות (אם את בתחום המאגיה את תביני אותי ואם לא יותר טוב
) הרי הדם משול נפש האדם נכון? לאנרגיית החיים. וערפדות היא פעולת שאיבה. ויש מלא מיתולוגיות על "שדים" "ערפדים" קראו לזה מה שבא לכם ששואבים אנרגיות מאדם בשנתו או במסע אסטראלי. כל מיני ישויות מטרידות שכאלה. נראה לי שזה מבוסס על זה או על הכלבת (כתבתי פעם מאמר על התפתחות נושא הערפד נראה לי שאני אעלה את זה לפה באישור ההנהלה כמובן) וכמובן יש אנשים עם "שריטות" לא קטנות שהם רואים עצמם כערפדים אנושיים ששותים דם (הם בני אדם אבל מחקים התנהגות ערפדים ויש כת שלמה בארה"ב של אנשים שממש רוצחים כי הם חושבים שהם ערפדים )

Bartal j

New member
אה ואם את מתכוונת לערפדים מוצצי דם מהספרות

והמיתולוגיות? הלוואי והיו קיימים, אבל לצערי נראה לי שהם לא קיימים בצורה הזו (כבר אמרתי את דעתי לגבי איזה ערפד קיים ובאיזה מישור הוא מתקיים)

you're right,there are people

that think they vampires and act like vampires here is an exmpale: http://www.youtube.com/watch?v=539xWgHhatM

בדנתמ

New member
המממ... משהו לא מסתדר לי...

אני מבין שאת לא תומכת בערפדים הקיטשיים, ושאת מעדיפה את הערפד שלך כמו שערפד אמור להיות - אפל, רצחני, מתוחכם ועמוק. זה לא מסתדר לי עם זה שאת קוראת לאנשים התמהוניים האלה ערפדים. מצטער, אבל אין קשר בין הדברים. ערפד, במובן ההומנידי של המילה, זה משהו דמוי אדם, עם ניבים מחודדים לרוב, שחי בלילה לרוב, ותמיד, אבל תמיד, שותה דם. "ערפדי אנרגיה" זה כאילו שאני אגיד שאני דרקון, אבל נראה כמו בן אדם, בלי כנפיים, ופשוט מדמיין כל הזמן שאני עף.
מעבר לזה שאנרגיה, מעצם הגדרת המושג, היא לא משהו שאת יכולה "לשאוב" כמו מים. אנרגיה היא משהו שאת יכולה לרתום או לנצל, ואת יכולה לעודד "בזבוז" אנרגיה ע"י גורם אחר, בין אם את מנצלת אותה בתהליך ובין אם לא. חשוב שאנשים יקפידו על טרמינולוגיה נכונה כאן. אני אמנם לא מאלה שמאמינים רק במה שהם רואים, אבל כשאנשים מתארים דברים שהם לכאורה עושים, שיש בהם סתירות לוגיות, או לחילופין, שאין כל דרך להוכיח את נכונותם, כי זה הכל בראש שלהם, אני נוטה להתייחס בציניות לדברים. לעומת זאת, זה ידוע שכן קיימים ערפדים במציאות. הם קטנים מאוד ביחס לבני אדם, בעלי פרווה חומה כהה אם אני זוכר נכון, כנפיים העשויות מקרום עור מתוח, שייכים למחלקת היונקים ולמשפחת העטלפים, וניזונים מדם בע"ח.

