ערעור...

ערעור...

שלום, אם ברצוני לערער על ציון שניתן לי, כמה זמן אחרי הבחינה מותר לי לעשות זאת? עש מתי?.. וגם-מי בודק את הבחינה שנית? -הרכז? האם בודקים רק את השאלה שעליה פירטתי נימוק לסיבת העירעור, או את כל הבחינה שנית? תודה מראש לכל העונים

B R G

New member
ת:

ערעור ניתן להגיש עד 5 שבועות מיום קבלת הציון על המבחן. יש להתקשר למוקד האו"פ ולהזמין צילום של מחברת הבחינה וטופס ערעור (בעלות 20 ש"ח). לגבי מה עושים עם זה הבוחנים - אני לא יודע, אבל אני בספק אם הם יבדקו מבחן שלם בגלל ערעור על שאלה אחת. אישית ערערתי בשבועות האחרונים - וקיבלתי את הנקודות על שאלה שנפסלה. מה שכן - כדאי לוודא שיש בסיס טוב לערעור, כי הציון יכול גם לרדת.......

מנחה1

New member
לא ממש (עדכון מבפנים ../images/Emo13.gif )

אצלנו בקורסים - בודקים את כל הבחינה מחדש ללא קשר להערות הערעור כלל וכלל. בודק כמובן בודק שונה מזה שבדק בפעם הראשונה. רק אח"כ ישנה התייחסות ל"כתב הערעור" ברוב המכריע של הערעורים אין קשר בין הטענות לבחינות ישנם כאלו שאכן מגלים שנפלה טעות בבדיקה (ואז הבודק שבדק מגלה אותה עוד בטרם קריאת "כתב הערעור" ומתקן בכל מקרה). במקרים גבוליים לפחות כך נטען מקרב יודעי דבר אצלנו ישנה נטיה להקל. ברוב מוחלט כמעט של המקרים לא יתכן שמבחן של 30-50 יטפס פתאום למעל 60 אלא אם שוב נעשתה טעות ניקוד וכו'... ו... ערעורים על בסיס "קשה לי" ו"תרחמו עלי" שזכיתי בעבר לראות (מכתבים שאכן מעוררים את רחמי הבודק כי גם אנחנו בני אדם) לא יזכו לשיפור ציון (אם אין סיבה אובייקטיבית הנגזרת מהמבחן עצמו) - אחד היתרונות בקורסים שלנו ששמעתי שנהוג ברוב הקורסים הגדולים באו"פ (אבל אני לא יודע אם זה נכון) הוא שאצלנו לא פעם רואים את הערעור 2 אנשים שונים - נניח המרכז ומי שבודק את הערעור וכו'.. בזמן עבר כאשר "זכיתי" לבדוק ערעורים כבר קרה ששיפרתי ציון לסטו' שקיבל 80 אבל גם שבחינה שקיבלה 70 אצל בוחן אחד ירדה אצלי ל-65 (לדברי המרכז הוא לא נוהג להוריד ציון בטח לא במקרים כאלו רק להודיע שהערעור לא התקבל). מצד שני קראתי כבר טענות מופרכות להפליא בערעורים שלכם, כדאי שתהיו ממוקדים ואם אין בידכם את טופס הבחינה מומלץ לבקש פגישה/לשוחח עם מרכז ההוראה בטרם הגשת הערעור. באחד הקורסים שאני מנחה(ואף פעם לא בדקתי שם ערעורים) סופר לי שבשנים האחרונות החל המרכז להכין מכתבי תשובה למערערים ואני מוצא את זה כמנהג הוגן ויפה מאד. ושיהיה ברור גם אני זכיתי בתקופת לימודי להמנע ממועד ב' עקב ערעור על מבחן (אבל שם זה היה כאמור פער של כמה נקודות בודדות וגם מסוג המבחנים ששיקול הדעת של הבוחן בקביעת הנכון /לא נכון גבוה מאד.). - כך שאני מסכים שערעור הוא כלי יעיל לעתים
ובטח שהוא חשוב.

למעלה