Bartal j

New member
תראה כשאני מכנה אותם ערפדים

ואת הישויות הללו אני מתכוונת לפעולות שהם עושים, שאיבה= רתימה\ לקיחה מה שבא לך להגדיר. אנרגית החיים היא מורכבת והחומריות שלה זה הדם שהוא נוזל החיים, שהרי המים מהווים את הקיום שלנו. אז ברגע שלוקחים או רותמים ממך את האנרגיה שלך להם מחלשים אותך ואתה צודק, אותם אנשיםן שעושים את זה הם חלשים אחרת לא היו זקוקים לאנרגיה שלך, לכן מאותם אנשים אלה לא צריך לחשוש ממש כי הם ברמה מאוד "נמוכה" מבחינת הערפדות שלהם. הערפדים האלה שאם בא לך לקרוא להם שדים או בני אדם "תמהוניים" כהגדרתך מתקיימים על קיום של אחר, מה שעושה אותם ערפדים, לפחות בתורת המאגיה שעוסקת בנושא הזה ומתמקדת בעיקר בערפדים אסטראלים, כך שאדם שעוסק במאגיה די מכיר את הערפדים האלה ויודע איך להתמודד עם ההתקפות שלהם, ומה הסימפותמים לתקיפות. בדרך כלל כשאדם מפתח יכולות כלשהן מאגיות הוא כמו מגדלור לערפדים הללו שתאבים לעוצמה ולקיום ע"י החלשתנו. רוב החוויות שלי עם אותן ישויות כאלה הן בעיקר אישיות, אבל כן תתפלא ואפשר לזהות אנשים שיש להם "פונטציאל" לקחת דברים מאנשים לא בהכרח שמחה, לעיתים אפילו ממש להרע לאחרים, כמובן שזה שלב מאוד גבוה כבר וזה מעיד על כך שאדם שמסוגל לפגוע במתכוון במחשבה ולהחליש בנאדם אחר כדי שהוא יתחזק על חשבונו הוא סוג של אדם מיוחד לעיתים מאג תאב כח שגבולות המסור שלו והאתיקה קצת השתבשו לדעתי האישית. שאר האנשים התמהוניים דווקא פחות מזיקים והם ברמה מאוד נמוכה של "ערפדות". לפי התיאוריה הזו. בעיקרון זה תלוי מנקודת המבט שלך ואיך אתה מבין את המונח מה זה ערפד כי יש כל כך הרבה מסורות כפי שציינתי לגבי כך, לא רק תורת המאגיה.

בדנתמ

New member
ושוב, הם לא ערפדים...

גם אם נעזוב לרגע בצד את ההשגות שיש לי לגבי הנכונות של מה שאת מתארת, אנשים צריכים להשתמש בטרמינולוגיה נכונה. לערפד, חוץ מעטלף מסוג מסוים, יש הגדרה מאוד ברורה. הוא צריך להיות גשמי, הוא צריך לשתות דם של אנשים, וכמעט תמיד הוא מעדיף לחיות בלילות. אנשים צריכים פשוט להשתמש במונחים הנכונים, ואם לא בא להם להמציא מילה חדשה בשביל מושג חדש, שישתמשו במושגים כללים יותר מערפד. ולגבי השאר: הדם מכונה "נוזל החיים" אמנם, אבל הוא לא ה"חומריות של החיים שלנו" כפי שאת מגדירה זאת... הדם הוא יותר עורק האספקה של החיים
ה"חיים" שלך, או "את" למעשה, זה המוח שלך. בתוך המוח נמצאת התודעה שלך, התפישה הקיומית שלך, מרכזי הרגש והמרכזים השולטים עליהם, מערכת ההפעלה של כל הגוף למעשה. המוות היחיד שהוא סופי ומוחלט זה מוות מוחי. למעשה אפשר להגיד שבצורה ביולוגית יבשה, גוף האדם הוא מכונה בעלת שתי מטרות-על: האחת, לקיים את המוח שלך, לנייד אותו ממקום למקום, להוות ממשק בינו לבין הסביבה וכד', והשניה היא להוריש את הגנים שלך הלאה בדמות בני אדם חדשים שייוולדו. מכל בחינה שהיא, חומרית רוחנית או מה שלא תרצי, המוח הוא מרכז החיים, והוא למעשה ה"אני" המוחלט. אנרגיה היא מושג פיזיקלי שיכול להתבטא בכל מיני אופנים. כידוע, בכל חומר אצורה אנרגיה, או במלים אחרות: E=mc^2... זאת ההגדרה המדויקת למושג אנרגיה. את האנרגיה של הגוף, הוא שואב ממזון, מים, חמצן, וכד'. חמצן, אגב, הוא גם אחד הגורמים להזדקנות ומוות של תאים. לכל מטבע שני צדדים. את יכולה גם להתייחס למושג אנרגיה במובן מטאפורי, של כוח מנטלי לבצע מטלה מסוימת או להתייחס לנושא מסוים. חוסר בכזאת "אנרגיה" יכול לנבוע מחוסר באנרגיה פיזית בגוף, או ממצב מנטלי נתון. הרשי לי להניח שאת מדברת על המצב המנטלי. אם אנשים שואבים ממני את הכוח המנטלי, הם עושים זאת בדרך "מדעית" מאוד, ולא פשוט "מטילים עליי כישוף". אני לא אומר שכל מה שאני לא רואה או שטרם ידוע למדע בהכרח לא קיים, אבל אני רק אומר שכל מה שאין לי איך לחוות, או איך למדוד, או איך להסיק את קיומו כתוצאה מחישובים מסוימים, אין לי גם איך לקבוע שהוא כן קיים
וכל דבר שקיים, ניתן להסברה גם באמצעים מדעיים קרים ואובייקטיביים. זה שעדיין אין הסברים כאלה לדברים רבים, רק אומר מבחינתי שההסברים האלה מחכים להתגלות ושיש עוד אתגר בחיים

ייסאן

New member
במובן מסויים כן.

לא כאלו עם חיי נצח, או יכולות מיוחדות מורגשות ביותר(יש איזושהיא הילה ייחודית, אחרת לא הייתי מזהה שמדובר באדם מיוחד, אבל לא משהו כמו בסרטים) או אפילו "חוסר יכולת להחשף לשמש"... יש. ועוד איך יש. יש אנשים, שלא בשביל הפוזה, נמשכים באופן בלתי משתמע לשתי פנים לדם. לא חייבים להיות להם ניבים ארוכים במיוחד(גם עם רגילים וקצרים אפשר "לעשות את העבודה
") אין סימני זיהוי סטטיסטיים, יצא לי להכיר כל מיני ומכל מני מעמדות ופלחי אוכלוסיה... בהחלט יש.

really?

so if i'll drink blood often it's mean i'll become a vampire? when this,let's say, "human vampires" around you,you can feel their energy?

Bartal j

New member
שתיית דם לא תעשה אותך ערפד

אני אישית נגד מעשי כת הערפדים שמנצלים לרוב בני נוער למטרות רווח אבל זו דעתי. מה שכן בהחלט לאדם שמיומן בתורת במאגיה יש אפשרות לזהות ערפדים אנושיים אנגרטיים לא כאלה ששותים דם אלא ששואבים אנרגיות וממש מחלישים את האדם, יצא לי בעצמי להיתקל בכמה כאלה

Berethor

New member
בדיוק כמו "שאיבת אנרגיות"

בן תמותה שסתם שותה דם הוא לא ערפד. בכלל הקטע של ערפדות כולל הרבה יכולות והדם הוא רק צורך. בזואולוגיה ערפדות היא שתיית דם. "ערפדי אנרגיה" זה וונבי, גם אם האנשים האלה יכלו לשאוב אנרגיה, הם לא אמורים להיקרא ערפדים ובטח שלא לנסות לחכות ערפדים אמיתיים בסטייל.

Bartal j

New member
להגיד ערפדי אנרגיה זה וונבי זה עניין של

הסתכלות, אני גם חושבת שכתות ששותים דם ורוצחים זה סוג של וונאבי ובטח שלא עושה אותך ערפד והם מגדירים עצמם כערפדים. אבל בהחלט בעניין בני האדם האנגרטיים, זו כבר הגדרה של תורת המאגיה, אתה יכול לקרוא להם באיזה שם שתחפוץ. יש הגדרות, ויש תיאוריות שלמות בנושא שלא אני המצאתי, אלא רק הצגתי. שוב כמו כל דבר זה הגדרות וכל אחד יכול לקרוא להם באיזה שם שבא להם. ערפדים, שדים, מזיקים, אלפים.. קראו להם באלפי שמות (אתה יודע לא כולם היו סלאבים). ניסו פעם לנסות לקשר ערפדים של ימיינו להתפתחות מיתוס הערפדים האנגרטיים כישויות (פחות כבני אדם) יש מחקר של אוקספורד בנושא וזה לוקח אותנו עד לגוטים בנורס ולאמונות שלהם. אם אתה מעוניין אני אשלח לך מאמר בנושא. בזמנו מאוד התעניינתי וחקרתי את הנושא הזה של ערפדים אסטראליים. חלק מהאמונות של הערפדים האלו, השתלבו יפה מאוד באמונות לגבי ערפדים (הגוטיים נהגו לנעול את הדלתות בלילה מפחד משדי הלילה האלה, והתפללו שהם לא יהפכו לאפר ויסתננו דרך חור המנעול והיו כמה שיכלו לעשות זאת לפי האמונות ההם. מה שמזכיר את הקטע שבו לואי אומר שערפדים לא מסתננים דרך חור מנעול והופכים לאפר
) אני יכולה להגיד שהאמונות מרתקות ואולי אני אקבץ את כל האמונות ואעלה לפה (אני רק צריכה למצוא את זה כי כתבתי על זה בערך לפני שנה וחצי בתחילת 2008 נראה לי אם זכרוני אינו מטעני). המילה ומפיר היא סלאבית עתיקה לחלוטין, יש לזכור זאת. העמים האחרים הסתכלו עליהם בצורה אחרת וכינו אותם בשם אחר, אבל זה לא אומר ששם הם לא היו קיימים.. הם כן התקיימו פשוט בצורה אחרת ממה שכולם חשבו.

Bartal j

New member
ואם אתה מעוניין בערפדים אנגרטיים\אסטראליים

ובכלל בכללי, אני הצגתי את זה רק על קצה המזלג. הנה מאמר שצירפתי להודעה לעיון, אני מאוד אוהבת את הכתיבה וממליצה על האתר בחום. המאמר בעברית גם.

קרניjack

New member
אם תרצה הם יהיו קיימים.

תלוי מה אתה מחשיב ערפד, תלוי איך אתה מסתכל על דברים...מבחינתי הערפדים של הסרטים לא קיימים במציאות, ולא מאמינה בכל ערפדי האנרגיה ומי שטוען שהוא ערפד או שותה דם.

בדנתמ

New member
אכן.

אלא אם כן, להגדרתו, ברגע שאדם שותה דם הוא ערפד, גם אם אין לו יכולות "על טבעיות" או איזושהי תלות פיזית בשתיית הדם הזה. כי אם זה המצב, אז כל אחד יכול, להגדרתו, להיות "ערפד" אם רק ישתה דם. אגב, מעבר לסטיה שבדבר, אנשים מתעלמים מהעובדה שיכולים להידבק ככה במחלות מאוד לא נעימות. זה מאוד לא מומלץ לשתות דם של אנשים אחרים. במיוחד אם הם מזיעים ואז יש להם טעם חמצמץ כזה...
בעל החיים ערפד, לעומת זאת, הוא בע"ח מרתק בעיניי.

קרניjack

New member
חמיצות של דם עם זיעה- מניסיון?../images/Emo5.gif

מה שהתכוונתי- שלפי מה שראיתי הרבה אנשים מחשיבים את עצמם ערפדים אם הם שותים דם ועוד כמה מנהגים ערפדיים כמו להיות ער בלילה או להיראות גותיים ואפלים...

בדנתמ

New member
מממ...

נראה לך שמישהו אנין טעם כמוני ינסה לנשוך אנשים אחרים, ועוד כשהם מזיעים? יש לי חוש ריח רגיש בטירוף. סיגריה שמעשנים ממרחק כל כך גדול ממני שאף אחד אחר בשולחן לא מסוגל להריח גם אם הוא מתאמץ, מסוגלת להרוס לי ארוחה שלמה. שלא לדבר על לנסות להתנשק עם מעשנת... אחד הדברים שנוטים להפריע לי באנשים זה חוסר המודעות שלהם לאיך שהם מריחים, וטעם, כידוע הוא למעשה בעיקר ריח. מה שכן, קרה שיצאתי לרוץ / לעשות איזשהו ספורט מחוץ לבית, ונפלתי או משהו בסגנון (להזכירך אני חובב פוטבול אמריקאי) ונפצעתי. במקומות שאין לי איך לשטוף את זה במים, אני מעדיף ללקק את הפצע כדי שהוא לא יזדהם. אם מזיעים, הזיעה היא חמוצה, אין מה לעשות. אני חייב להודות שזה היה משהו די מגעיל שלא ציפיתי בבוקר שאכתוב איפשהו בערב
אני אוהב להיות ער בלילה. יש לי גם הרבה בגדים שחורים או כהים. לא בקטע גותי. סתם כי הם יפים עליי. אני אוהב גם סיפורי אימה ושטויות כאלה. אני עדיין לא קורא לעצמי ערפד. אולי במחשבה שניה אני סוג חדש ולא מוכר של ערפד. אני לא שותה דם של אנשים, ואין לי כוחות-על, אבל במקום דם אני שותה בירה בלילות... ולפעמים, כשאני מרגיש רצחני במיוחד, אני שותה גם וויסקי אירי בלי קרח

קרניjack

New member
וואי, גם אני לא ציפיתי שתחלוק את חווית

ה"פוטבול", אבל בכיף
אישית כשהיית קטנה תמיד הייתי מוצצת את החתך אם הייתי נחתכת, אבל מרגע מסויים בחיים שהבנתי כמה מזוהם ומגעיל זה (כי גם בדר"כ נחתכים ממשהו לא נקי, אלא אם כן מדובר בסכין). אוקיי, יש לך הרבה בגדים שחורים ואתה אוהב להיות ער בלילות- אבל אתה לא מצהיר על זה בכל חור ומפרסם את זה בכל מקום כדי שיחשבו שאתה ערפד נכון? (מקווה שזה נכון
). אני לא שמעתי על אנשים שטוענים שהם ערפדים שלא מצהירים על זה (טוב, כי אולי הם לא מצהירים...) אבל יש לי הרגשה שמי שעושה את זה עושה שיכירו בו כערפד, בניגוד לדעה המקובלת. (נשמע כאילו אני מדברת על יציאה מהארון
). גם לדעתי אתה לא נראה כזה גותי, מהגותים שמוכרים לי סטייל קצת איפור, טבעות גותיות, כל מיני בגדים שהיו מתאימים גם לנשים...

למעלה